reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Cześć dziewczyny, zabiegany mialam dzień, nie dam rady Was dziś doczytać i poodpowiadać...

Gratuluję tylko baaardzo Hefi- naszej nowej Pani Magister, czy też magazynier ;-) U nas jeszcze mówimy murgrabia :-D
Gratuluję też udanych dzisiejszych wizyt- trochę ich dziś było, fajnie :-)

Zrobiłam dziś wreszcie przegląd ciuszków i oczywiście okazało się, że jest aż zanadto, teraz się martwię gdzie to wszystko pomieszczę.... A jeszcze dzwoniła przyjaciółka z Warszawy, która też jest w ciąży i będzie mieć chłopca, a wcześniej miała dziewuszkę i przyjeżdża do mnie w niedzielę i się pozamieniamy- ja jej dam ciuszki po Piotrku, ona po swojej Tosi... Cudnie, ale kiedy Małgosię w to wszystko poubieram :baffled:

A jutro jedziemy z mężem kupić przewijak, wanienkę, butelki itd, itp- całą wydrukowaną listę - mam zamiar zakończyć temat wyprawki, w weekend porobię pranie, wyczyścimy wózek po Piotrku, złożymy łóżeczko i wszystko będzie gotowe :-)Myślałam, że jestem do tyłu z przygotowaniami, ale już widzę, że zdążę :-) Chcieć to móc :-D

Uciekam, do jutra :-)

Uff. ledwo nadazam Was czytac - zwykle i tak z mala na kolanach, takze pisanie odpada ;) za duzo mi dostawia dziwnych znaczkow ^^ Ale i tak majowych dni wyjazdowych nie dam rady doczytac.

I ja dzis z tych wizytujacych - ale tylko usg (u mnie niestety podzielone, osobno usg, osobno wizyty). Maly ma byc moze nie klopsiem, ale dosc duzym dzieckiem ;) Teraz wazy 2250, a wymiarowo wychodzi bardziej 33-34 tydzien, takze rosnie chlop na schwal ;] Po cichutku liczylam, ze wagowo bedzie jak Malgosia - ale nic z tego ..
Jest juz skierowany juz glowka w dol - takze miejmy nadzieje, ze sie nie obroci ;) Jeszcze 10 czerwca na ostatnim usg sie upewnimy w tym temacie ;)

Milka26 - ja sudocrem za 15zl z groszami kupuje - SUDOCREM Krem hypoalergiczny 125 g - Apteka internetowa Kosmetyki naturalne Tanie - Fabryka Zdrowia ; ogolnie w aptekach jest on tanszy (drozszy we wszelakich marketach)

Lencja - o wyjezdzie z Wawy na weekend majowy tez cos wiem:/ pierwsze 1,5h bylo tragedia na wylocie przez Lomianki.. i goraz na maxa, a my w autku bez klimy ;) no i ledwo wykurowani, dojechalismy na miejsce wszyscy ponownie chorzy ;/ A droga ponad 6,5h zajela.. Dobrze, ze babcia rwie sie do opieki nad mala, to jakos nawet bokiem nam ten wyjazd nie wyszedl ;)

Co do dziewczyn obawiajacych sie wyjazdow - ja w sumie w końcowce 37 tygodnia z Malgosia bylam jeszcze u tesciow na urodzino-imieninach (droga kolo 350 km) - ale tam ciaza byla cacy juz na tym etapie, zadnych rozwarc i innych niedogodnosci ;) Potrzebne tylko czestsze przystanki na rozruszanie nog. No i gdy na drodze za bardzo buja, trzeba troszke zwolnic ;)

Ide spac i Wam zycze spokojnej nocy - ostatnio budze sie kolo 4 czy 5 i tak nie spie do rana .. zeby jeszcze malec buszowal w brzuchu - a tu nic, swoja aktywnosc ma dopiero kolo 10tej rano;) wielka zagadka zatem ^^:)

cześć brzuchatki,

nie mogę jakoś spać więc dopadłam do kompa zanim małż się obudzi i mi będzie oblegać;-)
po wczorajszej wizycie melduję wyniki. Milenka waży 1850 g- czyli nie jest jakimś wielkoludem jak widzę wasze wagi...wszystkie pomiary są prawidłowe i odpowiadają wiekowi ciąży. Jedyne na co lekarz zwrócił uwagę to to że mam mało płynu owodniowego...co to znaczy? Wiecie czym to grozi albo co? Bo kazał mi monitorować częściej malutką....;-(
Poza tym spadła mi zacznie morfologia takżę gin kazała wrócić do brania witamin.
Ponieważ biorę tą nieszczęsną insulinę to mam wymóg robienia cotygodniowego KTG już od 32 tc (tak zadecydowali na Karowej) także dziś o 8.00 jadę do szpitala i posłucham sobie serduszka mojej królewny oraz odwiedzę moją koleżankę która urodziła 2 dni temu;-)
Miłego dnia wam życzę kochane

Dziękuję za gratulacje :)

I GRATULUJE udanych wizyt :D Ja na swoją muszę poczekać jeszcze tydzień.
Wczoraj bylismy z mężem tak padnięci że o 9tej już sobie smacznie spaliśmy :D
Ja oczywiście obudziłam się bo mi się ssanie w żołądku włączyło ;) więc uciekam śniadanko robić.

Witam sie z Wami w ten jakże pochmurny poranek jest brzydko i dzisiaj nie zamierzam nigdzie wyłazic tym bardziej ze wczoraj bylam na małych zakupkach i chyba sie przeziebilam:-:)-:)-( bo bylo tak zimno i teraz mam efekty zapchany nos i kaszel:-:)-:)-(

Gratuluje udanych wizytek :tak::tak::tak:

Witam porannie i życzę Wam miłego dnia:-):-) U nas znów zachmurzone, pewnie popada:baffled:

karo z tego co wiem, dobrze jest dużo pić w takiej sytuacji:tak:

Witajcie,

Zawsze jak tu wchodzę rano to jest już post od Gosia**. Ty chyba spać nie możesz kochana;-);-)
Ale wczoraj wizytujących się nazbierało:-) Także gratulacje dobrych wiadomości dla tych którym jeszcze nie gratulowałam: Milka, paulka, MagdaM, sloniczka, gryzka, karo85. MagdaM będzie dobrze już Ci nie wiele zostało do końca, a ciśnienie można kontrolować;-)

Życzę wam wszystkim miłego dnia, pomimo zapewne brzydkiej pogody w większości u was:-)

Witam podobnie jak Ewus slonecznie !!!! jak dobrze kiedy czlowieka budzi slonce a nie deszcz o parapet :)
Wyslylam wszytskim cierpiocym na niedobory po promyczku

Dziukuje wszytskim za sudocrem :) musze tylko jeszcze wybrac gdzie dostane wszytsko za jednym zamachem :)

reklama
:-)A Ewus ja mierzylam i wazylam :) jakos umknelo blado cos wypadam w brzuchu 90 cm waga na plusie 7 kg olbrzyma to ja raczej nie urodze

Do góry