reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Akurat zajrzała do mnie w pracy położna z którą sie spotykam w czasie wizyt u gina (jest żoną mojego pracodawcy i czasami zagląda, zapytać o samopoczucie), oczywiście kazała przyjść na wizytę, a w razie bólów głowy od razu jechać na pogotowie. Pozatym jak jej powiedziałam , że fatalnie się czu7ję, bo jakoś tak mi słabo i czuje jakby we mnie wszystko latało - to od razu kazała mi zjeść. Poczułam sie lepiej, więc stwierdziła, ze pewnie problemy z cukrem mam. Ale to sie okaże5 stycznia na badaniach.
A badaniu cisnienia w oczach pierwszy raz słyszę. Muszę znaleźć jakiegoś dobrego okulistę.
A ja nawet nie moge teraz na L4 iść, bo sie zwala mi do zakładu pracy kontrola z RIO na 2 miesiące. Masakra. A oni w sąsiednim urzędzie nawet umierającego na raka człowieka, kazali ściągnąć, bo kontrola wazniejsza.:wściekła/y:Więc jakoś przetrzymam, albo im zemdleje przy tej kontroli :tak:.

reklama
skorpioniczkaa-ja o badaniu ciśnienia w oku też nie słyszałam ale jest badanie dna oka w którym określa się czy ciśnienie wyższe wogóle występuje mi gin też kazał zrobić to badanie ze względu na zatrucia ciążowe w poprzednich ciążach chce stwierdzić czy ciśnienie podwyższa się tylko w ciąży czy wogóle jest przewlekłe ale chyba u mnie to wzrasta przed wizytą bo zawsze mam130/90 a jak mnierze codzień w domu rano mam110/70 a wieczorem120/75 ale w drugiej połowie ciąży może się podwyższać więc musze tego pilnować

Witam :-) dzisiaj czeka mnie już do końca dnia słodkie nieróbstwo :-) poleżę, poczytam i będę wcinać ciasto, które już rano upiekłam :tak: zdecydowanie przyda się mi i dziecku taki odpoczynek, po ostatnich dniach pełnych euforii sprzątająco- czyszczącej :-D:-)

kpi23
- o jak ja bym chętnie do kosmetycznie poszła...:tak::tak: a tu niestety czasu nie ma i pieniędzy mi szkoda :-D
tierney - współczuję z tym ogrzewaniem :-( nie znoszę zimna brr
scorpioniczkaa - tak to już jest, że człowieka traktuje się jak maszynę - jest to ma pracować i być na miejscu, smutne, ale prawdziwe

A ja dzisiaj bylam z cora u lekarza, bo bardzo niespokojnie spi ostatnio a dzisiaj w nocy tak sie drapala po pupie ze az plakala tak ja swędzialo :-( No i okazalo sie ze ma owsiki czego sie juz wczesniej domyslilam. Dostala lek, mąż tez ma dostac bo to podobno jak jedna osoba ma to calą rodzine sie leczy:szok: tylko ze ja nie moge tego wziąść tego leku :no: Babciny sposob to picie duzej ilosci soku z marchwi i jedzenie pestek z dyni. No i teraz pranie wszystkich poscieli, recznikow, bielizny w 90% i prasowanie potem, masakra. Ze tez musiala to badziewie przywlec z przedszkola :wściekła/y:

Lasposa chyba pytala o wozki z teleskopową roczką. Ten ktory wybralismy ma taka- Vector 4 VECTOR AIR_3W1_ESPIRO_FOTELIK NEO_GONDOLA W-0zl (856793371) - Aukcje internetowe Allegro

Witam i ja poświątecznie:tak:.

Już lekko odpoczęłam po świętach, goście pojechali, teraz tylko trzeba się jedzenia pozbyć;-).
Dzień przed wigilią wylądowałam awaryjnie u gina z powodu ciśnienia, skoczyło mi na 160, wystraszyłam się niemiłosiernie. Teraz mierzę je 3 x dziennie a zalecenie mam żeby się nie denerwować. Ale same wiecie, że tak się nie da.
scorpioniczkaa - uważaj na siebie i może też kontroluj sobie zwykłe ciśnienie.
magdalena79 - kredy da wam każdy bank bez formalności ślubnych, to akurat nie jest wymóg. natomiast jeśli chcecie skorzystać z ulgi podatkowej z tytułu kredytu i zakupu mieszkania to dla potrzeb US musicie być małżeństwem PEŁEN rok fiskalny, czyli już od 1 stycznia. Mój były szef tak zrobił, ślub brał w środku tygodnia w grudniu.

U mnie plany sylwestrowe się sypią, okaże się dziś po południu. Trochę zła jestem, bo gdybyśmy wiedzieli wcześniej to wybralibyśmy się do Wrocławia.

Lasposa chyba pytala o wozki z teleskopową roczką. Ten ktory wybralismy ma taka- Vector 4 VECTOR AIR_3W1_ESPIRO_FOTELIK NEO_GONDOLA W-0zl (856793371) - Aukcje internetowe Allegro

My też raczej zdecydujemy się na ten wózeczek....Będę za 3 tygodnie w POlsce to obejrzę sobie go jeszcze z bliska....ale sadząc po opisach to warto go kupić....Koleżanka mi mówiła, że naprawdę jest bardzo lekki i ma niewielkie wymiary po złożeniu co dla nas jest bardzo ważne....

Agast dobrze, ze tylko mała przywlokła owsiki. Moja niestety złapała glistę ludzką. Na szczęście zaleczyliśmy, bo dopiero jak glista wyjdzie z ciała, to można mówić o sukcesie, ale niestety u nas chyba jeszcze siedzi. Ja jak tylko mała zgrzyta zębami w nocy daje jej zapobiegawczo naftę oczyszczoną. Wstrętne cholerstwo, ale pomaga.

reklama
Do góry