reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ewus2090 - droga Ewus,mocno 3mam kciuki za kazdy kolejny dzien z chlopaki w srodku. Trzymaj sie to moze spotkamy sie na porodówce ;-)
madziaja - sporawy ten Twoj Wojtus... Moj tez sie taki zapowiada :) Mowila Ci gin o wskazaniu do cesarki przez te wielkosc?
julia0903 - gratuluje dobyrch wiesci:tak: mi nikt jeszcze wymazu na paciorkowca nie proponowal...pewnie lepiej byloby zrobic,ale jak to z odbytu to ja nie chce,łeee
Gosia*** - Ooo, no to sie zaczelo dziać.
Teraz bede czesto czytala forum z wypiekami na twarzy,bo coraz to goretsze wiesci.. :tak:
karo85 - 3mam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.
Ja tak podczytuje,ale wciaz do konca postów dojsc nie moge.Ide juz spac,bo mialam nieprzespana noc. Jutro goscie juz w poludnie sie zapowiedzieli,wiec znou nie nadrobie.Dobranocki

reklama
kupiłam dziś ten Oillan ale czytam w ulotce że przeznaczone jest dla niemowląt od 6 miesiąca życia a w przypadkach dermatologicznie uzasadnionych od 1 mies. I już sama nie wiem bo wynika z tego że nie można tego od pierwszych dni:baffled: Ciekawe czy oilatum też ograniczone wiekowo:confused:

Aptekarka mówiła mi, że wszystkie kosmetyki są opisane, że min od drugiego miesiąca... Ale sklad jest podobno prawie ten sam co w oilatum, więc nie powinno być problemu.... A w sumie po co zakładać, że dziecko będzie mieć nadwrażliwą skórę, jak coś będzie nie teges to się zaczniemy martwić i skoczymy po oilatum ;-)

agasto- no to mamy rekordzistę :tak: Gratuluję dorodnego synka, 1 czerwca będzie niezłym pulpecikiem :-)

dobranoc

witam się z Wami z samiusieńkiego rana:szok: nie śpię już prawie od 2 godzin a jestem mega zmęczona...:no:

w pierwszej kolejności chciałam podziękować za wczorajsze bydgosko-toruńskie spotkanie:-) bardzo miło było Was poznać dziewczyny:tak: i tak jak już wspomniałyście, może następnym razem będzie nas więcej i spotkamy się już z Bejbusiami:tak:

Lencja wysłałam Ci prywatną wiadomość z moim adresem e-mail, jeśli możesz prześlij mi książkę;-);-);-)

dzisiejszym wizytującym mamom życzę powodzenia

ja właśnie też dziś odebrałam wyniki morfologi, moczu i HBS i jeszcze HIV, bo na początku przeoczyliśmy a powiedz mi WR to trzeba mieć świeży?? bo ja mam ale z początku ciąży:confused:
WR też mam tylko z początku ciąży i nic lekarz nie mówił o kolejnym...
torunianko- bydgoszczanki- milo zobaczyć Wasze twarze:-D
:-D
a co do tego wymazu na GBS lekarz wypowiada sie ze nie trzeba go robic, ale jesli chce to moge jechac i go zrobic...niewiem co robic;/
wydaję mi się że lepiej zrobić, sporo osób jest nosicielem tego paciorkowca:szok:nie ma sensu faszerować dziecka antybiotykami zaraz po urodzeniu gdybyś nie miała GBSa(a z drugiej strony nie ma pewności że jak nie ma wyniku to każde dziecko dostanie antybiotyk:no:) a nie wiem czy lekarz wspomniał Tobie jakie są powikłania...jeśli matka ma GBS to aż 70% dzieci bez podanego antybiotyku choruje m.in. na sepsę, zapalenie płuc czy zapalenie opon móżgowych:szok::szok::szok:
Mam pytanko jak sie nazywalo to padanie na paciorkowca? pobiera sie go z szyjki? GBS nie czasem?
z szyjki i odbytu:baffled:
liliti, ewuś super że jeszcze się trzymacie:-)oby tak dalej do czerwca:tak:
paulka, gosiagro zdrówka dla mężów:tak:

Witam, rowniez z rana :-)

u mnie burza za oknem ,ale nie spalam za dobrze,jakies koszmary mnie nawiedzały :baffled:

zaraz budze synka do przedszkola i musze sie jakos wcisnac na badanie krwi :dry: bez kolejki najlepiej, tylko,ze zapomniałam sie zarejestrowac wczoraj i niewiadomo czy beda chciały mi ja pobrac :baffled:

dzisiaj ma byc kurier z posciela- juz sie doczekac nie moge :-) od razu ja wypiore :tak:

Witajcie,

Jak juz czytam o burzy, to nie chce mi się podnosić rolet żeby sprawdzić jak jest u mnie:(
agasto rzeczywiście to będzie chyba nasz rekordzista, już prawie 4kg:) A jeszcze 3 tygodnie zostały:)
Ja to mam nadzieję że Natalcia będzie ważyła jakieś 3kg może z haczkiem, my się za duzi nie urodziliśmy, ja 3100, mój małż 2700:) więc jest spora szansa;)

Witam się w słoneczny poranek:-)

kajdusia, Ita85, Lencja- dzięki za sympatyczne spotkanie, bardzo miło było was poznać:-).

