reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

ewus2090 - droga Ewus,mocno 3mam kciuki za kazdy kolejny dzien z chlopaki w srodku. Trzymaj sie to moze spotkamy sie na porodówce ;-)
madziaja - sporawy ten Twoj Wojtus... Moj tez sie taki zapowiada :) Mowila Ci gin o wskazaniu do cesarki przez te wielkosc?
julia0903 - gratuluje dobyrch wiesci:tak: mi nikt jeszcze wymazu na paciorkowca nie proponowal...pewnie lepiej byloby zrobic,ale jak to z odbytu to ja nie chce,łeee
Gosia*** - Ooo, no to sie zaczelo dziać.
Teraz bede czesto czytala forum z wypiekami na twarzy,bo coraz to goretsze wiesci.. :tak:
karo85 - 3mam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.
Ja tak podczytuje,ale wciaz do konca postów dojsc nie moge.Ide juz spac,bo mialam nieprzespana noc. Jutro goscie juz w poludnie sie zapowiedzieli,wiec znou nie nadrobie.Dobranocki

reklama
kupiłam dziś ten Oillan ale czytam w ulotce że przeznaczone jest dla niemowląt od 6 miesiąca życia a w przypadkach dermatologicznie uzasadnionych od 1 mies. I już sama nie wiem bo wynika z tego że nie można tego od pierwszych dni:baffled: Ciekawe czy oilatum też ograniczone wiekowo:confused:

Aptekarka mówiła mi, że wszystkie kosmetyki są opisane, że min od drugiego miesiąca... Ale sklad jest podobno prawie ten sam co w oilatum, więc nie powinno być problemu.... A w sumie po co zakładać, że dziecko będzie mieć nadwrażliwą skórę, jak coś będzie nie teges to się zaczniemy martwić i skoczymy po oilatum ;-)

agasto- no to mamy rekordzistę :tak: Gratuluję dorodnego synka, 1 czerwca będzie niezłym pulpecikiem :-)

dobranoc

witam się z Wami z samiusieńkiego rana:szok: nie śpię już prawie od 2 godzin a jestem mega zmęczona...:no:

w pierwszej kolejności chciałam podziękować za wczorajsze bydgosko-toruńskie spotkanie:-) bardzo miło było Was poznać dziewczyny:tak: i tak jak już wspomniałyście, może następnym razem będzie nas więcej i spotkamy się już z Bejbusiami:tak:

Lencja wysłałam Ci prywatną wiadomość z moim adresem e-mail, jeśli możesz prześlij mi książkę;-);-);-)

dzisiejszym wizytującym mamom życzę powodzenia

ja właśnie też dziś odebrałam wyniki morfologi, moczu i HBS i jeszcze HIV, bo na początku przeoczyliśmy a powiedz mi WR to trzeba mieć świeży?? bo ja mam ale z początku ciąży:confused:
WR też mam tylko z początku ciąży i nic lekarz nie mówił o kolejnym...
torunianko- bydgoszczanki- milo zobaczyć Wasze twarze:-D
:-D
a co do tego wymazu na GBS lekarz wypowiada sie ze nie trzeba go robic, ale jesli chce to moge jechac i go zrobic...niewiem co robic;/
wydaję mi się że lepiej zrobić, sporo osób jest nosicielem tego paciorkowca:szok:nie ma sensu faszerować dziecka antybiotykami zaraz po urodzeniu gdybyś nie miała GBSa(a z drugiej strony nie ma pewności że jak nie ma wyniku to każde dziecko dostanie antybiotyk:no:) a nie wiem czy lekarz wspomniał Tobie jakie są powikłania...jeśli matka ma GBS to aż 70% dzieci bez podanego antybiotyku choruje m.in. na sepsę, zapalenie płuc czy zapalenie opon móżgowych:szok::szok::szok:
Mam pytanko jak sie nazywalo to padanie na paciorkowca? pobiera sie go z szyjki? GBS nie czasem?
z szyjki i odbytu:baffled:
liliti, ewuś super że jeszcze się trzymacie:-)oby tak dalej do czerwca:tak:
paulka, gosiagro zdrówka dla mężów:tak:

Witam, rowniez z rana :-)

u mnie burza za oknem ,ale nie spalam za dobrze,jakies koszmary mnie nawiedzały :baffled:

zaraz budze synka do przedszkola i musze sie jakos wcisnac na badanie krwi :dry: bez kolejki najlepiej, tylko,ze zapomniałam sie zarejestrowac wczoraj i niewiadomo czy beda chciały mi ja pobrac :baffled:

dzisiaj ma byc kurier z posciela- juz sie doczekac nie moge :-) od razu ja wypiore :tak:

Witajcie,

Jak juz czytam o burzy, to nie chce mi się podnosić rolet żeby sprawdzić jak jest u mnie:(
agasto rzeczywiście to będzie chyba nasz rekordzista, już prawie 4kg:) A jeszcze 3 tygodnie zostały:)
Ja to mam nadzieję że Natalcia będzie ważyła jakieś 3kg może z haczkiem, my się za duzi nie urodziliśmy, ja 3100, mój małż 2700:) więc jest spora szansa;)

Witam się w słoneczny poranek:-)

kajdusia, Ita85, Lencja- dzięki za sympatyczne spotkanie, bardzo miło było was poznać:-).

