reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

jestem taka zla, ze....:wściekła/y:

wlasnie dowiedzialam sie ze w pracy traktuja mnie jakbym juz nigdy nie miala do niej wrocic
moja grupe juz przekazali komus innemu i jeszcze strasza mnie ze zredukuja mi czas pracy do 4 godz., co za tym idzie tez pensja miejsza

wie ktos czy maja takie prawo?
ok, pracuje w DE ale prawo jest podobne

Na jakiej podstawie chcą Ci skrócić czas pracy??

Moja koleżanka, z którą pracuję na grupie, nawet nie pogratulowała mi jak jej powiedziałam o ciąży, tylko odrazu pobiegła do dyrektorki załatwiać zastępstwo za mnie, na szczęście dyrektorka normalna i na ziemię ją sprowadziła mówiąc że jeszcze nigdzie nie odchodzę i będę trochę pracować:-)
Współpracownica naprawdę zachowała się beznadziejnie, jeszcze fochy miała i jakies komentarze że się zwolni bo sama nie chce zostać na grupie z dziecmi itp.
:dry:

reklama
Napadła mnie nagła ochota na kanapki z dzemem truskawkowym (koniecznie truskawkowym!!) i wygrzebałam słoiczek dzemu z lodówki i pochłaniam go własnie z chlebkiem i mleczkiem... normalnie NIEBO!! :rolleyes2:
Zmykam zaraz spać bo normalnie jestem masakrycznie śpiąca.
3majcie się dziewczyny. Do jutra. Dobranoc.:-D

ostatnio ogladałam na tv własnie program o kobietach w ciazy w pracy, była pani prawnik i własnie gadaa na temat ten co ty, ale nie pamietam niestety, bo tylko słuchałam zeby słuchac bo ja nie pracuje..ale mysle ze nie maja takiego prawa, mozesz zawsze poradzic sie prawnika, bo nie wiem moze oni to robia dla twojego dobra zebys sie nie przemeczaa..

Hej!!! =)...
Tez jestem czerwcowa mama(przyszla)...
Jestem w 6_tym tyg.ciazy...
I mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze... =D...
Ze dzidzia urodzi sie cala i zdrowa...
A pierwszy trymestr migiem minie...!!!

No i oczywiscie...
nie moge sie juz doczekac...
zeby przyszlo na swiat =)...

Pozdrawiam !!! =)

Zaglądam tu jeszcze, bo trzymam za ciebie kciuki Agnieszko, oby tym razem się udało! Dość już nieszczęść na czerwcówkach! A ja wcale taka dzielna nie jestem, dzisiaj rozkleiłam się na maxa, po prostu przychodzą takie momenty, że łzy się same cisną do oczu.
Przeciwciała w ciąży z tego co wiem tworzą się w 6 m-cu ciąży.
Niestety to nie do końca prawda, przeciwciała tworzą się w wyniku kontaktu krwi dziecka o Rh+ z krwia matki o RH-. Dlatego ja po poronieniu miałam podaną immunoglobulinę, odczyn Coombsa miałam ujemny więc to nie bylo przyczyną poronienia. Nie mialam żadnych mdłosci, więc to pewnie hormony.
Ola_fasola wygląda na to, że to rzeczywiście nie pierwsza ciąża, bo chyba teraz krew dziecka nie mogła się dostać do twojego krwiobiegu. trzymam za ciebie kciuki, abyś urodzila zdrowe dziecko.
Natuchna trzymam kciuki, żeby wszystko było OK.
Klementinka! Pracownicy w ciązy NIE MOŻNA zwolnić, zredukować etatu, obniżyć pensji, można co najwyżej przenieść na lżejsze stanowisko bez zmian finansowych. A za takie ruchy to sąd pracy i wygrana sprawa.
Aniajak, mój syn jeździł w gondoli całą zimę czyli 9 miesięcy, tylko gondola musi być duża i mieć podnoszone oparcie.

Ostatnia edycja:
Ewitka płacz...masz do tego prawo...ja też dużo płakałam...Potem wydawało się, że już jest lepiej ale były sytuację, w których znowu sobie przypominałam wszystko i znowy ryk...Ale takie jest Twoje prawo-jeśli tylko ma to Ci pomóc to możesz płakać, krzyczeć,rozmyślać...Przyjdzie czas, że będzie mniej bolało...jednak nic na siłę-samo przyjdzie.
A ja Ci dziękuję, że w takiej sytuacji myślisz o mnie :***

nie wiem dziewczyny...widzę, że nie tylko ja mam wisielczy humor i jakieś doły.
Może nam przejdzie niebawem:) dzisiaj tylko troszkę sobie popłakałam...ot tak:)
no ale tak jak mówicie-nie ma co się rozklejać,trzeba wierzyć...:)

reklama
Do góry