reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczynki a gdzie zaopatrujecie się w ciuchy ciążowe??

Ja kupiłam dwie pary spodni na allegro. Używane , ale w stanie idealnym. dziewczyna przysłała mi jeszcze ciążowy żakiet, ale tak juz na 8 i 9 miesiąc.
Planuję sobie jeszcze dokupić spodnie eleganckie i jakąś ładna tunikę, bo idziemy na wesele w styczniu, a nie chce sukienki kupować.
a teraz chodzę w normalnych bluzkach , tylko dokupiłam sobie bolerka dzianinowe, które przykrywają tylko biust, a na brzuchu normalna bluzka.

dziewczyny ja do lekarza idę 5 stycznia, ale ostatnio się fatalnie czuję. W Wigilię bolała mnie głowa i całą noc, aż przestałam widziec na jedno oko, już nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę (wczesniej już wyczytałam , że nie powinna zaszkodzić). Wczoraj znowu zaczęły mi latać mroczki przed oczami i znowu słabo widziałam, w nocy lekko bolała mnie głowa, dzisiaj czuję, jakby migrena się zbliżała. Narazie jeszcze siedze w pracy, ale zobacze jak bedzie , moze pójde do lekarza rodzinnego dzisiaj przynajmniej. Ja wcześniej miałam migreny i te bóle głowy sa potworne. Ale martwi mnie to, że coś mi się ze wzrokiem dzieje. A teraz żadnego prześwietlenia mi nie zrobią. Może wystarczyłaby wizyta u okulisty ??? Może potrzebuję okularów i stąd te problemy. jak myślicie??

Co do sylwestra, to my robimy imprezkę u nas. razem z nami bedzie 10 osób planowanych i 3 niepewne + 4 dzieciaczków. Pijących mniej więcej połowa. Mam nadzieję, że będzie sympatycznie. Ostatnio sylwester obchodziłam w 2004r., wiec troche się stęskniłam.;-)

reklama
witajcie:D
w Poznaniu jest jakis zjazd z calego swiata katolikow, i to co sie w restauracjach dzieje przechodzi ludzkie pojecie... w pracy bylam do 3rano ,bo mimo ze wyszli trzeba bylo posprzatac... a teraz musialam wstac o 8 bo jade do kolezanki na chrobrego zrobic sobie tipsy na sylwestra,a potem znow do pracy;/

na sylwestra ide z moim glupim mezem,mama jej facetem (czyt,moim uwielbionym ojczymem) i 4 przyjaciol. bal na 160 osob u nas na wsi :D

przedwczoraj byla u nas glos wyborczy w kyokai,mam nadzieje ze nie przegapie tego odcinka, bo kolega master mial mine wystraszona dosc :D

wczoraj chyba poczulam w koncu to... a moze to jelita? bylo to dosyc dziwne,takie pukniecie od srodka,nie umiem tego wytlumaczyc.

znowu nic mi sie nie chce;/ pzdr i milego dnia':D

Witam Was porannie:-)

scorpioniczkaa współczuję Co kochana tych migren- wiem doskonale co to jest bo sama mam. Na szczęście teraz troche się uspokoiły:tak:ale u mnie zaburzenia widzenia były związane właśnie z migreną:tak:więc może to taki "pakiet":-pNajlepiej będzie jednak jeśli pójdziesz do lekarza- lepiej dmuchac na zimne. Zdrówka życzę:tak::-D

Widzę że tu coraz więcej rozmów o płci:tak:Moja ginka mówi że jeszcze za wcześnie na rozpoznanie, bo łatwo o pomyłkę. Narządy dziewczynki i chłopca są teraz bardzo podobne. A ja Wam powiem, że teraz jakoś przestało się to dla mnie liczyć:szok::confused:na poczatku chciałam dziewczynkę, ale teraz naprawde jest mi to obojętne. Byle zdrowe, silne i... różowiutkie hihi:-D

lasposa podjedz sobie przy okazji do bajki do dąbrówki ja ostatnio byłam jak wracałam do domu tak pooglądać co mają wózki też .Niezłe w przystępnych cenach nawet taniej niż na allegro i przede wszystkim duży wybór wstępnie mamy wybrany
skorpioczniczkaa ja kilkakrotnie też miałam takie bóle głowy kiedyś też mi się zdażały ale brałam tabletkę i spokój a tu nie można nawet kompresy nie pomagają wczoraj właśnie taki dzień miałam byłam nie do życia ale sprawdzałam ciśnienie i miałam bardzo niskie to pewnie dlatego

