reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Współczuję Wam dziewczyny, że macie takie dolegliwości ... Mnie to na szczśęcie ominęło ;). jedyne objawy jak do tej pory to czasem zgaga (coraz mniej) i zmęczenie ;(

jesteś z siebie dumna bo udało mi się napisać kartki ... dziś koniecznie muszę je wysłać !!!

U mnie mdlosci/wymioty ustapily calkowicie w 14 tygodniu. Teraz meczy mnie rosnacy apetyt :-D

kpi podziwiam za te kartki.. ja juz od lat zadnych nie wysylam, chyba czas do tego wrocic bo nie cierpie "swiatecznych" mejli i esemesow:eek:

czy anecznik sie juz odzywala po wizycie?? Miala wczoraj..

Ostatnia edycja:
Współczuję Wam dziewczyny, że macie takie dolegliwości ... Mnie to na szczśęcie ominęło ;). jedyne objawy jak do tej pory to czasem zgaga (coraz mniej) i zmęczenie ;(

jesteś z siebie dumna bo udało mi się napisać kartki ... dziś koniecznie muszę je wysłać !!!

ja kartki od tygodnia mam wypisane, nosze je w torebce tylko jakoś nigdy mi nie jest po drodze na pocztę:-)

koriander - ja pozostałam przy kartkach świątecznych bo sama bardzo lubię je dostawać i nadal dostaję ...

i wydaje mi się, że kartka odręcznie wypisana to jakoś tak inaczej ... że ktoś poświęcił trochę czasu i siebie ;)

a mail ... liczy sie w końcu pamięć ... ale ...

Anik79 - wyślij jak najszybciej bo nie dojdą do Świąt ... będę na poczcie, kupić znaczki i dla Ciebie ???? :):):):):):):)

dziewczyny jestem przeszczesliwa
ten moj Maluch jest wprost przeuroczy, napatrzec sie nie moglismy
fika, rusza raczkami, wsadza paluszek do buzki, maly slodziak
i najwazniejsze ze caly zdrowy
widzielismy pluca, serce, aorte, mozg, raczki, nozki, wszystko na swoim miejscu
no i przeziernosc karkowa jak najbardziej w porzadku
juz wiecej testow nie kazal robic
Dziecko ma 6,5 cm

normalnie piekny dzien, i jeszcze sniegu napadalo

aha a co do plci to my sie nie dowiemy az do 21 tyg, bo tu jest taki przepis
podobno byly przypadki gdzie chciano miec chlopca i jak sie dowiedzieli ze bedzie dziewczynka to matki przestawaly dbac o ciaze, albo odwrotnie
albo pozywali lekarzy do sadu jak sie pomylili

Cześć dziewczyny :)

Pisałam kiedyś, że chodzę do dwóch lekarzy jednocześnie i obaj kierują mnie na usg. W poniedziałek byłam na PAPP-ie, a wczoraj po południu w medicoverze na zwykłym usg. I tak się niesamowicie wzruszyłam.... Badanie trwalo długo, dostałam 8 zdjęć, na koniec pani doktor dokładnie mi wszystko pokazała. Nie tak jak w poniedziałek:-(. Jest wszystko w porządku, dzidzia urosła od poniedziałku z 7 mm;-) i wazy 92g. śmiejemy się, że mam w brzusiu tabliczkę czekolady lekko nadgryzioną. A najcudowniejszy prezent dostałam od niej jak wychodziłam: zdjęcie dłoni z 5 paluszkami:tak::tak::tak::tak:. Cały wieczór wczoraj siedziałam i patrzyłam na to zdjęcie jak urzeczona.

Co do witamin, też nic nie biorę oprócz kwasu, mój gin mówi, że jeszcze za wcześnie.

reklama
asia, klementinka gratuluje, super prezent na swieta takie zdjecia :tak:

Ja juz lapie stresa przed wizyta a to dopiero za tydzien :szok:

asia i klementinka ja również gratuluje wspaniałych wiadomości

koriander - to samo ze mną:-) nie moge się doczekać do wtorku a mysli różne, przeróżniaste mnie napadają:-) nie wiem czemu tak się dzieje, w pierwszej ciąży tak nie miałam

Do góry