reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

anecznik gratuluje slubu:)) ja na swoim koscielnym sie pomylilam;p z reszta nie tylko ja;p najpierw ksiadz dwa razy powiedzal do nas - moniko i marcinie (kiedy moj maz to mariusz ;p ) mama musiala zainterweniowac u oltarza bo my nie mielismy jak ksiadz byl za daleko ;p ale w papierach na szczescie bledu nie bylo ...

a potem podczas ''przyjmij te obraczke''.. nie moglam mariuszowi wcisnac jej na palec,bo mu spuchl,i ksiadz do mnie ze mam mu palca nie polamac... i zapomnialam dodac ''wiernosci'' ale nikt nie zauwazyl ;p heh

ale zimno;/ cale cieplo z pokoju mi w nocy wywialo.etam

kazdy chyba popelnil jakas "gafe",ale Ty mozesz zawsze powiedziec wiernoci nie przysiegalam...hi hih i oczywiscie zartuje.

reklama
Dziewczynki mam do Was pytanko odnośnie ruchów dziecka. Pierwsze nieśmiałe ruchy poczułam jakieś 10 dni temu- takie łąskotanie od środka. Parę dni czułam je dość intensywnie, a teraz nie czuję prawie wcale. Czy na tym etapie powinno mnie to niepokoić? Dajcie znać jak sądzicie i jak to było z Wami bo troszkę mnie to niepokoi. Miłego dzionka kochane
gniesha mysle ze na razie nie masz powodow do zmartwien, mi ginekolog mowil ze ruchy na poczatku sa zawsze nieregularne, latwo je przeoczyc (po prostu dzidzius jest jeszcze malutki i dopiero rosnie w sile :-D) Ja mialam tez na poczatku 1-2 dniowe przerwy, teraz czuje ruchy prawie non stop,nawet w ciagu dnia. Nie martw sie wiec, wg twojego suwaczka leci 18 tydzien wiec i tak bardzo wczesnie ruchy wyczulas :tak:

hej czerwcówki:)

Właśnie wróciłam ze spacerku z moim sierściuchem:) Aaaale napadało sniegu:) Jest cudnie:)
Dziewczynki mam do Was pytanko odnośnie ruchów dziecka. Pierwsze nieśmiałe ruchy poczułam jakieś 10 dni temu- takie łąskotanie od środka. Parę dni czułam je dość intensywnie, a teraz nie czuję prawie wcale. Czy na tym etapie powinno mnie to niepokoić? Dajcie znać jak sądzicie i jak to było z Wami bo troszkę mnie to niepokoi. Miłego dzionka kochane

myślę,ze to normalne, pamiętam,że w pierwszej ciąży kiedy poczułam pierwsze ruchy to one nie zdarzały się codziennie i były raczej sporadyczne, a im wyżej byłam w ciąży tym stawały się bardziej intensywne i wyczuwalne i teraz tez tak było, najpierw przelewanie, łaskotanie aż do coraz bardziej wyczuwalnych kopniaczków, bo kopniaki to Nas wszystkie jeszcze czekają :-):-D

hej czerwcówki:)

Właśnie wróciłam ze spacerku z moim sierściuchem:) Aaaale napadało sniegu:) Jest cudnie:)

uważam że nie ma się czym martwić:-) ja tez nie odczuwam jakoś tak regularnie ruchów:-) w ciągu dnia naprawdę sporadycznie, w nocy częściej, ale potrwfię też przespac cała noc i nic nie czuć:-)

Witam kochane w ten biały dzień :)
Dzisiaj zaczyna się 20 tydzień - szok. Dzidzia wierci się z radości , bo właśnie zjedliśmy sobie omleta z dżemem truskawkowym. Mniamm.....
Gratuluje ślubów i witam wszystkie nowe mamusie.

Witajcie,

ale ten weekend miałam intensywny, siostra ze szwagrem byli, byłam szukać z nią sukni, wczoraj na targach ślubnych, ale ludzi było co nie miara:szok:
Dziewczyny to jakiś skandal z tym szpitalem to jest zdec,. Napisala, że jest załamana, usg jej nie robią, wygląda na to, że badania ginekologicznwgo też nie, własciwie to nie wie na jakiej oni podstawie twierdzą, ze z maleństwem ok! Mam nadzieje, ze to dlatego ze rano i poniedzialek i sie wolno zabieraja do pracy, bo przecież musza jej jakieś badania zrobic:szok::szok: Jak cos wiećej bede wiedziala to napisze, ona sama może też coś naskrobie później.

zyrafka - i jak tam pisanie -pracy?
sealet - trzymam kciuki za wizytę, daj znać co i jak
anecznik i magda - gratuluje ślubu, akurat przez siostre ta tematyka tez mi teraz jest bliska;-)
koriander - powodzenia na połówkowym, trzymam kciuki:tak:
paulka82- super wieści, zdjęcia prześliczne, najważniejsze, że maleństwo zdrowe;-);-)

anecznik gratuluje slubu:)) ja na swoim koscielnym sie pomylilam;p z reszta nie tylko ja;p najpierw ksiadz dwa razy powiedzal do nas - moniko i marcinie (kiedy moj maz to mariusz ;p ) mama musiala zainterweniowac u oltarza bo my nie mielismy jak ksiadz byl za daleko ;p ale w papierach na szczescie bledu nie bylo ...

a potem podczas ''przyjmij te obraczke''.. nie moglam mariuszowi wcisnac jej na palec,bo mu spuchl,i ksiadz do mnie ze mam mu palca nie polamac... i zapomnialam dodac ''wiernosci'' ale nikt nie zauwazyl ;p heh

ale zimno;/ cale cieplo z pokoju mi w nocy wywialo.etam

anecznik, magdalena gratuluje slubow

ja na swoim koscielnym podchodzac do oltarza poczulam ze podwiazka zsunela sie i trzyma sie tylko na kolanie
bylam przerazona bo juz widzialam jak ona mi spada i wyladuje na oltarzu pod nogami ksiedza
caly slub myslalam tylko o tej podwiazce:-p

my wczoraj zaszalelismy i bylismy na WOSP do okolo 23
byly koncerty i fajnie bylo
moglismy tyle zostac bo calosc organizowana byla w budynku a nie na dworzu
mam nadzieje ze dla dzidzi nie bylo za glosno

reklama
Do góry