reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny jak sie nazywa ta apteka internetowa o którćej pisałyście, co leki odbiera się w dowolnej aptece? bo muszę Patrykowi wykupić nowy lek od laryngologa i chcę sprawdzić cenę
byłam z nim dziś na kontroli słuchu i niestety poprawy nie ma po tamtych lekach :-( dziś miał przedmuchiwane uszy i o dziwo trochę pomogło:-) dostał nowy lek i musze kupić takie urządzenie o nazwie Otovent to jest do normowania ciśnienia w uszach, podobno bardzo skuteczne, więc zobaczymy

kurcze czyżby się już u Nas zaczęło:-) ja jak już pisałam czekam do czerwca:-D

reklama
Hej dziewczyny! widze ze niektóre to już naaaprawę blisko porodu są. U mnie jakichkolwiek skurczy brak, wieczorem tylko mam strasznie twardy brzuch ale sądzę ze to o tego że mała się tak napina! dupke chyba wystawia! ja już mam wszystko gotowe, mama mi przywiozła dziś rzeczy małej poprane i poprasowane ufff naprawdę dużo tego jest! Brakuje mi tylko koszul do szpitala, jutro muszę kupić i moge torbe pakowac. Dzwoniłam dziś do lekarza bo od wczoraj strasznie spuchły mi nogi i ręce, nogi tak bardzo że jak chciałam wczoraj założyć klapki z zeszłego roku to myślałam że mi sie paski pourywają..gin kazał mi leżeć i mam sie ważyć do drugi dzień i pilnowac czy nie przybieram za duzo na wadze.

Miłego dnia !!

No zaczyna sie,a to dopiero polowa maja w sumie nawet nie. Ciekawa jestem jak to sie potoczy wszystko .
Lencja trzymam kciuki ,zeby wszystko było dobrze. Kto wie czy dzisiaj tez nie pojde na patologie, własnie torbe przepakowuje,mam nadzieje tylko,ze sama ze szpitala wyjde i ty tez kochana. Obysmy wszystkie wytrzy,maly jak najdłuzej .

Witam dziewczyny,jestem tu nowa i chciałbym sie przywitać.Jestem teraz w 35 tyg.a wg. usg wychodzi 36 tydzień i synek waży 2900 lub troszke mniej,wydaje mi sie że sporo.Jak czytam wasze opowieści to jestem troszke zdziwiona że wy juz miewacie tak szybko skurcze,u mnie jest spokojnie,moge się wam pochwalić chociaż was nie znam że wczoraj zdałam egzamin na prawo jazdy za 2 razem nawet niewiecie jak sie ciesze:) Pozdrawiam Gosia

malgosia103 witamy serdecznie :tak::-) gratuluję zdanego egzaminu...jeszcze pamiętam jaki to stres:szok::-D

Lencja trzymaj sie tam ciepło, też słyszałam że ciśnienie wysokie niebezpieczne dal dzidzi, więc lepiej że bedziesz pod stałą kontrolą:tak:

lasposa jak piszą dziewczyny- nie martw sie wielkością brzucha:no:ja też mam mały, bo dzidzia ułożona jakoś "bardziej na tył" czy coś...:zawstydzona/y: z pierwszym dzieckiem jak zajechałam do porodu, to położna przerażona szukała w karcie jak wczesny będzie to wcześniak:-D potem mówiła że wyglądałam na 4-5 miesiąc a to był 39 tydzień i mała miała 3330g:tak:

dziewczyny jak sie nazywa ta apteka internetowa o którćej pisałyście, co leki odbiera się w dowolnej aptece? bo muszę Patrykowi wykupić nowy lek od laryngologa i chcę sprawdzić cenę
byłam z nim dziś na kontroli słuchu i niestety poprawy nie ma po tamtych lekach :-( dziś miał przedmuchiwane uszy i o dziwo trochę pomogło:-) dostał nowy lek i musze kupić takie urządzenie o nazwie Otovent to jest do normowania ciśnienia w uszach, podobno bardzo skuteczne, więc zobaczymy

kurcze czyżby się już u Nas zaczęło:-) ja jak już pisałam czekam do czerwca:-D

Kochana tutaj masz linka do apteki;)
Dbam o Zdrowie - portal o zdrowiu i apteka online - www.doz.pl

witam się z Wami serdecznie:-)
piszecie że nie mogłyście spać...hmmm a ja nawet na siusiu dziś się nie obudziłam i cały dzień bym przespała gdybym mogła:-D
wczoraj miałam pierwsze ktg i wszystko wyszło dobrze:-D

