Lenuszka
Mamusia Gajusi
Kochana wróce wieczorkiem ale na pewno dam znacodezwij się ja wrócisz:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana wróce wieczorkiem ale na pewno dam znacodezwij się ja wrócisz:-)
droga Paulko 82 - wiesz nie chciałabym was denerwować swoimi problemami. Nie życzę nikomu naprawdę nikomu tego co sama przechodzę. Jest tak wiele każdego dnia kobiet, które dowiadują się że przed nimi amnio, że nawet tego sobie nie wyobrażałam.
Wigilię i święta chyba zapamiętam do końca życia - łzy lały się strumieniami i jak sobie pomyslałam, w że nstępne święta kruszynki może z nami nie być to koniec - nikt w domu nie mógł mnie uspokoić. Ale trudno stało się, wiem, że moje nt nie jest aż takie wysokie bo są takie gdzie maluchy mają 6mm 7mm i 8mm i rodzą się zdrowe, ale już rzadziej. Mam na szcęście wspaniałego mężą, który podnosi mnie na duchu, koleżanki z tego forum i z forum o nt i dzięki wam jakoś funkcjonuję. Nawet ostatniego usg nie wklejałam bo się boję - nie wiem czego ale poprostu mam cykora. Dziękuję Tobie za miłe słowa i wsparcie.
Kochane czy czas pracy kobiet w ciazy powinnien byc skrócony:??
Gniesha kochana ja myślę że to woda gazowana narobiła ambarasu bo nigdy nie piła a wczoraj się ochlałam jak świnka
jeśli jest to praca przy komputerze to czas pracy z 8 godzx musi zostać skrócony do 4 godzPodczas ciąży nie wolno Ci pracować:
Kobieta w ciąży może maksymalnie pracować osiem godzin dziennie. Jeśli byłaś zatrudniona w innym systemie pracy, np. w systemie tzw. równoważnego czasu pracy (praca co drugi dzień po 12 godzin), pracodawca ma obowiązek to zmienić.
- po godzinach — szef nie może Ci zlecać godzin nadliczbowych,
- w nocy (czyli od 21.00 do 7.00) — jeśli taką pracę wykonywałaś dotychczas, pracodawca musi zmienić Ci rozkład zajęć i umożliwić wykonywanie pracy poza porą nocną.