reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

hej dziewczyny ja wrócilam od okulisty i okazalo sie ze w wyniku wypadku doszło do zaćmy urazowej i jak urodze to mam sie zglosic na zabieg przeszczepu soczewki brrrrr

ale nie wiem czy pojde boje sie :szok::szok::szok::szok: lekarz powiedzial ze moze sie na tym etapie zatrzymac ona albo moze sie pogarszać i za jakis czas bede wodzoec na to lewe oko jeszcze gorzej
Wrocilismy do domku i patrzymy a w jednym akwarium wszystkie rybki nam zdechly maz sie wkurzył :-:)-:)-( biednyjakies choróbsko sie ich przyczepilo chyba

OLU- współczuje Ci tego co usłyszalas ale Agi ma racje tylko szczera rozmowa wszystko załatwi;-) bedzie dobrze zobaczysz

ZYCZE JESZCZE RAZ WSPANIAŁEGO SYLWESTRA :-D:-D:-D

reklama
Hej dziewczynki! dopiero teraz mogłam sie odezwać. Ogólnie to chyba niezbyt miło powitam nowy rok! a wszystko przez mojego wspaniałego męża jedynaka, dzis usłyszałam rzecz jakiej sie nie spodziewałam...Powiedział że najpierw go zmusiłam do ślubu a teraz do dziecka..i nie wiem co mam o tym wszystkim już myśleć, ehhh nie wiem co musi zrobic żebym mu wybaczyła. Powiem Wam ze czasem mam taką ochotę zabrać swojego psa i uciec do rodziców a dziecka nie pokazać ani jemu ani jego "wspaniałym rodzicom"

Witaj Kasia&Kubuś! a gdzie dokładnie w warszawie mieszkasz? ja jestem w Łomianek ale pracuje w Warszawie.

Jesli chodzi o tą szkołę rodzenia to zapisałam się tam przede wszystkim ze względu na to że ucza jak opiekowac sie noworodkiem, bo szczerze mówiąc ja nie wiem nawet jak trzymać takie maleństwo no i zaczynam 15 marca, kurs kończy sie 22 kwietnia więc dwa miesiące przed terminem, tak mi doradziła Pani ze szkoły.
Na razie mieszkam na Białołęce a jak się urodzi maluszek to przeniosę się na Grochów:-)
Słuchajcie moje drogie a jak tam jest z pracą pracuje czy jesteście na L4??
ja do puki będę mogła to będę ciągnęła na zwolnieniu pracuje na umowa zlecenia i chcą mnie zwolnić dlatego nie mam zbytniego wyboru...

Kasia&Kubuś - witam Was i ja na forum! szczególnie serdecznie bo ja też z Warszawy jestem!

Ola_fasola - bądź silna i tak jak radziły dziewczyny porozmawiaj z szanownym mężem dlaczego tak się zachowuje. trzymam kciuki ...

paula24211 - a ten wypadek z Waszej/Twojej winy czy kogoś? bo moze możesz o zadośćuczynienie wystąpić???

Kochane, lecę szykować się na Sylwestra a Nam wszystkim życzę:
wspaniałego Nowego Roku 2010, żeby nasze maluszki były zdrowe, porody łatwe, żebysmy były dobrymi mamami a tatusiowie pomagali nam jak mogli, no i żeby wszystkie czerwcóweczki dogadały się ze swoimi partnerami i znalazły miłe mieszkanka, domki ;). No i dużo, dużo zdrówka dla Nas, Naszych pociech i rodzinek!!!!!
MIŁEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ !!!

Słuchajcie moje drogie a jak tam jest z pracą pracuje czy jesteście na L4??
ja do puki będę mogła to będę ciągnęła na zwolnieniu pracuje na umowa zlecenia i chcą mnie zwolnić dlatego nie mam zbytniego wyboru...

Ja na szczęście mam normalną umowę na czas nieokreślony i mogę pozwolić sobie na to, żeby wypoczywać w domu na L4.

