reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Ja tez się witam. U mnie dziś pięknie słońce świeci i cieplutko jest. Ja też rano byłam na badaniach krwi ale na szczęście było tylko około 5 osób. Jednak trafił się "starszy pan" który zrobił awanturę :angry: :angry: że to on ma pierwszeństwo bo jest inwalidą, chyba I grupy. A dziarski był jak się awanturował . . . aż trudno uwierzyć że inwalida:no::no::no: No cóż... Mimo tego spędziłam pod gabinetem góra 15 minut. Ja robiłam WR bo mój lekarz kazał zrobić drugi raz.

reklama
Dziewczyny, robicie tyle badań a mi lekarz nic oprócz morfologi i moczu nie każe robić. Może powie coś teraz we wtorek jak będę tyle że jeśli nawet pobierze próbkę na paciorkowca to czy nie będzie już zbyt późno aby go wyleczyć gdyby ewentualnie wynik był pozytywny. Zresztą będę się tym martwić jeśli będzie trzeba :-)

Wczoraj mój maluch się niemiłosiernie mocno rozciągał, że mój facet wystraszył się iż dostałam skurczy jak się parę razy z bólu zwinęłam. Normalnie jak by mi ktoś szpilą od środka ładował. Dziś na szczęście jest już maluch delikatniejszy, zastanawiam się tylko jak moja szyjka wczoraj to przetrwała :-) i teoretycznie kolejny powód do zmartwień bo bardzo bolesne odczuwanie ruchów dziecka może świadczyć o małej ilości wód płodowych. Na szczęście moje hormony mnie dziś tak nastawiły że co by się nie działo to nie zamierzam się martwić, co ma być to będzie :-)

anecznik ty mnie nie strasz z tymi ruchami, bo moj maly tak codziennie mi robi jak tobie wczoraj ,i do tego te skurcze mam takie bolące, kurde stracha mam, dobrze,ze wizyta w poniedzialek , to sie wsio wyjasni jak tam ze mna jest :-)

Witam sie przy porannej kawusi, wlasnie skonczylam pakowac torbe do szpitala, teraz stoi w pokoju i sie na mnie bezlitosnie gapi :-D

Wczoraj byla u mnie kolezanka ktora rodzila 6 miesiecy temu i powiedziala ze tez nie miala zadnych skurczy przepowiadajacych, zaden czop jej nie odszedl, nic..po prostu urodzila. CHyba u mnie bedzie podbnie bo kurcze termin za 20 dni:szok: a tu cicho sucho i sza.

Gratuluje wizyt, agasto no ladnie, co za chlop! :-D Bardzo zazdroszcze ze znasz dzien i godzine, tez bym tak chciala, to czekanie jest tortura!

Wlasnie zajrzalam do majowek, a tam juz prawie 30 rozpakowanych !!:szok:
Dziewczyny moze i wisi nad nami troche pecha, ale mozemy byc z siebie dumne, na prawde dzielnie sie trzymamy :tak::-D

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczynki :happy:
Pogoda dziś całkiem ładna :) oby tak dalej. Widzę, że ustalacie sobie terminy porodu tak aby się pokryły z innymi ważnymi datami w rodzinie, ciekawe czy nasze Maluszki się dostosują czy będą wolały mieć swoje indywidualne daty.;-) W sumie to u mnie w rodzinie często jest tak, że urodziny i imieniny różnych osób wypadają tego samego dnia, więc jakaś szansa jest tym bardziej, że kilka świąt w czerwcu mamy, ja to najbardziej obstawiam 3 czerwca - ciekawe czy trafnie - to urodziny mojego niestety już nieżyjącego Taty.
Wszystkim tym, które prosiły o książkę wysłałam maile, jeśli do którejś z Was by nie dotarł to dajcie znać. W tej wersji elektronicznej zdarzają się czasem literówki ale można sobie z nimi poradzić podczas czytania.
Czytając wieści po wizytowe dochodzę do wniosku, że duże te dzieci, coraz to większe, ciekawe jakie będą porodowe rekordy!
Odebrałam wyniki robionych wczoraj badań - i w zasadzie są dobre, co mnie bardzo cieszy, jedynie hematokryt mam mieszczący się w normie - na co mój gin będzie się krzywił, bo bardzo na mnie naciska abym piła na tyle dużo aby wynik był poniżej normy czyli mniej niż 37% a mnie teraz wyszło 39,4% :baffled:. Pewnie będzie dziś na wizycie kręcił nosem... Robiłam wczoraj też profilaktycznie jeszcze na czczo glukozę i wynik jest świetny: 75 co mnie bardzo cieszy bo test obciążenia wyszedł mi ciut ponad normę. Oby tak dalej jeszcze te kilka tygodni:-)
A pochwalę się Wam jeszcze, że wczoraj wieczorem oglądaliśmy autko i jak wszystko pójdzie dobrze to w piątek je kupimy. :-) Od prawie 2 miesięcy oglądamy się za czymś na wymianę naszego poczciwego starego i w końcu chyba się uda:happy2:

