reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam się na chwilkę.
Pogoda okropna:no:.Do mnie przyplątało się jakieś choróbsko_Od wczoraj zapchany nos,w gardle jak by ktoś ognisko rozpalił,a do tego pocę się okrutnie :no:.
Przeczytałam tylko pobieżnie i cieszę się,że wszystkie nadal jesteśmy w stanie błogosławionym.
Gosiagro i paulce gratuluję powrotu mężów do domku i życzę szybkiego nabierania sił,bo już niedługo się im przydadzą.
A wszystkie proszę dbać o siebie,żeby się nie nabawić jakiegoś bakcyla jak ja,bo pogoda temu sprzyja.

reklama
Witajcie dzielne dwupaki i trojpaczku :tak:
Stwierdzilam ze jeszcze 5 dni i moge rodzic: ja chce Blizniaka a nie Byczka :-D Sama jestem z maja wiec wiem jakie to urocze, gadatliwe i inteligentne dzieci :-D:-):-p
Dzis piekne slonce wiec pewnie sie pokulam na jakies zakupy

Ewus daj znac co u ciebie, kolejny tydzien do przodu!

Klementinka, skoro monitoruja wyniki to pewnie typowa opuchlizna ciazowa, woda sie zatrzymuje pod koniec :tak: Czasami lekarz przepisuje leki moczopedne i to troche pomaga, moze dobrze ze nie zdecydowalas sie na ta podroz do Torunia:confused:
Gosiagro, co za noc :szok: Ja bym pewnie spanikowala, a moj maz to juz na pewno :-D Dobrze ze wszystko sie uspokoilo, niech maz jeszcze troche sil nabierze :blink:

Gosia**
widze ze u was tez noc zarwana, moe uda ci sie zdrzemnac w ciagu dnia?

eagle no wlasnie, majowki daja czadu :-D Juz chyba 40 na liscie rozpakowanych, i rzeczywiscie wczesnie zaczely (pierwsza chyba w lutym:eek:) Jeszcze sie okaze ze 95% czerwcowek bedzie czerwcowkami :-D

agi78 niech plytki rosna w sile!:tak:

askut i inne wizytowiczki: powodzenia!

madziaja duzo zdrowka!!

Ja do pepuszka dostalam tutaj spirytus, i tak przez pierwszy tydzien przychodzi codziennie polozna wiec pewnie od niej sie wszystkieg bede uczyla co i jak. a do podmywania uzywam laktacyd, plus tantum rosa na pierwsze "krwawe" dni ;-)

W sumie tak piszecie o tym Lactacycie:) Ja go używam cały czas, nawet przed ciążą i skoro Tantun Rosa ma mieć podobne działanie to może i ja go nie będę kupować.

Dzięki zdec w sprawie butelki :-)

agast22 - szczery twój mąż, no ale zawsze masz nowy ciuch:-D

W sumie ja chciałabym już w tym tyg urodzić, mała jest duża, ja już też bym nie przytyła, dziś ostatni zakup duperelków, tak więc czekam.

Ale tantum rosa ma dzialanie znieczulające a lactacyd nie..

ja to bym zbytnio nie liczyła na jakieś szczególne działanie znieczylające, tak naprawdę chodzi głównie o higienę a co do znieczulenia lepiej działają leki,np zwykły paracetamol niz tantum rosa

aha, co do wielkości dziecka to w ubiegły piatek moja koleżanka urodziła synka: waga 5.020kg i 64 cm, miała oczywiście cc; ale wcale nie było po niej widać że dziecko będzie takie duże
w usg wiedziała że będzie ponad 4.5 kg ale dokładnej wagi nie; niestety żadne badanie nie da 100% pewności a jak sama nazwa mówi to tylko badanie dodatkowe, czyli określa szacunkową wartość, czyli czego można się spodziewać
co i jak na 100% procent będziemy wiedziały po porodzie:-)

Ostatnia edycja:
Ja tez już bym mogła rodzić;-), bo trochę mam już dosyć, jedyne co mnie powstrzymuje to to, że mąż jeszcze za słaby, a dodatkowym stresem teraz nie chcę go obarczać:no:
karo - to tez miałaś ciężka noc:-(, mnie na szczęście tylko raz złapał skurcz łydek, a tak to mam spokój
askut -powodzenia na wizycie:tak:
agast - uśmiałam się z tej słonicy, ale przynajmniej masz nowe ciuszki:-D
madziaja - dużo zdrówka:tak:
koriander - to ty tez jesteś Maja z maja:-D:-D

Witajcie;)

Ja do szpitala biorę tylko szare mydło....
Emalia mówię, że Ty będziesz jedną z pierwszych czerwcówek, która urodzi, co do czopa to nie pomogę wiem tylko z książek, że zawiera śladowe ilości krwi;)
Dziewczynki kupujecie OILATUM mi w aptece pani poleciła Emolium ten sam skład a tańsze!!!
Czy któraś z Was chodzi do Gina na NFZ a nie prywatnie??

madziaja dużo zdrówka
neti79 ładny mi maluszek:szok: szok:-)

lena ja tylko prywatnie chodzę

uciekam zrobić porządek w pokoju i posprzątać zabawki z córcią bo coś sama się za to nie chce zabrać

miłego dnia

reklama
Do góry