Nie wyobrażam sobie pracować teraz jak ciągle chce mi się spać i ciągle nic mi się nie chce :-D

a ja mam do Was pytanko macie cos takiego jak klucie w podbrzuszu?? bo ja caly cas prawie odczówam takie kucie w prawej stronie tak na wysokosci chyba jajnika nie jest to mocne ale odczówalne i dziwne do 18stego daleko i martwie sie czy to normalne
Ja mam tak bardzo często dodatkowo jak podkurczę nogę to mnie boli w prawym boku.Pytałam na początku lekarza to powiedział że to normalne teraz zmieniłam lekarza ale też nic nie mówiła tylko tyle że każda ciąża jest inna a 2-ga ciąża jest cięższa:sorry2:

Kasia&Kubuś - witam Was i ja na forum! szczególnie serdecznie bo ja też z Warszawy jestem!

Ola_fasola - bądź silna i tak jak radziły dziewczyny porozmawiaj z szanownym mężem dlaczego tak się zachowuje. trzymam kciuki ...

paula24211 - a ten wypadek z Waszej/Twojej winy czy kogoś? bo moze możesz o zadośćuczynienie wystąpić???

Kochane, lecę szykować się na Sylwestra a Nam wszystkim życzę:
wspaniałego Nowego Roku 2010, żeby nasze maluszki były zdrowe, porody łatwe, żebysmy były dobrymi mamami a tatusiowie pomagali nam jak mogli, no i żeby wszystkie czerwcóweczki dogadały się ze swoimi partnerami i znalazły miłe mieszkanka, domki ;). No i dużo, dużo zdrówka dla Nas, Naszych pociech i rodzinek!!!!!
MIŁEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ !!!
Ja też witam was wszystkie i wszystkim kobietkom oraz ich maluszkom życzę szczęśliwego Nowego roku.Miło że można tu znaleźć tyle osób z Warszawki:tak:

Ja na szczęście mam normalną umowę na czas nieokreślony i mogę pozwolić sobie na to, żeby wypoczywać w domu na L4.

Nie wyobrażam sobie pracować teraz jak ciągle chce mi się spać i ciągle nic mi się nie chce :-D
No tak to masz zupełnie inaczej.Ja jak tak mówię lekarzom to mówią że ciąża to nie choroba i ja się z tym zgadzam ale każda kobieta czuje się inaczej ja w południe zazwyczaj padam ze zmęczenia a potem z wieczora nie chce mi się spać tylko bym siedziała i siedziała...Znieczulica panuje wśród lekarzy czy co??:dry::tak:

No tak to masz zupełnie inaczej.Ja jak tak mówię lekarzom to mówią że ciąża to nie choroba i ja się z tym zgadzam ale każda kobieta czuje się inaczej ja w południe zazwyczaj padam ze zmęczenia a potem z wieczora nie chce mi się spać tylko bym siedziała i siedziała...Znieczulica panuje wśród lekarzy czy co??:dry::tak:

To chyba zależy od lekarza. Moja sama się spytała czy chce zwolnienie...
Może nie chcą dawać z zazdrości, że oni muszą pracować, a Ty nie ;-)

Miło że można tu znaleźć tyle osób z Warszawki:tak:
Witaj! Ja tez jestem z Warszawy a na Białołęce mieszkałam 23 lata :)
Siedze na L4 od początku listopada i bardzo mi z tym dobrze. Lekarz nie robil zadnego problemu :tak:

p.s. Wstawilam swoj brzuch sprzed tygodnia :sorry2: Tylko sie nie przestraszcie bo jest duuuzy, a kiecka bardzo obcisła:tak:

reklama
A mnie się w końcu udało usiąść;-) Aż mnie pięty bolą od stania w kuchni przy pichceniu. Ale zrobiłam nawet więcej o jedną sałatkę niż zakładałam. Jeszcze tylko jajeczka ugotuję, bo farsz się już robi. Teraz mój małż doprowadza kuchnię do użyteczności:-)

Do góry