reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej dziewczyny.
Ewitka łatwo nie będzie ale czas leczy rany, nie zapomnisz ale będzie lżej.

A ja odpukać od 3 dni mam tylko leciutkie mdłości i w końcu więcej jem tylko najgorsze, że ochotę mam tylko na pierogi, frytki, pepsi i chyba tyle. Po takiej diecie to zrobię się szybko dwa razy taka

reklama
Hej kobietki! miałam napisać co i jak po wczorajszej wizycie, z przeciwciałami mam się na razie nie martwić tylko zrobić szczegółowe badania i wtedy będzie wiadomo, na tą chwilę przeciwciała są. Z dzidziusiem jest wszystko ok, serduszko ładnie pracuje i wszystko prawidłowo się rozwija oprócz tego że w macicy mam krwiak i to nie jest dobrze. Miałyście coś takiego? Na razie mam dużo wypoczywać, nie wiem tylko jak, bo dopiero co otworzyłam biuro podróży w którym miałam ja pracować a między czasie okazało się że jestem w ciąży.. i nie wiem co teraz. Ogólnie mam doła i chciała bym tak jak wy iść sobie spokojnie na L4 albo przynajmniej mieć ochote na obżeranie się..Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za wasze maluszki!

Witajcie..
Maly w przedszkolu na 2 godziny wiec szybko biore sie za porzadki bo w domu jak po wojnie ,moje lenistwo jest ogromne oststnio...

Co do rozstepów to ja nigdy sie niczym nie smarowalam i nie mam ani jednego sladu , ja slyszalam ze to zalezy od tego ile sie przytyje w ciazy ja mialam na plusie tylko 9 kg w dniu porodu wiec tylko pileczka z przodu byla , moje 2 siostry tez nie maja ani sladu rozstepow wiec moze to genetycznie???? nie mam pojecia... wiec nie obzeramy sie kobietki !)))

Milego i Spokjnego Dnia

Witam Was Kochane Przyszłe Mamuśki!!!!
Ja za chwilkę idę do Ginki i może zobaczę swoją Fasolinkę i bijące serduszko mam taką nadzieję.Trzymajcie kciuki !!!!

mama mikolaja ja też nie miałam problemów z rozstępami:tak::-) a smarowałam się tylko zwykłym balsamem nawilżającym lub ujędrniającym tak jak przed ciążą. W pierwszej ciąży przytyłam 9kg a w drugiej tylko 7kg!!!

witam kochane mamusie czytałam że coś zmieniło się w przepisach na temat zwolnienia kobiety w ciąży.Ja mam znajomą którą zwolnili po macierzyńskim a przysługiwało jej wychowawcze ale nie wiem czy to nie było bezprawnie a ona nie poszła się dowiedzieć u radcy prawnego:no:

Wróciłam:)
Maleństwo rośnie jak na drożdżach... pani dr powiedziała 8 tydz, 15 mm czyli kawał Fasolinka. Dostałam zwolnienie co prawda tylko 2 tyg , ale odpoczynek Nam się przyda:) Luteina 2 x 2 dziennie i zobaczymy co dalej.Dostałam nawet opakowanie witaminek żeby krew troszkę poprawić Feminatal, oraz masę rożnych próbek Hipp w tym oliwkę na rozstępy.... ale radosć po takiej wizycie .Niestety fotki nie mam bo maszyna do usg stara i nie robi:(

reklama
Witam poranne ptaszki :-D Nie wiem czy to nie chwilowe ale musze przyznac ze mdlosci ograniczyly sie juz tylko do wieczora.. Staram sie w ciagu dnia zjada jak najwiecej owocow i "zdrowych" rzeczy, bo zazwyczaj to co uda mi sie przelknac pod wieczor i ta laduje w bialej otchlani:dry:
Ostatnie tygodnie to glownie bulki z almette budyn i mandarynki.. tesknie za gotowaniem oj tesknie!

U mnie podobnie tyle że raz dopadną mnie do południa a raz popołudniu :-) ale najczęściej wieczorem kiedy mam największą ochotę się do męża poprzytulać ;-) Co do gotowania to za tym akurat może nie tęsknie, za to tęsknie za jakąkolwiek aktywnością fizyczną :-D chętnie bym nawet posprzątała gdyby mi tylko te mdłości do końca odpuściły :-D

Hej dziewczyny odpuście sobie w pierwszym trymestrze chipsy i cole, lekarz powiedział że one mają w sobie taki składnik chemiczny który może zaszkodzić maluchowi :-( Wiem że to ciężkie bo sama czasem wypije trochę coli :-) tyle że u mnie to w zastępstwie suszonych śliwek tak samo działa :-D

Do góry