reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

cześć babeczki:)
Ja mam dziś ambitny plan- ulepić ze sto pierogów z kapustą i grzybami:) W tym roku postanowiłam zrobić wcześniej i zamrozić:)

kpi23, magdalena79- ja też zaczęłam brac ten Feminatal z kwasami...Ale drogi pieruńsko:)
mama mikolaja- nie martw się, zobaczysz, ze wszystko będzie dobrze. Mi ostatnio skoczył na brzuch mój 35 kg piesior. Też się denerwowałam. Lekarz powiedział, że nie takie rzeczy się działy, a Maleństwa miały się dobrze. A co do deprechy, to spróbuj może poprawić sobie jakoś nastrój- zrób coś co lubisz robić, spraw sobie jakąś przyjemność, zjedz coś dobrego:):):) Czasem każdą z nas dopada taka chandra. Uszy do góry:)

Ach...tak chciałabym poczuć już jakieś oznaki życia z wnętrza brzuszk:):):) Może w Święta? W sumie mam jeszcze czas... To moja 2 ciąża, ale 1 zakończyła się poronieniem, więc pewnie powinnam się spodziewać ruchów po 16, nawet 18 tygodniu nie?

Miłego dzionka kochane

reklama
Cześć dziewczyny,
hej dziewczynki ja dzisiaj miałam dzien pełen wrażeń;)Rano dostałam mandat 19 pkt i 700zł:( ehh na nic sie zdały tłumaczenia:(a teraz zajadam zupke ogórkową i idę trzepać dywan aby rozladować emocje:):tak:

No to zaszalałaś:-) Widać że jeździsz na tablicach DTR, mój mąż też je ma i też "łapie" dziwnym trafem mnóstwo mandatów.:-) A wrocławianie się śmieją że jak wjeżdża taki z tablicą DTR do miasta to lepiej uciekać mu z drogi:-) W wypadku mojego męża to się sprawdza;-)

drogi, drogi ...
pewnie u Was też są prywatne przychodnie sieciowe jak LUX MED, LIM, MEDICOVER czy CENTRUM MEDYCZNE DAMIANA - dwa ostatnie mają w Warszawie swoje szpitale no i dlatego też porodówki ... , bez obrazy ale to jednak stolica gdzie jest najwięcej bogatych ludzi i można zarobić ...

W sumie może i racja że u was się najwięcej zarabia. Ale poza Warszawą jest sporo miast czy wiosek w których mieszkają ludzie których również stać na prywatną porodówkę, a niestety nie mają wyboru, bo jej nie ma:-(
Np taki Wrocław to kur*** chyba duże miasto, skandalem jest żeby nie było tu nic prywatnego:-:)-( Ja po ostatnich przeżyciach w Wojewódzkim Szpitalu na Kamieńskiego, już sama nie wiem gdzie ja chciałabym rodzić:-(

Witam wszystkie mamusie:-) dzisiaj wyjątkowo bo urlopowo jestem o tej porze w domu:-) Rano odstawiłam córke do przdszkola - mają dzisiaj wigilię i jasełka w których wystepuje:-) i pojechałam na ostatnie świąteczno - spożywcze zakupy. I chyba już mam wszystko:-) nareszcie. Ale dzisiaj fajnie się chodziło po Tesco bo sama to szybciej i nie bylo wogóle ludzi. Ale co się dziwić to była 8 rano:-) I chyba na dzisiaj wystarczająco się napracowałam:-) teraz moge kożystać z urlopowego dnia i się trochę poobijać:tak:

mama mikołaja - wszystko napewno jest ok. ja w zeszłym tygodniu poczułam pierwsze ruchy i to by było na tyle bo od tamtej pory cisza:-)dzidziuś chyba leniu****e. We wtorek wizyta i mam nadzieję zobaczyć co tam u niego słychać.:-)

Hej dziewczyny.
No własnie jakie witaminki polecacie bo ja musze zakupić i niewiem jakie, w ostetniej ciazy jak bylam brałam Falvit? a to takie duze prochy i mialam odruch wymiotnny po nich :( :zawstydzona/y:
Czujecie juz mocne kopniaki od dzidzi? ja jeszcze nie :no: juz sie doczekac nie moge jak poczuje takie konkretne kopniczki delikatne :-)

Tu można sporo leków zamówić duzo taniej a odebrać w aptece....apteki sa w różnych miastach w Polsce i jest ich sporo...czasami można oszczędzić ponad 10 zł na opakowaniu.
Feminatal Metafolin 400 + DHA, tabletki 30 szt + kapsułki 30 szt - Apteka internetowa dbam o zdrowie

dbam o zdrowie - portal o zdrowiu i apteka online - www.doz.pl

dzięki za informacje- zobaczę co i jak i gdzie te apteki - żebym na bezynę więcej nie wydała ;)

cześć babeczki:)
Ja mam dziś ambitny plan- ulepić ze sto pierogów z kapustą i grzybami:) W tym roku postanowiłam zrobić wcześniej i zamrozić:)

kpi23, magdalena79- ja też zaczęłam brac ten Feminatal z kwasami...Ale drogi pieruńsko:)
mnie lepienie czeka w weekend ;) lubię bo to już taka świąteczna atmosfera będzie ;)

zobacz na link powyżej, który przesłała athena ... moze znajdziesz aptekę koło siebie???

Cześć dziewczyny,

W sumie może i racja że u was się najwięcej zarabia. Ale poza Warszawą jest sporo miast czy wiosek w których mieszkają ludzie których również stać na prywatną porodówkę, a niestety nie mają wyboru, bo jej nie ma:-(
Np taki Wrocław to kur*** chyba duże miasto, skandalem jest żeby nie było tu nic prywatnego:-:)-( Ja po ostatnich przeżyciach w Wojewódzkim Szpitalu na Kamieńskiego, już sama nie wiem gdzie ja chciałabym rodzić:-(

wiem, że są też bogate osoby z mniejszych miejscowości ale pewnie nie opłaca się dla tych kilku czy kilkunastu oddziału budować, niemniej jednak dziwi mnie Wrocław - tam powinna być chociaż jedna ....

jak wszystko ma dobre i złe strony, to i mieszkanie w Warszawie ...

Narazie nie biorę żadnych witamin, ostatnio jak byłam 30 listopada to mój lekarz kazał mi brać nadal kwas foliowy i tyle, myslę ze od wtroku to się zmieni. mam już tabletki Prenatal bo dostałam od koleżanki której zostało po ciąży całe opakowanie:-) Wpierwszej ciąży też to brałam. Poza tym jem duzo owoców iteraz wzięło mnie na picie soków warzywnych - o taka ciążowa zachciewajka:-)

Cześć dziewczyny :)
Ja biorę Feminital Matefolin 400 +DHA od 2 dni- tak mi polecił mój lekarz.
Siedzę w pracy i ledwo co żyję :(. Mdli mnie mino tego że dopiero jadłam i oczywiście nie wyspałam się :(. W piątek idę do lekarza i chyba poproszę o zwolnienie na miesiąc bo coś mi sie wydaje że muszę odpocząć. Chyba nie ma co się na siłę przemęczać....

reklama
A ja niewiem co się dzieje od trzech dni ani mdłości ani złego samopoczucia wczoraj posprzątałam cały dom co ostatnimi czasy musiałam rozkładać na pare dni i wogóle mam tyle energi mam nadzieje że to już przeszły dolegliwości pierwszego trymestru i teraz będzie już lepiej:tak:oby

Do góry