reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam po weekendzie:-)
Te dwa dni minęły mi na odpoczynku od kuchni:zawstydzona/y: Mój A zajął się gotowaniem a ja pochłaniałam "Zmierzch".:-DRewelacja ,tak jak wszystkie pisałyście:-)

karo Fajnie ze z maluszkiem ok.Słuchaj sie zalecenia ginki i odpoczywaj:tak:
lena az Ci zazdroszcze tej sypiałni:-):blink:
anecznik Tobie równiez gratki z udanej wizyty.Widocznie USG nie było potrzebne:tak:Ja tez się zawsze stresuje jak mam wejsc na wage u ginka bo sobie wyograzam po miesiącu ze waga się podwoiła a tam zawsze +1 lub+ 0,5.I tak rozmyślam gdzie te ilości jedzenia ktore pochłaniam sie podziały(czytaj słodyczy:-D:szok:)
karis super wieści od Twojej kolezanki.Biedna pewnie się na max stresowała.A jak się okazało bd wszystko ok.Wiele jest takich wad które mijają jeszcze w brzuszku lub zaraz po urodzeniu.:tak:
EWA1981 nie smutaj.Dobrze ze masz skierowanie do poradni i tam bd pod fachowa opieka.Bd wszystko dobrze:-)
Lencja Gratuluję zakupu"centymetra":-D
dorotka
3mam kciukasy za pozytywny wynik.Dziwne ze mogłaś "to"wypic w domku:szok:
od cobra
tez sie zmierzylam :) bylo 111 o ile pamietam,teraz 114;/ po woli robi sie ze mnie dorodny tucznik ,ze tak wiocha pojade:D
:-D:-D:-D:-D:-DSię usmiałam:-D:-D:-D
kajdusia mam nadzieje ze Piotrus nie został pogryziony:-p:-)Oj dzieciaczki potrafia fochowac znam niestety to:szok:
madziaja jejku jak ja Ci zazdroszcze tego wyjazdu na wieś.Zaraz mi się dziecinstwo przypomniało jak do dziadka na taką "prawdziwą wieś jeżdziłam"Juz od 2 kl SP mama mnie w pocią wsadzała pod opiekę jakiejś starszej pani i tak dojezdzałam do Krzyża a tam juz na mnie czekali:-)Juz niestety nie te czasy i ja bym mojej córy tak nie puściła pociągiem:szok:
aga_sto mam nadzieje ze ten gil do pasa to juz wspomnienie:-)
nadika mysle zebys sie nie zamartwiała ,ze nie dost zadnego zalecenia co do glkozy a gin wie co robi.
mi_mi Widzę ze modelka W brzuszku u Ciebie siedzi.A co się bd wstydzic,niech tatuś wie ze Zuzia to Zuzia:-)
nietka gratuluję w 100% Łucji;:-)Przepiękne imię:-)
cobra super to krzesełko.Napewno Ci się przyda:-)
zdec Juz po katarku? A tak swoją drogą to ja sie zawsze zastanawiam skąd tego dziadostwa tyle sie bierze.Ledwo wyczyscisz nos juz kolejna porcja.Wściec się idzie:szok:a ja np nie potrafie oddychac buzią:baffled:
krakowianko Dzięki za trzymanie kciuków:-):-) Głowa do góry.Jagódka jest z Ciebie bd dumna:-)
gniesha
wspaniale sie czyta takie wiadomości od Ciebie:tak:Jesteś dzielna.Juz czekam na tą JEDNĄ najwazniejszą wiadomość od Ciebie.Oby jak najszybciej:-)
liliti najszczersze wyrazy współczucia dla Cibie i męża//
cobra jak trwoga to do Boga.Niech się bujają i sami sobie radzą.Ty odpoczywaj.Nalezy Ci się!!!10 dni takiej pracy dla ciężarnej to masakra...Az mi ciężko zrozumiec tych ludzi...by sie wstydzili dzwonic i Ci takie cos proponowac////
Agi Super ze dojechaliście szczęśliwie:-)Odpoczywajcie,a o powrót przyjdzie czas martwic się pózniej.Udanych zakupów zyczę:-DNo i jak najmniej dziur na drogach:szok:

Dziewczyny widzę ze dalej macie katar!Polecam lek homeopatyczny Euphorbium.To taki aerozol mi bd pomaga jak mam giluny po pas.Bezpieczny w ciązy jak wszystko homeopatyczne.

reklama
Witam Dziewczyny i od razu wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta. Trochę się pogubiłam w tej nowej szacie graficznej forum i nie wiem gdzie są np.emotki ;-)

Krakowianko, Gniesha- życzę Wam szczególnie spełnienia marzeń!

