reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Mówicie że ZUS już rozdziela pieniążki:-)
Muszę sprawdzić na koncie czy przyszła moja rencina:-)

Niestety jeszcze nieeeeeeee:eek::eek:

mi rozdziela pracodawca z czego sie ciesze, ze zawsze pieniadze sa na czas i dosyc szybko, a z ZUS-em to pewnie roznie bywa:no:

pieniądze na zwolnieniu w ciąży powinny być wypłacane w ten sam dzień co wypłata od pracodawcy:-)
aha i przypomniało mi się też, że wychodzi więcej, bo z zasiłku chorobowego nie pobiera się składek zdrowotnych tylko podatek, bo ZUS płaci Nam ze składek zdrowotnych, które do tej pory pobierał, a jak dostajesz normalną wypłatę to tam są te wszystkie potrącenia

cześć ciężaróweczki!

o jak mnie dawno nie było...muszę poczytać zaległości. Na razie chciałam się przywitać. Ostatnie dwa tygodnie to jakiś koszmar- ciągłe nudności i tak złe samopoczucie, że kompa nie miałam siły otworzyć. W poniedziałek była na wizycie. Kropek urósł i miał 18, 40 CRL jupiii;-) serducho bije i wszystko jest dobrze. Gdybym jeszcze tylko ja się lepiej poczuła to byłaby już wspaniale:tak:
Jak tylko dojdę do tego jak- to wkleję zdjęcie z usg fasolki.
Pozdrawiam

Dziewczyny czy macie czasami kłucia w podbrzuszu??
Jakieś 15 min temu złapały mnie takie kłucia że się zwijałam z bólu, do tego zrobiło mi się strasznie niedobrze i zwymiotowałam. Teraz kłucia są mniejsze ale odczuwalnie :eek:

cześć dziewczyny, dawno mnie nie bylo na forum ale to przez natlok spraw, za dwa tyg ślub;-) bylam dzis na usg, zaczął sie 11 tydzień, maluszek ma 4,5cm i szaleje w swoim domku strasznie, wiercil sie i wiercił ;-) jestem po badaniach na choroby zakaxne i wszystko ok, 16.12 ide na usg szczegółowe z przeziernoscia. jesli chodzi o mdlosci to mam je juz za soba, tylko po wstaniu z lozka wymiotuje ale potem jest ok i mam wilczy apetyt.pozdrawiam wszystkie czerwcowki.

Witam was dziewczyny
U mnie narazie spokojnie.Staram sie uczyc i siedze przy notatkach, synek jednak za bardzo mi nie pozwala:-(Ale szczerze mowiac juz mam dosyc i czekam do srody zeby juz bylo po wszystkim:wściekła/y:Teraz dodatkowo siedze i sie denerwuje bo rano jak bylam w toalecie i sie podcieralam mialam krew:szok::no::wściekła/y:Niby nie bylo duzo jakby zabarwione ale jedank spanikowalam.Poszlam do lekarza i powiedzial mi tylko ze jak cos bedzie sie dzialo to mam do szpitala jechac:-(Najgorsze ze maz nie zalatwil dziesiaj wolnego w pracy a ja siedzie z 2 dzieci :-(Jak narazie nic sie nie dzieje i czysto na papierze, ale boje sie bo dopiero za tydzien pierwsze usg:-(Juz nie wiem co robic a najgorsze jest to myslenie:-:)-(

reklama
Dziewczyny a ja mam takie pytanie o ile oczywiście będziecie chciały odpowiedzieć, gosia dostałaś 160zł więcej a jaką miałaś podstawę?
Bo ja się tak zastanawiam ile ja dostanę? Podstawy mam 2tys.

Do góry