reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Coś próbuję liczyć i powiedz mi jeszcze jak to jest jak jest dzielone tzn. np zwolnienie jest od 24.
To liczy się tak że najpierw to zwykłe wynagrodzenie dzieli się przez liczbę dni w miesiącu, czy liczbę pracujących dni.
Bo kurcze jak liczbę pracujących to wychodzi to strasznie niekorzystnie.:-(

chyba jako liczbę dni w miesiącu, bo nawet jak masz wolne to Ci za nie płacą, ja jak pracowałam to pracowałam też w soboty i niedziele, więc mi przypadało 5 dni w tygodniu pracujących a 2 wolne, więc licząc to by wychodziło ok 20 dni w miesiącu więc to tez niekorzystne by było co do wynagrodzenia

Zdec-Niestety tutaj sa zdania ze jak cos ma sie stac w pierwszych 12 tyg to oni i tak nie moga pomoc:wściekła/y::no:.Narazie sie uspokoilo ale to myslenie i latanie do lazienki mnie dobija.Jak mi sie tylko powtorzy to nic mnie nie interesuje i jade do szpitala.

Zauwazylam ze mamy nowa czerwcowa mamusie Malwine
Mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale troche poczytalam co dziewczyny na watku brzuszki forumowiczek pisza i raczej nie sa to mile posty:no: Moze nam napiszesz czemu:sorry::confused2:

Zdec, bo wychodzi choler... niekorzystnie. Ja mam podstawy 1400 na umowie ( na rękę brałam 2 tyś) a po wyliczeniu wyszło mi ,że za obecne 21 dni L4 wezmę jakieś 650 zł - zęby w ścianę.

OlaPio pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży nawet jeśli ma umowę zawartą na czas określony. Wtedy taka umowa automatem jest przedłużana do dnia porodu ( art. 177 par.3 KP ) lub jeśli pracodawca jest naprawdę ok to sam przedłuża ją na inny okres. ochrona ta nie dotyczy tylko kobiet w ciązy, które mają umowę na okres próbny krótszy niż miesiąc.
Natomiast sądzę, że powinnaś poinformować pracodawcę o swoim stanie, może nie na tej pierwszej rozmowie. Zawsze to będzie wyglądało fair wobec niego i może będziesz tam mogła przyjść później.
Co by nie było trzymam kciuki za rozmowę, żebyś oczarowała potencjalnego przyszłego pracodawcę:tak:.
A tak z drugiej strony - czy was też tak od lodówki odrzuca??? Otwieram ją i natychmist zamykam. Fuuuj te zapachy...

Dzięki, własnie tak zrobię, jesli mnie zatrudni, jak najszybciej go o tym poinformuję:tak:

A dziewczyny, bo zapomnialam...:zawstydzona/y:
Otóż niniejszym oświadczam, że mója dzidzia już kopie:-D:-D:-Dchociaż kopie to może za dużo powiedziane:-pale daje znać że tam jest:tak::-)juz zapomniałam jakie to cudowne uczucie:sorry:

Życzę Wam żebyście jak najszybciej poczuły ruchy swoich maluszków:tak:
Gratuluję, ja też już się nie mogę doczekać!!!

kpi23, Kasiulka_1980, lasposa- gratulacje udanych wizyt! czyżby nastąpiła przewaga chłopców na forum:-):-D
Gosia- czyli już nie jestem sama, super i gratuluje!prawda,ze fantastyczne uczucie?

My właśnie wróciliśmy od cioci i babci mojego męża, i babcia spojrzała na mnie i stwierdziła,że jej ta ciąża wygląda na dziewczynkę(oby się nie myliła:-)), powiem Wam tylko,że jak byłam w pierwszej ciąży to mi powiedziała,że będzie chłopak i się nie myliła, może tym razem tez się nie pomyli:-):-):-)
Ja też serdecznie gratuluję udanych wczorajszych wizyt!:-) U mnie rodzina od poaczątku mówi,że będzie dziewczynka, ciekawe czy się sprawdzi, bo prtzy pierwszej stawiali na chłopaka i urodził się Oliś;-):-)

w poniedziałek musze sie stawi w szpitalu na badaniach i sie dowien czy to jedno czy moze dwa bo lekarz mówi mi że mam za duzy brzuch
Brzuszek rzeczywiście spory, ale to chyba zależy od budowy i indywidualnych predyspozycji każdej z nas!

