reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam w ten słoneczny cieplutki dzien!
Oj dzieciaczki rosna i rosna ale tak naprawde prawdziwej wagi dowiemy sie jak urodzimy ciekawy by był wątek waga z ostatniego usg i waga po urodzeniu:-DNoc w miare przespana ale rano musiałam sie z córcia troche naszarpac zeby ja ubrac znów sobie ubzdurała że idzie do dziadków a nie do przedszkola:no:Matko czuje się gruba jakbym wazyła ze sto pare kilo ciekawe ile zostanie do zrzucenia po porodzie?
lencja-dziękuje bardzo za książeczke:tak:
ewela-mnie skurcze łapia a dzidzia się kręci ostatnio jak szalona i wczoraj na wizycie było wszystko ok a co do skurczy to mi powiedział że jak macica ćwiczy to szybciej się urodzi bo to przecierz miesień im lepiej wyćwiczony tym sprawniejszy damy rade jeszcze troszke!

Oby się to sprawdziło w praktyce :) to chociaż te skurcze byłyby coś warte. A ja dołączam do grona ( chyba jestem trzecia) kobietek , którym odszedł czop śluzowy. Na szczęście byłam na kontroli i wsio jest w porządku. Mam jednak nadzieję, że na dniach nie urodzę :)
Pozdrawiam :-]

reklama
Witajcie.
Pospaliśmy z Piotrem do 11 :szok:, młody niestety coraz gorzej kaszle, chyba już dziś skończy się to lekarzem :baffled:
Ita- o mamuśko, co za godzina postu :szok::baffled: Dla mnie to środek głębokiej nocy
dorotkade- chyba pójdę za Twoim przykładem i też zapoczątkuję prania dla Małgosi...
agast- padłam z tym botoxem :-D:-D:-D
magdalena79- no ja też nie chcę już później używać oliwki, tylko ta emulsja do kąpieli i nic więcej... Jak zobaczę, że są problemy ze skórką to zacznę się martwić...
Anik- no mi też smaka na tego grilla zrobiłaś :-p
koriander- no i fajnie, że nie masz żadnych skurczy ( ja zresztą też, przy Piotrusiu też nie miałam ani jednego :-D), więc w naszym przypadku będzie chlup i po bólu :-D:-D
Lencja- to super, że wyniki dobre! Jak już wymienicie autko to pochwal sie koniecznie!

Ale ma Piotrek focha, wrrrrr, ja zaraz chyba też zacznę mieć i się pogryziemy :wściekła/y:

witam dziewczynki
widze ze humorki w wiekszosci dopisuja

Agast jeszcze tylko troche i bedzie po wszystkim, zaczniemy znowu siebie przypominac:tak:

Annecznik moj Maluch tez mnie tak wczoraj walnal ze myslalam ze z kanapy spadne:-D
taki maly a tyle sily

dzisiaj idziemy w koncu wozek zamawiac, oczywiscie stanelo na wyborze pierwszego wiec nie wiem po co 2 mc zastanawialam sie i szukalam,
teraz mam tylko nadzieje ze dojdzie na czas bo czeka sie 6-8 tygodni

a jutro ogladanie porodowki w szkole rodzenia:tak:

po pierwsze dzięki dziewczyny za rady dot. ciśnienia
tak jak mówiłyście skontaktowałam się z gin, która kazała mi przyjeżdżać no i pojechałam... dalszą część historii trudno byłoby skomentować lepiej niż słowem 'lol' ;D

generalnie spoko, położna zmierzyła mi ciśnienie na miejscu. z moich ponad 150 zrobiło się 130/90, ale przy zazwyczaj 110/90 to i tak podwyższone, więc czekałam na wizytę u gin, tętno małego spoko
u gin wywiad co i jak, czy są obrzęki etc. no i mówię że ja nawet nie czuję żebym miała jakieś ciśnienie wyższe, że mocno przeziębiona byłam w week i jeszcze mam takie resztki, ale tak poza tym luz
sprawdziła mnie na samolocie, mówi że krążek ładnie szyjkę trzyma, ale że mały jest baaardzo nisko i czy przypadkiem mi się brzuch nie obniżył.
w sumie to nie wiem, więc doszłyśmy do wniosku że nic, najważniejsze to ciśnienie teraz
dostałam jakieś leki na zatoki i kaszel, bo mówi że makabre słychać tam mam, no i jakiś lek na d na zbicie ciśnienia, który mam zacząć brać jak tylko osiągnie max 140/90
no luz
mi trochę ulżyło, bo nawet ze spakowaną torbą przyjechałam,byłam pewna że mnie w szpitalu zostawią z ciśnieniem 159/96 jakie miałam z rana
no ale gin mówi że jeszcze raz na spokojno zmierzymy, położna mierzy i znowu wychodzi 130/90, na to ja że wspaniałomyślnie wzięłam ze sobą swój aparat, a że to elektroniczny to może świruje i od razu może nim zmierzę żeby zczaić czy jest ok
no i zakładam go od razu, mierzę, a tam wyskakuje 168/110 i w tym momencie ja w brecht, położna już w ogóle zdezorientowana, mówie Wam.. porażka taka wieś ;D po wizycie kupiłam od razu analogowy ciśnieniomierz, którym mam się mierzyć codziennie i cóż... wczoraj wieczorem piękne 116/90, dziś 120/90 więc książkowo ;)
siara niesamowita ;p dobrze, że sprawdziłam czy ten mój świruje, bo bym wróciła do domu i po zmierzeniu tabletki zaczęła jeść, a wtedy niedociśnienie murowane ;p
heh ;)

karo co z Twoim afi?

