reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Kurcze, u mnie tak leje ze szok, a ja musze isc po maslo bo zapomnialam wczoraj a bez tego nie zaczne sernika... wrrr...

Witajcie dziewczynki!
Wczoraj nic nie pisałam po wizycie bo mój nie dał mi dojść do kompa grał na jakiejś grze:wściekła/y:Ale na wizycie wszystko w porządku dzidzia śliczna ma 8cm czyli troszke większa jak na swój wiek,przezierność1.5 czyli też ok kość nosowa tez jest i serdunio wali jak szalone:-)tylko u mnie na szyjce zrobił się jakiś polip ale gin mnie pocieszał że to w ciąży się tak robi czasem a po ciąży zniknie ale trochę się martwie zaraz zmykam poczytać co to ten polipjakiś nieproszony gość:no:acha i pokombinuje póżniej z fotkami z usg bo wogóle mi to wstawienie nie wychodzi

Witajcie dziewczynki!
Wczoraj nic nie pisałam po wizycie bo mój nie dał mi dojść do kompa grał na jakiejś grze:wściekła/y:Ale na wizycie wszystko w porządku dzidzia śliczna ma 8cm czyli troszke większa jak na swój wiek,przezierność1.5 czyli też ok kość nosowa tez jest i serdunio wali jak szalone:-)tylko u mnie na szyjce zrobił się jakiś polip ale gin mnie pocieszał że to w ciąży się tak robi czasem a po ciąży zniknie ale trochę się martwie zaraz zmykam poczytać co to ten polipjakiś nieproszony gość:no:acha i pokombinuje póżniej z fotkami z usg bo wogóle mi to wstawienie nie wychodzi
super wieści:tak::tak::tak::tak:

Witajcie, rzadko się do was odzywam ostatnio ale podczytuje was prawie codzień bo potem nie nadrobiłabym, widze ze przygotowania do świat pełną parą, co niektóre juz czujecie kopniaczki, ale wam fajnie, ja jeszcze pewnie poczekam z miesiąc.
co do przezierności to jak byłam na ost. wizycie to zapytałam czy mi zmierzy ale zapytała mnie co zrobie z tą wiadomością czy usunę dziecko jak wyjdzie cos nie tak, no i nie zdecydowałam się. Krakowianka trzymam kciucki żeby kolejne badania wyszły pomyślnie, wiem że w takiej sytuacji ciężko myśleć pozytywnie ale musisz wierzyc w to że będzie dobrze.;-)
jeżeli chodzi o upławy to zauważyłam ostatnio po odstawieniu luteiny ich nadmiar, i wogule tak jakoś inaczej się czuje, jakby mi coś ciążyło w brzuchu, niewiem czy nie będe musiała wrócic do niej , albo nospę brać. Zdec myśle tak jak pozostałe koleżanki że to reszta krwiaczka, skoro krew nie jest żywa, nie masz się czym martwić:tak:.
u mnie choinka juz ubrana swieci od niedzieli:-), wczoraj upiekłam sernik, mam przepis od znajomej z pracy na taki puszysty, wychodzi pycha, wrzuce wam przepis, może któraś z was skorzysta jeszcze na święta, a dzis będe robic sałatkę, reszte robi mama, bo ja cały czas w pracy to nie mam za wiele czasu.
siedzę teraz w pracy, dzis pustki bo każdy zajęty świętami, więc mogę się troche poobijać Życzę Wam kochane na te święta dużo zdrowia radości spokoju i jak najwięcej kopniaczków;-):-D

Witajcie Kochane!!!!
nie pisałam dwa dni, ale Was podczytywałam
wiecie co nie wiem co się ze mną dzieje, ale dopadła mnie jakaś depresja, nic mi się nie chce, nawet najmniejsza pierdoła doprowadza mnie do płaczu, jutro Wigilia, a ja jestem daleko w lesie.... nawet ubranie choinki nie wprawiło mnie w dobry nastrój
dziś nawet nie zawiozłam Patryka do przedszkola, żeby nie siedzieć samemu w domu, bo mąż pracuje, a najgorsze jest to ,że dziś mam spotkanie z całą rodzina, bo jest rocznica śmierci mojej babci i jest msza w jej intencji i aż się trzęsę na myśl o pytaniach o ciąże i dziecko...mam nadzieje,że to tylko hormony

Gratuluje Wam udanych wizyt i pozytywnych wiadomości.
krakowianka- pamiętaj wiara czyni cuda, a My tu wszystkie wierzymy,ze będzie dobrze!!!!!

witajcie.usze sie pochwalic wizyta wczorajsza,niestety wymarzonego zdjecia nie mam,akurat drukarka odmowila wspolpracy,a moj telefon nie ma aparatu :-(najwazniejsze ze widzialam mojego babla :tak:pierwszy raz go widzialam takiego ''czlowiekowego'' . serduszko bije, raczki sa,nozki sa,ladnie bylo kregoslup widac, glowke i wszystko bylo takie magiczne. bylam zdziwiona na poczatku ze w ogole sie nie rusza,a okazalo sie ze spi:D ginekolog do mnie,ze trzeba go obudzic i zaczal mi tym sprzetem od usg mieszac po brzuchu,malenstwo sie wyprostowalo na chwile i zaczelo wymachiwac nozkami i raczkami,po czym wzielo stopke bo buzi,i odwrocilo sie do nas pupka :-Dpewnei was zanudzam,ale dla mnie to bylo mega przezycie.
dzisiaj ide do pracy , a ta pogoda wcale mi sie nie podoba.pzdr wszystkie mamusie :-)

U mnie już po białych świętach, jest szaro i brzydko :-(

Miałam dziś dziwny sen, śniło mi się że lekarz robiąc badanie połówkowe dopatrzył się poważnej wady serca :-( Jednak nie o to chodzi bo w sny nie wierzę i z pewnością nie będę się tera przez miesiąc zastanawiała i martwiła.
Jednak powiedział też że to dziewczynka :-D Ciekawe czy moja podświadomość chce mi coś przekazać :-) dowiem się może za miesiąc i wtedy się okaże czy miała rację :-) Mój facet troszeńkę rozczarowany tą dziewczynką (zresztą ja tez chciałabym pierwszego chłopca gdybym mogła wybierać :-D ) ale dla niego też najważniejsze żeby zdrowe było :-) Aż jestem ciekawa czy się sprawdzi :-)

Ja uciekam do sklepu po kilka składników, aż boje się myśleć ile ludzi będzie :-( jednak tam na pewno jest cieplej niż u mnie w domu :-D

reklama
Witam, wczoraj się nie odzywałam, bo ogarnęłam wszystko do świąt, prezenty popakowane, ciasta popieczone, sałatki i rybki zrobione, choinka czeka na ubranie i jest elegancko :-)

Zdec -
dziewczyny pewnie mają rację to tylko pozostałość po krwiaku i już wszystko jest w porządku :tak:
cobra18
- nie zanudzasz :-) kto jak kto, ale my rozumiemy takie przeżycia :tak: super, że maluch zdrowy :-)
ewelinka307 - mi też ma szyjce zrobił się polip, ale gin powiedziała, że w ciąży to i tak nic z tym nie zrobimy i że nie jest szkodliwe, więc się nie przejmuję :-) Super, że zdrowy dzidziuś :laugh2::-)
anecznik - podobno matki mają przeczucia co do płci, ja obstawiam, że będę miała syna :cool: ciekawe co z tego strzelania nam wyjdzie ;-):tak:

Do góry