reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

zdec 5zł za pobranie krwi??????????
Ja płacę za wizytę z badaniem i USG 100zł u poprzedniej płaciłam za to samo 90zł
Ty 170???? to jakaś paranoja,ocipieli do reszty.

reklama
Jak chcesz jakiegoś wynająć, to słyszałam że w wielu miastach działają już takie firmy jak "Mąż do wynajęcia".
Przyjdzie, naprawi wszystko co będzie trzeba. Tylko wbrew nazwie nie świadczą usług matrymonialnych:-D:-D:-D
matrymonialny to juz w lozku lezy, potrzebuje do smieci, zakupow i ogolnej pomocy:-D

Lencja- jak masz po drodze gdzieś Sowę to kup sobie torcik chałwiowy- nowość u Sowy, jest pyyszny, tylko taaaki słodki :-D

Oj nie kuś :)
Sowy w pobliżu nie mam ale nie jest też znów aż tak daleko ;-)
Póki co zaspokoiłam zachciankę na chałkę :-)

A co do sprzątania to ja nie mogę narzekać, mój W. często sam z siebie się za zamiatanie i mycie podłóg bierze, odkurzacza w sumie to prawie nie używamy bo nie mamy żadnych dywanów w domu, jedynie mały chodniczek w łazience, który łatwiej wytrzepać niż odkurzyć.

Zdec ja płacę cały czas tyle samo za wizytę i to o wiele mniej niż Ty, 70 zł za każdą, niezależnie od tego czy jest na niej USG czy też nie. Zresztą ostatnio zawsze Jestem umawiana kilka dni po wizycie na usg w szpitalu, kiedy mój gin na dyżur, twierdzi, że tamto usg jest lepsze. Nie wpływa to w żaden sposób na cenę.

Też brałam Bromergon dwa razy dziennie. Ale mi to w szpitalu przepisali. Pielęgniarka również pokazywała mi jak wiązać bandaż na piersiach, mówiła że to bardzo ważne jeżeli nie chce się mieć zastoju w piersiach. Dlatego dziwi mnie to że Tobie tego nie kazano robić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Moja mama straciła bliźniaczki też podobnie do mnie w okolicach 30tygodnia, jakieś 35lat temu i też jej już wtedy kazali obwiązywać, dlatego mnie z tym tak strasznie goniła, bo wiedziała co to znaczy ból przy zastoju pokarmu.

Zdec- czy twoja córeczka ma swój nekrolog na stronie pamiętajmy?, bo chciałabym zapalić świeczuszkę i nie wiem gdzie?

zdec-u nie wizyta80 usg80 posiew80cytologia80 i co miesiąc albo 3 tyg mam wizyte plus jedno z tych badań czyli wychodzi160 każda wizyta.
olimpia-jak ja bym chciała żeby mój tak sprzątał.

zdec 5zł za pobranie krwi??????????
Ja płacę za wizytę z badaniem i USG 100zł u poprzedniej płaciłam za to samo 90zł
Ty 170???? to jakaś paranoja,ocipieli do reszty.
A wy na rachunku nie macie pozycji - pobranie krwi? Ja zawsze mam, w Dolmedzie - 5zł, w Diagnostyce - 3 zł.
A co do ceny za wizytę i USG to 170zł to jeszcze nie jest jakoś strasznie dużo bo są tu dziewczyny które płacą 200zł i więcej.:szok:

U mnie wizyta 50zł (od wielu lat tak samo) USG 30zł, cytologia 20zł :tak:co do badań to dokładnie nie pamiętam ale morfologia napewno 7 zł a mocz badanie ogólne 6 zł:tak:

Ja płacę 80 zł na każdej wizycie w tym zawsze usg, badanie ginekologiczne, zwolnienia (jak ktoś ma gdzie brać :-p) recepty, cytologia też była w tej cenie, nie dopłacałam jak była pobierana. Wizyta ok. 30 min
Raz tylko za usg płaciłam 250 zł, ale to w Warszawie w specjalistycznej poradni usg za połówkowe :-D ale było warto zdecydowanie :-):-)

U mnie wizyta 50zł (od wielu lat tak samo) USG 30zł, cytologia 20zł :tak:co do badań to dokładnie nie pamiętam ale morfologia napewno 7 zł a mocz badanie ogólne 6 zł:tak:
Kurcze 30zł za USG:szok::szok: To prawie jak za darmo. Dobrze że ja tak nie mam, bo bym latała oglądać małą co dwa tygodnie:-D:-D

reklama
ja płacę 120 zł za samą wizytę bez usg- bo moja ginka nie ma w gabinecie,
za usg jak chodzę na 3 D to płacę 250 zł!! to dopiero rozbój, a jak nie chcę 3 d to mnormalne usg samo kosztuje 150 także okropieństwo.
Krew i mocz robie w medicover na pakiet, ale jak chciałąm powtórzyć toxo- to już musiałam zapłacić- IgG i IgM- 78 zł

Do góry