reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Hej dziewczyny.
Ewitka łatwo nie będzie ale czas leczy rany, nie zapomnisz ale będzie lżej.

A ja odpukać od 3 dni mam tylko leciutkie mdłości i w końcu więcej jem tylko najgorsze, że ochotę mam tylko na pierogi, frytki, pepsi i chyba tyle. Po takiej diecie to zrobię się szybko dwa razy taka

reklama
Hej kobietki! miałam napisać co i jak po wczorajszej wizycie, z przeciwciałami mam się na razie nie martwić tylko zrobić szczegółowe badania i wtedy będzie wiadomo, na tą chwilę przeciwciała są. Z dzidziusiem jest wszystko ok, serduszko ładnie pracuje i wszystko prawidłowo się rozwija oprócz tego że w macicy mam krwiak i to nie jest dobrze. Miałyście coś takiego? Na razie mam dużo wypoczywać, nie wiem tylko jak, bo dopiero co otworzyłam biuro podróży w którym miałam ja pracować a między czasie okazało się że jestem w ciąży.. i nie wiem co teraz. Ogólnie mam doła i chciała bym tak jak wy iść sobie spokojnie na L4 albo przynajmniej mieć ochote na obżeranie się..Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za wasze maluszki!

Witajcie..
Maly w przedszkolu na 2 godziny wiec szybko biore sie za porzadki bo w domu jak po wojnie ,moje lenistwo jest ogromne oststnio...

Co do rozstepów to ja nigdy sie niczym nie smarowalam i nie mam ani jednego sladu , ja slyszalam ze to zalezy od tego ile sie przytyje w ciazy ja mialam na plusie tylko 9 kg w dniu porodu wiec tylko pileczka z przodu byla , moje 2 siostry tez nie maja ani sladu rozstepow wiec moze to genetycznie???? nie mam pojecia... wiec nie obzeramy sie kobietki !)))

Milego i Spokjnego Dnia

Witam Was Kochane Przyszłe Mamuśki!!!!
Ja za chwilkę idę do Ginki i może zobaczę swoją Fasolinkę i bijące serduszko mam taką nadzieję.Trzymajcie kciuki !!!!

mama mikolaja ja też nie miałam problemów z rozstępami:tak::-) a smarowałam się tylko zwykłym balsamem nawilżającym lub ujędrniającym tak jak przed ciążą. W pierwszej ciąży przytyłam 9kg a w drugiej tylko 7kg!!!

witam kochane mamusie czytałam że coś zmieniło się w przepisach na temat zwolnienia kobiety w ciąży.Ja mam znajomą którą zwolnili po macierzyńskim a przysługiwało jej wychowawcze ale nie wiem czy to nie było bezprawnie a ona nie poszła się dowiedzieć u radcy prawnego:no:

Wróciłam:)
Maleństwo rośnie jak na drożdżach... pani dr powiedziała 8 tydz, 15 mm czyli kawał Fasolinka. Dostałam zwolnienie co prawda tylko 2 tyg , ale odpoczynek Nam się przyda:) Luteina 2 x 2 dziennie i zobaczymy co dalej.Dostałam nawet opakowanie witaminek żeby krew troszkę poprawić Feminatal, oraz masę rożnych próbek Hipp w tym oliwkę na rozstępy.... ale radosć po takiej wizycie .Niestety fotki nie mam bo maszyna do usg stara i nie robi:(

reklama
Witam poranne ptaszki :-D Nie wiem czy to nie chwilowe ale musze przyznac ze mdlosci ograniczyly sie juz tylko do wieczora.. Staram sie w ciagu dnia zjada jak najwiecej owocow i "zdrowych" rzeczy, bo zazwyczaj to co uda mi sie przelknac pod wieczor i ta laduje w bialej otchlani:dry:
Ostatnie tygodnie to glownie bulki z almette budyn i mandarynki.. tesknie za gotowaniem oj tesknie!

U mnie podobnie tyle że raz dopadną mnie do południa a raz popołudniu :-) ale najczęściej wieczorem kiedy mam największą ochotę się do męża poprzytulać ;-) Co do gotowania to za tym akurat może nie tęsknie, za to tęsknie za jakąkolwiek aktywnością fizyczną :-D chętnie bym nawet posprzątała gdyby mi tylko te mdłości do końca odpuściły :-D

Hej dziewczyny odpuście sobie w pierwszym trymestrze chipsy i cole, lekarz powiedział że one mają w sobie taki składnik chemiczny który może zaszkodzić maluchowi :-( Wiem że to ciężkie bo sama czasem wypije trochę coli :-) tyle że u mnie to w zastępstwie suszonych śliwek tak samo działa :-D

Do góry