Cieszę się że wczorajsze wizyty udane a dzisiejsze też takie napewno będą.

Pięknie świeci słoneczko więc wstawiłam pierwsze pranie dla Ignasia. Czas najwyższy wziąć sie za to - niby jestem na końcu kolejki czerwcóweczek ale czas tak szybko leci....

Miłego dnia :-)

Witam się z rana.
Cieszę się że wszystkie dwupaczki i nasz trójpaczek jeszcze w komplecie. Gratuluje udanych wizyt.
My wczoraj byliśmy w szpitalu na KTG i po GBS- na szczęście ujemny.
Podczas KTG miałam dwa skurcze które pięknie się rysowały ( jeden miał już koło 50), tak więc Pani doktor kazała za 3-4 dni się zgłosić ponownie. Tak więc rano córcie wyprawiłam do szkoły , pomyłam gary, wstawiłam pranie i idę odpoczywać przy lekturze Grocholi, bo nie wiadomo kiedy może się zacząć:-):-D:-D- nie mogę się doczekać.

Witam sie i ja :) Słonko piekne, ale humor nie dopisuje. Chyba mam kryzys 9-tego miesiaca... Wyglądam jak słonica.. spuchły mi usta jak bym sobie botox zafundowała ;/

Gratuluje pokaźnych bobasów!! 3,800 na 3 tygodnie przed porodem, hoho..
Ciekawe ile moja Jagodka wazy, juz jutro rano bede wiedziala :)
Co do urodzinek i dat porodu to ja mam duze szanse ze urodzinki dziewczynek będą podwojne bo Hania z 7 czerwca jest a ja teraz mam termin na 8 czerwca :) W sumie nie moge sie juz doczekac kiedyurodze, chciałabym juz byc w domku z dzidziolem, jesc gotowane mięsko, karmic cycem i chudnąć... ;/

Ja też witam się raniutko, miało być słoneczko a jest pochmurno, całą noc u nas padało
Kube zostawiłam w domu bo na wieczór dostał gorączki i teraz cieszy sie że ma labe od szkoły, łobuziak

Aptekarka mówiła mi, że wszystkie kosmetyki są opisane, że min od drugiego miesiąca... Ale sklad jest podobno prawie ten sam co w oilatum, więc nie powinno być problemu.... A w sumie po co zakładać, że dziecko będzie mieć nadwrażliwą skórę, jak coś będzie nie teges to się zaczniemy martwić i skoczymy po oilatum ;-)

Kajdusia tylko że ja zdecydowałam się na zakup tego olejku aby nie używać już po kąpieli oliwki, bo tak wszyscy mówią że oliwka za tłusta zamyka pory itp. A Ty jak zamierzasz? tylko doraźnie w razie problemów ze skórą dziecka?

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny. ja sie dzis melduje z terminem cesarki na 1 czerwca ;-)
wiem juz co synek dostanie na dzien dziecka, braciszka! ale bedzie radocha!

bedac dzis w szpitalu gdzie mam rodzic dowiedzialam sie ze na miesiac przed moim wyliczonym terminem dziecko ma juz wymiary porodowe. najpierw wyliczyl mi 4kg, ale jak mu powiedzialam, ze w zeszlym tygodniu (u mojej ginekolog) mial jeszcze wazyc mniej niz 3100g to mierzyl jeszcze kilka razy. pow wyciagnieciu sredniej wyszlo mu 3680g:angry::angry::angry:
No to duży jest!:tak::tak::tak::tak: Ale już malutko Ci zostało:tak:;-):-);-) Narazie jesteś pierwsza w kolejce:-D
Jednak jeśli wdał się w tatusia to się raczej spóźni z przyjściem na świat :-D bo tatuś do najbardziej punktualnych nie należy :-)
:-D:-D:-D:-D:-D Dobre:-D:-D:-D:-D:-D

Ja też melduję się po wizycie, mała Hania waży 3200 :szok::szok::szok:
Duża dziewczynka!:-):tak: A zadowolona jesteś z cesarki czy nie bardzo???:blink:

ja właśnie też dziś odebrałam wyniki morfologi, moczu i HBS i jeszcze HIV, bo na początku przeoczyliśmy a powiedz mi WR to trzeba mieć świeży?? bo ja mam ale z początku ciąży:confused:
To zależy od szpitala i gina.Mój drugiego badania nie potrzebuje:blink::happy2:

Ja się melduję po nawet przespanej nocy,choć duszno mi było strasznie.
Dzisiaj z rana złapał mnie jeden mocny skurcz a tak to luzik jest.:tak:
Mężulek powiedział mi dzisiaj żebym sobie już torbę spakowała:-D to będzie spokojniejszy:tak::tak::tak: No i chyba tak zrobię;-)

Do góry