kpi 0 5 rano myslałam, że ich nie będzie i sobie wyprzedziłam na zakazie, do tego przejście dla pieszych ograniczenie prędkości, podwójna ciągła, skrzyżowanie minii się nazbierałoAle cóż zrobić przez głupotęstało sie i już
Dobrze że tylko na mandacie się skończyło, przy takim szaleństwie.
jeżeli ci chodzi o omega 3 to dobrym rozwiązaniem są witaminy feminatal +DHA
"DHA jeden z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3, które mają szczególne znaczenie dla prawidłowego rozwoju mózgu i wzroku dziecka" Te witaminy są zalecane od 13 tygodnia ciąży, ja je właśnie zaczęłam brać, cena za opakowanie ok 50 zeta
Sporo kosztują, myślę że zacznę brać jakieś witaminy na własną rękę. Lekarz nic nie mówił a sam kwas foliowy w drugim trymestrze to chyba już trochę mało. To też jednak zależy jakie się ma wyniki morfologii.
Dziewczyny lepiej się tak do końca nie sugerować tym co lekarz zachwala, pamiętajmy że do nich też przychodzą przedstawiciele handlowi i chyba więcej pisać nie muszę.
Co do mojej wczorajszej wizyty to ok. Serce bije, z pomiaru główki to 15 tydzień. Miałam pierwszy raz robione USG prze brzuch i mało było widać. Po trzech godzinach w gorącej i dusznej poczekalni to byłam tak zmęczona że znów się lekarza o połowę rzeczy nie zapytałam a i jemu samemu udało się mnie zirytować. Jednak najważniejsze że serduszko bije, po 20 tygodniu mam zrobić dokładniejsze badanie już w szpitalu bo tam lepszy sprzęt. Ciekawe tylko ile to dokładniejsze badanie będzie kosztować.
Zaczynam się trochę niepokoić czy z maleństwem wszystko ok. To już kolejne USG na którym się nie ruszał. Pewnie szukam sobie tylko powodu do zmartwień a on pewnie bierze przykład z mojego stylu życia, przynajmniej przez ostatnie tygodnie :-)
W dodatku maluch chyba nie lubi być podglądany, przez całą noc dawał mi to do zrozumienia bólami brzucha :-)