No i jednak patologia ciąży:-(
Właśnie wróciłam ze skierowaniem, wskoczyłam jeszcze pod szybki prysznic dopakuje do końca rzeczy i do szpitala... Ale mi się to nie podoba :no:
Ciśnienie w szpitalu 150/90, jeżeli będzie się takie utrzymywało to mnie na pewno nie wypuszczą do porodu jak to gin powiedział za duże ryzyko odklejenia łożyska i wystąpienia rzucawki oraz innych komplikacji. W takiej sytuacji nawet bierze pod uwagę wcześniejsze zakończenie ciąży, dziecko jest na tyle duże, że już można to rozważać. Mają mi zrobić jeszcze raz próby nerkowe, badanie dna oka i coś tam jeszcze aby określić czy jest jakaś jeszcze przyczyna tego nadciśnienia i obrzęków.
Kochane póki co będę tam bez komputerka, mam nadzieję, że za kilka dni jednak mnie puszczą.
Trzymajcie się dzielnie w dwu i trzypakach :-)
Lencja mam nadzieję że będzie dobrze, 3mam za Was kciuki:tak: jakby co pisz co u Ciebie się dzieje, kto wie może spotkamy się na porodówce i wbrew zaleceniom dr Drożdżala zrobimy im operę:-D:-D:-D
dziękuję za wieści odnośnie możliwości odwiedzin u nas w szpitalu:tak:
torunianki wczoraj położna powiedziała mi że torbę z rzeczami dla dzidziusia ktoś kilka godzin po porodzie powinien nam dostarczyć, żeby przyjechać tylko ze swoją.
a wogóle jak byłam wczoraj na IP to przyjechała dziewczyna do porodu i powiedzieli jej że nie ma miejsc:szok: ale oczywiście przyjęli

agast22 trzymam kciuki żeby AFI wzrosło, pij ile się da;-)

Anik79 dużo zdrówka dla babci, tak jak dziewczyny pisały duuużo starszych ludzi podchodzi w ten sposób i to chyba jest strach przed śmiercią albo przed całkowitym uzależnieniem od innej osoby...

Ita- o mamuśko, co za godzina postu :szok::baffled: Dla mnie to środek głębokiej nocy

Ale ma Piotrek focha, wrrrrr, ja zaraz chyba też zacznę mieć i się pogryziemy :wściekła/y:
hmmm normalnie dla mnie to też środek nocy, ale śmiałam się że może Tymon mnie przyzwyczaja do takie wczesnego wstawania:tak:
i jak z Piotrusiem:-)? nie pogryźliście się:-p?
kajdusia z facetami tak czasem jest, ale mam nadzieję że już się dogadaliście;-) a z tym sprzątniem żebyś nie przesadziła:sorry2: a do fryzjera to i jak chyba musiałabym się wybrać żeby choć trochę przypominać człowieka na porodówce:-p

Dziewczyny dostałam jakiegoś powera do sprzątania, biegam ze ścierką w ręku, normalnie opanował mnie syndrom sprzątania gniazda czy jak to się tam nazywa:rofl2:
Zrobiłam sałatkę szopską i pewnie do tego jakieś kotleciki dorobię, w sumie to czas żeby przestać obżerać się słodkościami tylko zacząć więcej warzyw jadać:happy:
Cały czas mi się wydaje, że w mojej torbie do szpitala brakuje czegoś ważnego:baffled: paranoja mnie jakaś ogarnia...

reklama
małgosia-witaj!
olafasola-ja w pierwszej ciąży tez myślałam że dzidzia dupke wypina a to sa skurcze i też w pierwszej ciąży myślałam że ich niemam:tak:
lencja-trzymam kciuki żeby cię szybko wypuścili:tak:

Do góry