Witam was dziewczyny
U mnie narazie spokojnie.Staram sie uczyc i siedze przy notatkach, synek jednak za bardzo mi nie pozwala:-(Ale szczerze mowiac juz mam dosyc i czekam do srody zeby juz bylo po wszystkim:wściekła/y:Teraz dodatkowo siedze i sie denerwuje bo rano jak bylam w toalecie i sie podcieralam mialam krew:szok::no::wściekła/y:Niby nie bylo duzo jakby zabarwione ale jedank spanikowalam.Poszlam do lekarza i powiedzial mi tylko ze jak cos bedzie sie dzialo to mam do szpitala jechac:-(Najgorsze ze maz nie zalatwil dziesiaj wolnego w pracy a ja siedzie z 2 dzieci :-(Jak narazie nic sie nie dzieje i czysto na papierze, ale boje sie bo dopiero za tydzien pierwsze usg:-(Juz nie wiem co robic a najgorsze jest to myslenie:-:)-(

Jeśli krwawienie się nie powtarza to nie martw się, podobno na tym etapie małe krwawienia się zdarzają i to jest normalne, gorzej jakbyś krwawiła cały czas po trochu...będzie wszystko ok!!!:tak:

Ja dziś już lepiej się czuję, na szczęście wirus odpuszcza, mam dziś dużo energii i chyba to cholerstwo wyleżałam 2 dni w łożku:tak: Wieczorem pojedziemy do znajomych,dzieciaki się pobawią a my w końcu sobie pogadamy. Zapraszają nas na winko swojej roboty to będzie okazja żeby poweidzieć czem tego wina nie mogę się napić;-):-)
Mój Oliwier kolejny raz zmoczył łożko w nocy:-:)eek: Muszę mu zrobić badania moczu,może to jakieś zapalenie pęcherza? Rozkopuje się strasznie i marznie, musze kupić ciepły pajacyk do spania no i niestety pieluchy dla starszych dzieci:zawstydzona/y:
Tak ładnie słoneczko świeci a ja gniję w szlafroku, idę się zaraz doprowadzić do porządku, a jeszcze brzuszek znów woła jeść a lodówka pusta:crazy: Zjadłabym coś pyznego, jutro przyjeżdża do nas mój tata i zrobi mi leniwe pierogi i rosołek,najlepszy na świecie:-)
Tak czytam o Waszych USG i muszę czekać jeszcze ponad 2 tygodnie na wizytę ale wtedy zrobi mi pewnie przezierność,więc czekam z niecierpliwością!
Uciekam bo mi żołądek przyrośnie do kręgosłupa;-) życzę miłego dzionka mamusiom!

Zdec, bo wychodzi choler... niekorzystnie. Ja mam podstawy 1400 na umowie ( na rękę brałam 2 tyś) a po wyliczeniu wyszło mi ,że za obecne 21 dni L4 wezmę jakieś 650 zł - zęby w ścianę.

Na rękę brałaś więcej niż miałaś podstawy? Bo jeżeli tam były jakieś dodatki to nie wiem jak się to z nimi liczy. Bo jedne są stałe a drugie zmienne i wiem że jedne się liczy inne nie. Ale na pewno nie będzie tak że dostaniesz tylko 600zł, to niemożliwe....:szok:

reklama

ale miałaś te 2 tyś na papierze tzn jak miałaś rozliczenie miesięczne na papierze zwane czasem RMUA to było napisane ile zarabiasz, bo ja podstawy mam 2020, ale mi płacili dodatkowo za niedziele i to było jakieś 450 złotych dodatkowo, i to mi się tez liczy do zarobków,

Do góry