reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Mam pytanie do dziewczyn co są na zwolnieniu. Bo ciekawi mnie sprawa waszego wynagrodzenia, czy dostajecie podobną wyplate? Wiem, że wylicza sie srednia z 12 m-cy, ale wylicza ja sie raz i jest stała, ewentulanie wyplata rozni się w zalezności od ilości dni w m-cu czy jest 30 czy 31? Chyba ze żle to rozumiem. Własnie dostałam swoją drugą wypłate na zwolnieniu i nie mogę narzekac gdyz pierwszym razem dostałam o 110 zl wiecej niz moja normalna wyplata a teraz dostałam o 160 zl wiecej:-D:-D:-D, dziwne bo listopad ma mniej dni niz pażdziernik:eek:, możne ta średnia jest ruchoma? Jestem bardzo szczesliwa z tego faktu, że wiecej pieniedzy tylko tak mnie to zastanawia jak oni to wyliczaja, może któraś z was wie?
Mogłabym zadzwonic do pracy, chociaZ u nas payroll robi firma zewnetrzna, nie chce sie tez wychylac, bo moze sie ktos walnął i mi zmniejsza...

reklama
Nie wiem kompletnie jak oni to liczą ale ja też mam więcej niż jak pracowałam.
Podobnie jak w zeszłym miesiącu, z tym że teraz część już przejął ZUS (nie znam się na rozliczeniach ale całość dostałam od pracodawcy).

bo zawsze wychodzi więcej, tak jak pisałaś liczy się średnią z ostatniego roku zanim poszłaś na zwolnienie, u mnie liczą się tez premie( mam trzy w ciągu roku), ale zawsze
wychodzi trochę więcej, bo wychodzi jakoś tak,ze to rozliczają jako chorobowe 100% płatne, ale tam są jakieś dodatki chorobowe, oczywiście opodatkowane, ale w rzeczywistości to i tak dostajesz trochę więcej:-):-D

Podobnie jak w zeszłym miesiącu, z tym że teraz część już przejął ZUS (nie znam się na rozliczeniach ale całość dostałam od pracodawcy).

Mi tez placi pracodawca, bo jest zatrudnionych wiecej niz 20 pracownikow, a potem potraca sobie moja wyplate z przelewu jaki robi na ZUS, a niech sobie wyliczaja jak chca, byleby bylo jak teraz wiecej:-)

bo mogło być tak,ze część miesiąca zanim poszłaś na zwolnienie pracowałaś, a część byłaś na zwolnieniu, więc za pierwszą część płaci pracodawca a za drugą ZUS, a jak będziesz cały miesiąc na zwolnieniu to już płaci tylko ZUS:-)

bo zawsze wychodzi więcej, tak jak pisałaś liczy się średnią z ostatniego roku zanim poszłaś na zwolnienie, u mnie liczą się tez premie( mam trzy w ciągu roku), ale zawsze
wychodzi trochę więcej, bo wychodzi jakoś tak,ze to rozliczają jako chorobowe 100% płatne, ale tam są jakieś dodatki chorobowe, oczywiście opodatkowane, ale w rzeczywistości to i tak dostajesz trochę więcej:-):-D

zgadzam sie ze wszystkim, ze jest wiecej niz przed zwolnienim, ale zeby na zwolnieniu z m-ca na m-c sie rozniło, mogłby chodzic o ilosc dni, ale w listopadzie bylo mniej niz w pazdzierniku:eek:

zgadzam sie ze wszystkim, ze jest wiecej niz przed zwolnienim, ale zeby na zwolnieniu z m-ca na m-c sie rozniło, mogłby chodzic o ilosc dni, ale w listopadzie bylo mniej niz w pazdzierniku:eek:

w byłaś cały październik na zwolnieniu, bo jeśli tak to dziwne, a jeśli nie to tylko ta część co z ZUS-u za zwolnienie ma dodatkowo dodatek chorobowy

w byłaś cały październik na zwolnieniu, bo jeśli tak to dziwne, a jeśli nie to tylko ta część co z ZUS-u za zwolnienie ma dodatkowo dodatek chorobowy

na zwolnieniu jestem od 6 pazdziernika, czyli kilka dni przepracowałam. Aha, czyli jest jeszcze cos takiego ze jak jestes na zwolnieniu to dostajesz jakis dodatek chorobowy?

na zwolnieniu jestem od 6 pazdziernika, czyli kilka dni przepracowałam. Aha, czyli jest jeszcze cos takiego ze jak jestes na zwolnieniu to dostajesz jakis dodatek chorobowy?

wiesz dokładnie nie pamiętam jak to było jak byłam w pierwszej ciąży i też byłam na zwolnieniu, ale jak dostawałam miesięczne rozliczenie na papierze, to tam było tak jakoś napisane: płaca zasadnicza(zasiłek chorobowy) i dodatki chorobowe, wiec to zawsze wychodziło parę złotych więcej :-)

reklama
Coś do końca sie nie zgadza bo jeśli wzięlibyśmy średnią z całego roku to powinnam mieć mniej bo od mniej więcej pół roku zarabiałam trochę więcej (były podwyżki!).
Ale też słyszałam, ża na zwolnieniu liczą sie soboty i niedziele a normalnie to nie, przynajmniej ja nie pracowałam w weekendy ...
no tak, ale jeśli jeszcze zasiłek ...

a nich liczą jak chcą, zgadzam się z gosiagro, dopóki jest taka ładna kwota :-):-)

Do góry