Cieszę się że wczorajsze wizyty udane a dzisiejsze też takie napewno będą.

Pięknie świeci słoneczko więc wstawiłam pierwsze pranie dla Ignasia. Czas najwyższy wziąć sie za to - niby jestem na końcu kolejki czerwcóweczek ale czas tak szybko leci....

Miłego dnia :-)

Witam się z rana.
Cieszę się że wszystkie dwupaczki i nasz trójpaczek jeszcze w komplecie. Gratuluje udanych wizyt.
My wczoraj byliśmy w szpitalu na KTG i po GBS- na szczęście ujemny.
Podczas KTG miałam dwa skurcze które pięknie się rysowały ( jeden miał już koło 50), tak więc Pani doktor kazała za 3-4 dni się zgłosić ponownie. Tak więc rano córcie wyprawiłam do szkoły , pomyłam gary, wstawiłam pranie i idę odpoczywać przy lekturze Grocholi, bo nie wiadomo kiedy może się zacząć:-):-D:-D- nie mogę się doczekać.

Witam sie i ja :) Słonko piekne, ale humor nie dopisuje. Chyba mam kryzys 9-tego miesiaca... Wyglądam jak słonica.. spuchły mi usta jak bym sobie botox zafundowała ;/

Gratuluje pokaźnych bobasów!! 3,800 na 3 tygodnie przed porodem, hoho..
Ciekawe ile moja Jagodka wazy, juz jutro rano bede wiedziala :)
Co do urodzinek i dat porodu to ja mam duze szanse ze urodzinki dziewczynek będą podwojne bo Hania z 7 czerwca jest a ja teraz mam termin na 8 czerwca :) W sumie nie moge sie juz doczekac kiedyurodze, chciałabym juz byc w domku z dzidziolem, jesc gotowane mięsko, karmic cycem i chudnąć... ;/

Ja też witam się raniutko, miało być słoneczko a jest pochmurno, całą noc u nas padało
Kube zostawiłam w domu bo na wieczór dostał gorączki i teraz cieszy sie że ma labe od szkoły, łobuziak

Aptekarka mówiła mi, że wszystkie kosmetyki są opisane, że min od drugiego miesiąca... Ale sklad jest podobno prawie ten sam co w oilatum, więc nie powinno być problemu.... A w sumie po co zakładać, że dziecko będzie mieć nadwrażliwą skórę, jak coś będzie nie teges to się zaczniemy martwić i skoczymy po oilatum ;-)

Kajdusia tylko że ja zdecydowałam się na zakup tego olejku aby nie używać już po kąpieli oliwki, bo tak wszyscy mówią że oliwka za tłusta zamyka pory itp. A Ty jak zamierzasz? tylko doraźnie w razie problemów ze skórą dziecka?

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny. ja sie dzis melduje z terminem cesarki na 1 czerwca ;-)
wiem juz co synek dostanie na dzien dziecka, braciszka! ale bedzie radocha!

bedac dzis w szpitalu gdzie mam rodzic dowiedzialam sie ze na miesiac przed moim wyliczonym terminem dziecko ma juz wymiary porodowe. najpierw wyliczyl mi 4kg, ale jak mu powiedzialam, ze w zeszlym tygodniu (u mojej ginekolog) mial jeszcze wazyc mniej niz 3100g to mierzyl jeszcze kilka razy. pow wyciagnieciu sredniej wyszlo mu 3680g:angry::angry::angry:
No to duży jest!:tak::tak::tak::tak: Ale już malutko Ci zostało:tak:;-):-);-) Narazie jesteś pierwsza w kolejce:-D
Jednak jeśli wdał się w tatusia to się raczej spóźni z przyjściem na świat :-D bo tatuś do najbardziej punktualnych nie należy :-)
:-D:-D:-D:-D:-D Dobre:-D:-D:-D:-D:-D

Ja też melduję się po wizycie, mała Hania waży 3200 :szok::szok::szok:
Duża dziewczynka!:-):tak: A zadowolona jesteś z cesarki czy nie bardzo???:blink:

ja właśnie też dziś odebrałam wyniki morfologi, moczu i HBS i jeszcze HIV, bo na początku przeoczyliśmy a powiedz mi WR to trzeba mieć świeży?? bo ja mam ale z początku ciąży:confused:
To zależy od szpitala i gina.Mój drugiego badania nie potrzebuje:blink::happy2:

Ja się melduję po nawet przespanej nocy,choć duszno mi było strasznie.
Dzisiaj z rana złapał mnie jeden mocny skurcz a tak to luzik jest.:tak:
Mężulek powiedział mi dzisiaj żebym sobie już torbę spakowała:-D to będzie spokojniejszy:tak::tak::tak: No i chyba tak zrobię;-)

Do góry