reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

jeśli chodzi o bóle to ja w ciąży miałam dość często bóle pleców i nawet masaże nie pomagały a przy porodzie miałam z brzucha w czasie okresu też miałam takie bóle że bez pyralginu często się nie obywało teraz tez sie zaczyna ale mam nadzieje ze sokńczy sie tak samo bo widziałam dziewczyny które rodziły ze mną i miały bóle z krzyża brrrrrr!

reklama
U mnie też sylwester zapowiada się ciężki przychodzą znajomi i bedzie tylko jedna dziewczyna pijąca więc będzie miała kiepsko

U nas tylko ja i ewentualnie 1 dziewczyna z mężem pić nie będą ;-) ( o ile przyjdą bo mają termin na początek stycznia :tak: ). A idziemy do znajomych do mieszkanka.

Ja już dziewczyny mówię dobranoc. Dzisiaj trochę stresujący i nerwowy dzień miałam :wściekła/y: i padam z nóg. Kolorowych snów.

Cześć Babeczki, ja jak zwykle po długiej przerwie, ale jakoś nie mogę wysiedzieć przed kompem.
Po pierwsze najlepszego po świętach, czy Wam tak jak mi brzuszek w końcu się pokazał? U mnie jest, ale... wyglądam, jakbym po prostu przytyła w całym brzuchu i pojawiły się, jak to zawsze mawiam "uchwyty do tańczenia (boczki) w sam raz na sylwestra hihih....
Właśnie, a'propos sylwestra, jak tez robię mała imprezkę w domu, przepieraną :-) dzisiaj cały dzień czkałam stroju dla mnie i mojego małża. Jutro od rana porządki bo pierwszy goście już będą...

Widzę, że piszecie o bólach... powiem tak, ja jestem przerażona, bo mnie plecy już bola, a niestety mam ogromne problemy z kręgosłupem, zdarzyło mi się już przestać chodzić itp... przepuklina kręgosłupa w odcinku lędźwiowym, nie wiem co to będzie dalej... operacji się nie poddałam, chociaż miałam już wyznaczane dwa terminy, bałam się po prostu, no i wiedziałam, że nie zawsze taka operacja pomaga, a czasami może zaszkodzić, bo to praca na nerwach. Teraz nie wiem co będzie... 20 stycznia idę do mojego ortopedy a potem mam wizytę u mojej fizykoterapeutki, mają mi jakieś plastry specjalne montować na plecach, a potem na brzuchu... ale co będzie z porodem, nie wiem...ech...

Ależ się rozpisałam...

Przy okazji zapytam, czy wiecie jakie marki wózków mają teleskopowe / wyciagane rączki, bo ja i mój małż jesteśmy dość wysocy i wózki z podnoszonymi rączkami do góry nie zdają rezultatu, bo wtedy depczemy po wózku ;-)

Przy okazji zapytam, czy wiecie jakie marki wózków mają teleskopowe / wyciagane rączki, bo ja i mój małż jesteśmy dość wysocy i wózki z podnoszonymi rączkami do góry nie zdają rezultatu, bo wtedy depczemy po wózku ;-)

Wiem, że niektóre x-landera mają wyciągane rączki dające sie dostosować do wzrostu jak np ten: X-LANDER XA X-BOARD NOWA KOLEKCJA LIMITOWANY (866854236) - Aukcje internetowe Allegro ale musiałabyś dokładniej ich ofertę przejrzeć :-)

kreatorka - dziękuję masz racje, nie wiedziałam, że x-lander ma wyciągana rączkę, a zawsze mi się te wózki podobały... muszę podjechać do jakiegoś sklepu, żeby go zobaczyć...
Teraz uciekam lulu...

Dobranoc wszystkim...

Nie ma za co dziękować :-) mam nadzieje, że znajdziesz odpowiedni wózek :-)

A ja już uciekam spać, bo jutro trzeba parę dobrych rzeczy na powitanie nowego roku przygotować :tak::tak: dobrej nocki :-)

reklama
Witam,
padnięta, zmęczona ale zadowolona z zakupów; torebka, butki, koszule dla męża no i ..... dwie pary śpiszków kupiłam .... takie cudne i maleńkie :-), jedne w żyrafki, drugie w hipopotamki ....

A co do pokoików - my z konieczności bedziemy na razie z dzidziusiem, bo więcej nie mamy miejsca - dopiero po rozbudowie maleństwo dostanie swój pokój:tak:

u nas od razu dzidziuś będzie miał swój pokoik ;) ale planujemy wstawić tam jakieś małe łóżko żeby można było przespać się z maleństwem

znalzłam na innej stronce kiedy kształtuja sie żeńskie narządy płciowe. Dopiero w 5 miesiącu Drugi trymestr ciąży - 5 miesiąc księżycowy 17- 20 tydzień | Przebieg ciąży | CIĄŻA
I tak sie zastanawiam na jakiej podstawie lekarze wcześniej rozpoznają płeć dziecka. :confused:

właśnie na tej podstawie, ze męskie dużo wcześniej - więc jak ich na USG nie ma - jest prawdopodobieństwo na dziewczynke ... i tyle ... a że czasem rosną później albo były niewidoczne ... to jest zmiana

witam przyszle mamusie, chcialam sie przywitać :-)

witamy ;)

u mnie trwają przygotowania do sylwestra , bo w tym roku wyprawiamy u Nas w domku, przyjdzie kilkoro przyjaciół i zapowiada się super zabawa, właśnie z przyjaciółkami ustalamy menu na imprezkę i się śmiejemy,że takie z nas kompanki do picia,że szkoda gadać, bo będą dwie ciężarne i jedna karmiąca i tylko jedna dziewczyna będzie piła no i oczywiście faceci :-):-)

my idziemy na bal ale z 10 osobowego stolika najwyżej 4 będą piły - reszta to ciężarówka (czyli ja) i z problemami zdrowotnymi ... emerycki stolik .. hehehheheh

dobrej nocki!

Do góry