U mnie wyprawka nie ruszona...W weekend jedziemy kupić łóżeczko z funkcją kołyski i wszelakie pościele itp.Znalazłam też w Ikei fajną komodę z przewijakiem...Tak czy siak czas zacząć wić gniazdo ;-) Pozdrawiam Was bardzo serdecznie!

Witam i życzę udanego dnia kobiet :tak:
Dzisiaj wyspana i szczęśliwa, ale jakoś na nic nie mam znowu ochoty... strasznie jestem półprzytomna czy sie wyśpię czy nie.

gosiagro - niestety u mnie tak dobrze nie było, bo jeden z gości trafił do szpitala, w sumie to nawet ciężko nazwać to gościną, bo wysiadając z samochodu złamał nogę i wszyscy z nim do szpitala pojechali :baffled:
liliti - trzymaj się, niestety takie złe rzeczy się zdarzają, najważniejsze żebyś w miarę możliwości nie stresowała siebie i dziecka
krakowianka, gniesha - dobrze, że się odzywacie wierzę, że już niedługo słońce zagości u was w sercach, macie wspaniałe aniołki, które się wami opiekują :tak:
aga_sto - co do mojego nicka to tak do mnie przylgnął, że nawet nauczyciele sie tak do mnie zwracali. Pochodzenie jest dość zagmatowane, bo wzięło się od tego, że kreowałam dużo sytuacji po swojemu, a kiedy znajomi zorientowali sie, że te sytuacje często są ustawione przyległo do mnie zdanie, że kreuję świat i tak powstała kreatorka :-) a co do zespołu kreator to też bardzo lubię, aczkolwiek bardziej wolę klimat lacrimosy :-) jeśli chodzi o metal.

witam Brzuchatki w nasze święto:-)

z zawstydzeniem przyznaję, że niestety nie nadrobiłam Was:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, ostatnio na forum byłam w piątek rano:no: teraz przejrzałam pobieżnie kilka stron:zawstydzona/y:więc niestety nie poodpisuje:no:
i w tym tygodniu lepiej się nie zapowiada, bo dziś o 14 jadę z mężem do teściowej, a potem po mojego chrześniaka, i zostanie u nas do czwartku:tak: więc będę starała się zająć mu czas, bo odkąd mieszka w Szkocji to rzadko się widujemy:-(
weekend udany, goście dopisali, mąż w przygotowniu urodzin mi pomógł:tak:jeszcze nigdy tyle w kuchni nie robił:-p a sprzątaniem to w większości on się zajął...

chorym Mamusiom życzę zdrówka
liliti bardzo mi przykro, trzymaj się kochana

a wogóle to Tymon szaleje, kopie pod żebra-ajć boli

Dzień dobry Kobietki kochane :)
Wszystkiego dDobrego w dzisiejszym dniu :)
Goździków i rajstopek w prezencie :)
Nie było mnie tu od soboty od południa więc mam pewnie co nadrabiać, zrobiłam sobie śniadanko, herbatkę i biorę się do lektury :)

Witajcie,

ja tylko na chwilke bo zaraz pędzę do szkoły rodzenia, a wstałam póżno bo zarwałam noc z powodu Oskarów:-D

Agi78 - super, że już w PL, to teraz pewnie zacznie się szaleństwo zakupów:-D
liliti - moje wyrazy współczucia:-(
cobra - niech spadaja i znajda sobie innego "jelenia" do pracy:no:
wszystkim chorym dużo zdrówka:tak:
agast - ja wciąż wóżka jeszcze nie mam
lasposa - sliczna ta sesja:tak:
kreatorka - to rzeczywiscie pech:no:, gips założony?

Witam i o zdrowie pytam:-D
Niech te wszystkie choróbska szybko od nas uciekają!!!!! Moje badziewie powoli odchodzi w sina dal, ale jeszcze czasem porannie się chrypa przypomina:wściekła/y:.
Ostatnich dni upływają mi na poszukiwaniu mebli - mówiąc szczerze powoli mam dość. To co mi się podoba nie podoba się mojemu Ł., albo na odwrót. A jak już coś się spodoba to nie sposób sensownie tego ustawić. Nie mówiąc juz o aspekcie finansowym...
Wczoraj jeszcze mnie teściowie wkurzyli, bo zaczęli się wymądrzać - po co nam to, a po co tamto, przecież trzeba było sobie wszystko obmyślić zaocznie. Włącznie z tym dokładnie co- gdzie zmieszczę i tak projektować szafę. Jak zapytałam czy mam przewidywać, gdzie ile rolek papieru toaletowego będę trzymać - odpowiedź brzmiała, że tak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wieczna krytyka i zero akceptacji... Dobrze, ze mój mąż trzymał moja stronę, bo bym nie wytrzymała i się rozryczała na maksa:zawstydzona/y:

Agi78 - dobrze, że już w PL i poza wymiana koła podróż upłynęła spokojnie

Gniesha - cudownie czytać, że stajecie na nogi - oby tak dalej!!! Jesteś naprawdę silna babka:tak:

Krakowianka - dobrze, że nadal jesteś z nami :D

Karo85 - tego jeszcze nie czytałam - brzmi ciekawie :tak: Chyba wiem po co zajdę do EMPIKu:-)

Lasposa - piękne zdjęcia!!!!Musze pogadać z małżem - może się umówimy na sesyjkę;-) Co do szkoły rodzenia to nie powiem, która jest najlepsza - ja chodzę do szkoły "Dobry początek" przy sklepie MAMAiJA - na razie były 2 zajęcia, ale jak dla mnie bez rewelacji... O cesarce specjalnie nic nie mówili. Pytanie jeszcze, gdzie chcesz rodzić?

Liliti - wyrazy współczucia dla Waszej rodziny

Cześć Kochane, najlepszego z okazji dnia kobiet.
U mnie zaczął się remont, więc nie mam miejsca gdzie mogę posiedzieć przy kopie, ale udało mi się wrzucić dwa wpisy na mojego bloga jeden o 1% podatku, ale jeden sesja ciążowa :o)
Chętne do oglądania zapraszam:
Tymek – jeszcze zapakowany
Historia Lenki

U mnie w rodzinie grypa jelitowa, mnie na razie nie dopadła i modlę się aby nie dopadła. Szwagierka i szwagier w spzitalu podłączeniu do kroplówki aby się nie odwodnić :o/.

Dziewczyny, chodzicie już do szkoły rodzenia?

Kobietki z Gdańska - może polecicie jakąś szkołę? Chciałabym aby przygotowywała również do cesarki. Miałam tydzień temu konsultację w sprawie mojego kręgosłupa i aby na pewno wstać po porodzie a nie wylądować na wózku, albo na stole operacyjnym i półrocznej rehabilitacji będę miała cesarkę, martwi mnie to, że cesarka będzie pod całkowita narkozą, bo nie mogą mi w tej mój kręgosłup podać znieczulenia zewnątrzoponowego :o(
Zobaczę moją księżniczkę dopiero jak się obudzę...

moja droga- jesteśmy widzę w takiej samej sytuacji. Mnie też czeka cesarka ze względu na kręgosłup i dwie operacje jakie już na nim miałam. No i oczywiście pełna narkoza, nie ma mowy o zewnątrzoponowym...mnie też smutno, że nie położą mi małej na brzuchu ale tak sobie myślę, że najistotniejsze jest to, żebym była dla niej sprawna Także głowa do góry- musimy być na nogach dla naszych pociech.

lasposa- przepiękna sesja! rewelacja! ja już się swojej nie mogę doczekać! jaki masz piękny brzusio, no cudo!

Ostatnia edycja:
Wszystkiego Najlepszego z Okazji Dnia Kobiet :-)

Ja znów po nieprzespanej nocy, przed ciążą bez problemu mogłam spać na lewym boku a teraz co chwilę się budzę bo mi nie wygodnie no i lewa noga boli od tego leżenia, ciekawe kiedy mój organizm przyzwyczai się do takiej pozycji spania, staje się to naprawdę męczące.

liliti moje wyrazy współczucia z powodu śmierci bliskiej osoby

cobra18 masz rację z tą pracą, nie daj się teraz wykorzystywać, teraz to czego potrzebujesz to odpoczynek, a to Twoje szefostwo to chyba zapomina że jesteś w ciąży skoro z taką propozycją wychodzi.

Olimpia72 to niesamowite jak potrafisz nadrobić tyle nieprzeczytanych stron i wszystkich odpisać :-)

reklama
KOCHANE BRZUCHATKI-puchatki;)wSZYSTKIEGO NAJ Z OKAZJI DNIA KOBIET 8 MARCA 2010;)
Wszystkie życzenia są dla kobiety
Które bywają czasem niestety
Trochę nerwowe i zalatane
Ale są za to - bardzo lubiane
Nasze dziewczyny , bardzo lubimy
A więc Wam dużo szczęścia życzymy
Nieważne przecież jaka uroda
Jaka w ubiorze kobiecym moda
Wszystko nieważne jest w życiu Waszym
Bądźcie radością więc w życiu naszym
Wam też życzymy szczęścia wielkiego
Pięknej miłości, no i do tego