lasposa jak się trzymasz? jeny 38 dzieciaczków toż to zamęt niesamowity musiał być :D i masz całkowitą rację, póki steśmy w domu trza korzystać, ja wczoraj miałam wizję szpitala i po prostu wychodząc z torbą byłam załamana zostawiając wszystko w rozsypce..

scorpioniczka i co z upławami, powtórzyło się?

jeny dziewuchy!!!!!!!!!!! już połowa maja za chwilę !!!!!! ależ my dzielne steśmy :D ale ja też się nie zapisuję na ten tydzień, u mnie w domu dalej totalny rozpiernicz, syf brud etc no i łazienka w totalnej rozsypce, dopiero kafelki na ściane założone, jeszcze sufit, podłoga, wykończenia... jak do tej pory czas się ślimaczył tak od początku maja to za szybko, stanowczo za szybko wszystko leci !!!

ewus Ty to jesteś urodzony trójpak :D jeszcze do tego 38 tc wytrzymasz, zobaczysz ^^

skąd Wy bierzecie arbuzy????????? jezu w kaufie nie mają, w billi nie ma, w tesco nie ma, więc ja pytam skąd oO?? nie mówcie że aż na takiej wsi mieszkam, że tylko tu nie ma ;(

zdec jak idzie edukacja ^^?

ona_m jak tam??

co do seksu to u nas też posucha od.. samego początku. było ciężko, oj było, zwłaszcza w II trymestrze, ale teraz to już mi nawet nie w głowie takie sprawy ;p męzowi próbuję to jakoś wynagrodzić, więc się trzyma jakoś, ale ja pamiętam swojego czasu to sny miałam tak maksymalnie odjechane, że się bałam że mi krążek wypadnie przy takich wariacjach w fazie REM ;p

dziewczyny Wy już wszystkie macie rozłożone łóżeczka??

a na te ktg to gin Was wysyła? moja nic nie wspominała o tym,a też bym choćby z ciekawości sobie zrobiła.. szkoda że nia ma takiego sprzętu u siebie;p

a... byłam wczoraj w rossmanie :( i się dowiedziałam tyle, że po ślimaczki z pampersami ludzie stali w kolejce jak po mięso ;p brali dla się i dla znajomych i ślimaków już dawno nie ma ;(

I ja się witam przedpołudniowo ;-)
U mnie wizyta i wymaz dopiero w przyszłym tygodniu, a jutro się chyba wybiorę zrobić ostatnie badania (krew, mocz, hbs). Najbardziej to mi teraz brakuje usg - ostatnie miałam w 34 tygodniu ... chciałabym wiedzieć ile Kasia teraz waży ... wtedy było 2300 .
Wczoraj objadłam się pysznym deserem na wieczór, ale o dziwo nie przypłaciłam tej przyjemności zgagą hura!!! :-)
W tym tygodniu miałam skurcze w ilości 3 sztuk, ale takie delikatne, no i kilka razy w ciągu dnia kłuje mnie szyjka, tak więc wygląda na to że organizm się już powoli przygotuwuje, mam nadzieję że dotrwam w komplecie do wizyty 20 maja :-)
buziaczki dla wszystkich ;-)

no to dziewczyny oby to byla prawda z ta macica :-)

a wlasnie ja tak was czytam,ze wy na ktg chodzicie, ale to lekarz prywatnie was wysyla do szpitala? Wogole dlaczego wy chodzicie ,a ja np.nie,czy ten lekarz jakis dziwny czy co? :baffled:

lena,ja wczoraj zjadłam arbuza -ale był pyszny mniam:tak:

no to dziewczyny oby to byla prawda z ta macica :-)

a wlasnie ja tak was czytam,ze wy na ktg chodzicie, ale to lekarz prywatnie was wysyla do szpitala? Wogole dlaczego wy chodzicie ,a ja np.nie,czy ten lekarz jakis dziwny czy co? :baffled:

lena,ja wczoraj zjadłam arbuza -ale był pyszny mniam:tak:
U nas na KTG chodzi się po 36 tyg;)

reklama
aaaa to moze ejszcze pojdę :-)

Ale sie narobiłam, poodkurzałam mieszkanie i pomyłam podłogi - normalnie jestem wykończona :baffled:, a tu jeszcze caly zlew garow do pomycia

Juuuuuuupi :-D doatalam posciel

Do góry