reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
:angry: niedowiary , wyobrazcie sobie,ze poszlam do tego osrodka zdrowia ,gdzie pobieraja krew dzisiaj i wchodze tam oddaje mocz i sie pytam tych dwoch pielegniarek czy pobiora mi krew ,a jedna mowi tak, ze moga,ale mam stana w kolejce i czekac :wściekła/y: jak tam przede mna chyba z 15osob :szok:, wiec ja jej mowi,ze nie bede w 8miesiacu stala w kolejce :crazy:, poszlam rozmienic kase ,bo oczywiscie wydac nie mialy i jak wrocilam to ta druga pilegniara mowi,ze jednak sie zdecydowaly,zeby mi ta krew pobrac :confused2:

I jaki przykład dla kobiet w ciąży daje słuzba zdrowia - to nie ma co sie dziwic,ze ludzie w kolejkach nie ustepuja ciężarnym :baffled::baffled:

ewela i tak Cię podziwiam że potrafisz się wykłucić o to co Ci się generalnie należy.
Ja tam wolę usiąść i poczekać na swoją kolejkę.

Witajcie, ja tak dzisiaj na chwilę bo musze podjechac do pracy.
Gratuluje udanych wizyt. Dzieciaczki naprawdę duże już porosły:-)ciekawa jestem jak życie zweryfikuje te dane wagowe podawane na podstawie usg z prawda poporodową:-D
u mnie póki co słońce i mam nadzieje z etak zostanie. Wczoraj wykorzystałam ładną pogode i zrobiliśmy grila. Ale był pyszny:-)Musiałam się najeść na zapas:-)Teraz moge jechac i rodzić:-D

Miłego dzionka

Ewela a tak jak Zdec też siadłabym i czekała,chociaż nie powiem bo ostatnio jak czekałam do lekarza rodzinnego po skierowanie na badania to jedna pani mnie puściła mimo to że każdy ma na godzinę(a opóźnienie było) ale ja jej o to nie prosiłam...

Anik jak w pierwszej ciąży miałąm robione USG 2 dni przed porodem już w szpitalu to wyszło że Kacper ma mieć 57cm i wagi 3700.Ja przestraszona dzoniłąm do mężą żeby jechał kupował jakieś ubranka na 62 bo wszytskie mieliśmy na 56.:D no i po urodzeniu wzrost się zgadzał a wagowo Kacprowi przez dwa dni przybyło 20g i miał 3720g.Więc u mnie się sprawdziło.

W sumie nic nie powiedzialam im,tylko,ze w 8mies nie bede stala w 15osobowej kolejce :-D i wlasciwie myslalam,ze nie bede miala tych wynikow krwi najwyzej ,ale dobrze,ze mnie wpuscily .

Witam w ciepły ale pochmurny dzień,

co do daty narodzin dzidzi to większośc z Was chce na 26 maja, a ja mam 3 daty, w które mały mógłby się urodzić :)
26 maj,
30 maj moje urodzinki
04 czerwiec imieniny męża
zobaczymy czy w którąś się wstrzelimy :-)

nadika - moj maly rusza sie wciąż... dzis jakby odrobinke mniej,ale wczoraj to nie bylo przerw i tak mocno,ze az boli. Stuka nogami , rekoma,wypina sie. cudowne uczucie,ale czasem mam wrazenie,ze peknie mi skóra.
:)
ja nie potrzebnie się martwiłam, mały poprostu wybrał sobie weekend na duży odpoczynek, po już w pon zaczął wariować, czasem też boli bo ma mało miejsca więc skóra się naciąga ale uwielbiam czuć mojego skarbenka :-D

Zapomniałam się pochwalić, że dzwoniłam dzis do ginki po wyniki tego wymazu na paciorkowca i wynik jest ujemny uffff:-):-):-)

A teraz uciekam do łóżeczka, bo mam za sobą naprawdę ciężki dzień...:-(
a ja odebrałam wynik na GBS z labolatorium mikrobiologi i tak tam popisali że zwykły człowiek nie wie o co chodzi, muszę czekać do piątku na wizyte i wtedy lekarz mi to rozszyfruje ale mam nadzieję że jest ujemny. Jest jakieś MLSb (-) i do tego wiele różnych komentarzy ad wrażliwości na antybiotyki. I tak nie wiem o co chodzi.

ewela28 nie no masakra z tą służbą zdrowia, a te pielęgniarki jakieś bez serca i wrażliwości.

Jeśłi chodzi o Oiliatum to ja z niego zrezygnowałam i kupiła Emolium. Siostra mi poleciła bo jest świeżo upieczoną mamusią i Oiliatum wysuszało skórę a Emolium nie. Ale pewnie to wszystko zależy od niemowlaka. Każdy może inaczej reagować.

W sumie nic nie powiedzialam im,tylko,ze w 8mies nie bede stala w 15osobowej kolejce :-D i wlasciwie myslalam,ze nie bede miala tych wynikow krwi najwyzej ,ale dobrze,ze mnie wpuscily .
To i tak że sobie coś przemyślały :D

A co do dat to ja mam termin porodu w dniu urodzin mojej siostry a 3 dni później urodziny mojego męża.znowu 13 czerwca urodzona jest moja mama i siostrzeniec więc mam trochę dat do wyboru,ale znając życie może na męża się załapie:D

reklama
witajciej,jnie odzywam sie choc caly czas was podczytuje. w laptopie padla mi polowa klawiatury,a ''pisanie'' czegokolwiek klikajac kursorem po klawiaturze programowej jest mega meczace... do tego BIOS tez sie psuje i ciaglee mi sie komp resetuje...cholerny asus,oddalabym go do gwarancji gdyby oddali go szybciej niz tak jak ostatnio po dwoch mc,a rachunki za neta i tak musze placic,czy go mam czy nie...

coraz ciezej mi sie chodzi,a o spaaniu w nocy zapomnialam juz w ogole.
ehh.. pzdr i nie rozpakowywac sie prosze,bez mojej wiedzy:))) badzcie grzeczne;p

Do góry