I ja się witam!
Znowu wstrętna pogoda:(
Dzisiaj mam wizytę 16:20 i wszystko się wyjaśni czy miesiąc wytzrymam jeszcze:-)

Miłego dnia życzę wszystkim Mamusiom:tak:

:angry: niedowiary , wyobrazcie sobie,ze poszlam do tego osrodka zdrowia ,gdzie pobieraja krew dzisiaj i wchodze tam oddaje mocz i sie pytam tych dwoch pielegniarek czy pobiora mi krew ,a jedna mowi tak, ze moga,ale mam stana w kolejce i czekac :wściekła/y: jak tam przede mna chyba z 15osob :szok:, wiec ja jej mowi,ze nie bede w 8miesiacu stala w kolejce :crazy:, poszlam rozmienic kase ,bo oczywiscie wydac nie mialy i jak wrocilam to ta druga pilegniara mowi,ze jednak sie zdecydowaly,zeby mi ta krew pobrac :confused2:

I jaki przykład dla kobiet w ciąży daje słuzba zdrowia - to nie ma co sie dziwic,ze ludzie w kolejkach nie ustepuja ciężarnym :baffled::baffled:

co za wstretne baby

Witam sie przy porannej kawusi, wlasnie skonczylam pakowac torbe do szpitala, teraz stoi w pokoju i sie na mnie bezlitosnie gapi :-D

Wczoraj byla u mnie kolezanka ktora rodzila 6 miesiecy temu i powiedziala ze tez nie miala zadnych skurczy przepowiadajacych, zaden czop jej nie odszedl, nic..po prostu urodzila. CHyba u mnie bedzie podbnie bo kurcze termin za 20 dni:szok: a tu cicho sucho i sza.

To tak jak u mnie :-D Za to pewnie jak nas chwyci to :szok::szok::szok: Pójdziemy urodzimy i wrócimy :-) bez żądnych wcześniejszych męczarni ze skurczami :-)

ewela bierz ze mnie przykład i się nie stresuj :-) na wizycie wszystko się wyjaśni :-)

Witam w ten słoneczny cieplutki dzien!
Oj dzieciaczki rosna i rosna ale tak naprawde prawdziwej wagi dowiemy sie jak urodzimy ciekawy by był wątek waga z ostatniego usg i waga po urodzeniu:-DNoc w miare przespana ale rano musiałam sie z córcia troche naszarpac zeby ja ubrac znów sobie ubzdurała że idzie do dziadków a nie do przedszkola:no:Matko czuje się gruba jakbym wazyła ze sto pare kilo ciekawe ile zostanie do zrzucenia po porodzie?
lencja-dziękuje bardzo za książeczke:tak:
ewela-mnie skurcze łapia a dzidzia się kręci ostatnio jak szalona i wczoraj na wizycie było wszystko ok a co do skurczy to mi powiedział że jak macica ćwiczy to szybciej się urodzi bo to przecierz miesień im lepiej wyćwiczony tym sprawniejszy damy rade jeszcze troszke!

Ostatnia edycja:
Witajcie Grubaski;)

U mnie piękny słooneczny dzień a ja jadę do teściów po piłę;)
Wczoraj poszliśmy do poradni no i niestety babka nie przyszła....czekaliśmy 40 min i stwierdziliśmy, że jedziemy na pizzę;)Ale nas olała;)
Dziewczynki co do Oilatum kupcie Emolium skład taki sam a tańsze....mi doradziła babka w aptece;)
LENCJA dziękuję;)

reklama
[/QUOTE]
ewela-mnie skurcze łapia a dzidzia się kręci ostatnio jak szalona i wczoraj na wizycie było wszystko ok a co do skurczy to mi powiedział że jak macica ćwiczy to szybciej się urodzi bo to przecierz miesień im lepiej wyćwiczony tym sprawniejszy damy rade jeszcze troszke![/QUOTE]
Oby się to sprawdziło w praktyce :) to chociaż te skurcze byłyby coś warte. A ja dołączam do grona ( chyba jestem trzecia) kobietek , którym odszedł czop śluzowy. Na szczęście byłam na kontroli i wsio jest w porządku. Mam jednak nadzieję, że na dniach nie urodzę :)
Pozdrawiam :-]

Do góry