Witam się i ja poranną porą:-)

scorpioniczka też mam czesto bóle głowy, raz jeden tylko zdarzyło mi się mieć przy tym mroczki przed oczami i wtedy miałam coś z ciśnieniem (plus to zewnetrzne tez nie było najlepsze). Myslę ze wizyta u okulisty jak najbardziej wskazana i nie chodzi mi tu o okulary tylko o zmierzenie ciśnienia w oku. Nie znam się na tym ale moja mama ma problemy z oczami i tez często ma migreny i wtedy właśnie ma mierzone ciśnienie w oku więc może coś w tym jest. Spróbowac warto, napewno nie zaszkodzi.:-)

Zjem sobie śniadanko i jade do rodziców po córkę bo została wczoraj na noc u dziadków:-) a później na zakupy musze jej kupić spodnie takie ocieplane na sanki, coprawda śniegu u nas malutko, ale mam nadzieje że wkońcu przyjdzie:-)

Mój maluszek sie rozbrykał i daje znać o sobie już konkretnymi kopniaczkami, szczególnie wieczorem jak leże na plecach:-)
Miłego dzionka

Widzę że tu coraz więcej rozmów o płci:tak:Moja ginka mówi że jeszcze za wcześnie na rozpoznanie, bo łatwo o pomyłkę. Narządy dziewczynki i chłopca są teraz bardzo podobne. A ja Wam powiem, że teraz jakoś przestało się to dla mnie liczyć:szok::confused:na poczatku chciałam dziewczynkę, ale teraz naprawde jest mi to obojętne. Byle zdrowe, silne i... różowiutkie hihi:-D[/QUOTE]
mój mówi to samo ale właśnie tak jak tobie jest to teraz obojętne też chciałam dziewczynkę ale u mnie zamówienia na obie płci dziadki chcieliby wnuczkę syn chciałby brata i ma nadzieję ze będzie więc i tak wszystkim nie dogodzi a dla mnie najważniejsze żeby było zdrowe

nie wiem jak to jest będąc w środe na usg lekarka powiedziała że będzie chłopak na 100%:-) był to 18 tydzień. Powiedziała mi że gdyby nie była pewna to by mi wogóle nie powiedziała:-) wszyscy sie cieszą z chłopaka. Moja córka zasypuje mnie laurkami dla kochanego braciszka Oskarka:-)

witam kobietki dzis mam wolne:-), obudziłam sie rano z okrutnym bólem gardła, cholewcia:baffled: kupiłam już syrop tabsy do ssania i mam nadzieje ze przejdzie bo od stycznia zapowiada nam sie niezły młyn w pracy, i szefowa liczy na pełną obstawe.

wczoraj bylismy oglądać mieszkanie, no idealne:tak:, tylko boję się ze nie zdążymy i ucieknie nam taka okazja. Musimy szybko wziąść ślub cywilny, a na to trzeba przynajmniej miesiąc i załatwiać kredyt. a w międzyczasie ktoś inny pewnie zgarnie nam mieszkanko sprzed nosa...

Witajcie,

u nas sniezek popadal, ale temperatura na plusie , wiec pewnie zaraz wszytsko stopnieje:-(
Gosia- gratuluje udanych wieści:-D
scorpioniczka - mi sie zdarza mieć mroczki przed oczami, byłam u okulisty i musze zrobić jeszcze jakieś jedno badanie, więc myślę, że warto sie przejsc

reklama
czesc dziewczyny
bylam rano na pobraniu krwi bo w poniedzialek wizyta....w końcu już sie nie moge doczekac:tak::tak::tak:

ja juz po sniadanku najadłam sie tostów z dżemikiem truskawkowym i chyba zaraz pęknę
ciesze sie ze wizyty udane :tak:;-):-D
my potem zmykamy na zakupy wiec zycze Wam miłego dnia buziaczki:tak:

Do góry