reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

hallooo :-D
troche z innej beczki, bo nurtuje mnie pytanie: czy matjasy to surowa ryba? Bo wiem ze nie powinno sie jesc surowej, ale z drugiej strony sledzie to najpopularniejsza ciazowa zachcianka. Jak myslicie?? Bo ja juz mam ochote na te w smietanie i chyba i tak je zjem na swieta :sorry:

reklama
Ja się jednak pocieszam, że nie tylko w naszej służbie zdrowia jest tak kiepsko. Staram się nie irytować tylko być dobrej myśli, może za nim my będziemy staruszkami to wszystko będzie lepiej wyglądać :-) Pozostaje mieć nadzieje i się nie stresować :-) Ewentualnie wyślijmy nasze maluchy na medycynę, będziemy mieli prywatne wizyty lekarskie i to za free :-D
Może głupoty pisze ale zaczyna mi się stres włączać przed wizyta u ginekologa.

koriander niestety nie wiem jak to jest z tymi śledziami, ponieważ ich nie cierpię, bałam się że w ciąży kupki smakowe mi się poprzestawiają i zacznę się nimi opychać ale na szczęście nie :-)
Wydaje mi się jednak że jeśli masz na nie ochotę to możesz spokojnie jeść, oczywiście w rozsądnych ilościach. Nasze organizmy wiedzą najlepiej czego im trzeba.

Orientujecie się może ile może kosztować olej lniany i gdzie można go kupić??

Ostatnia edycja:
Dzień dobry czerwcowe mamusie, chcialam się przywitać, rzadko zaglądam, ale chętnie was podczytuję. Pozdrawiam wszystkie serdecznie :-)

athena-szpital bródnowski w wa-wie z legionowa tu mam najbliżej jakieś20 minut drogi
koriander-ja matiaski już wcinałam i już niemoge się ich diczekać na wigili:-p

Cześć:-)
Znowu się jakoś dobiłam do internetu.
Tak czytam co piszecie, i co do naszej kochanej NFZ to też nie chce mi się nic mówić, bo to istny koszmar:-(
Na badania chodzę do LIM, mam kartę z pracy i wiele badań mam za darmo, tylko minusem jest to że najpierw muszę iść do ich ginekologa po skierowanie, ale na szczęście też za darmo, a potem dopiero na badania. A to dość uciążliwe bo będzie trzeba tam jechać dwa razy:-(
Co do zakupów na allegro, to przyszły ostatnio bluzki które zamówiłam. Są fajne, bo długie i zakrywają nerki, w sumie były tanie, bo za 25zł za sztukę więc cudów się nie spodziewałam.:tak::tak:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)
Ja już w czwartek:-)

hallooo :-D
troche z innej beczki, bo nurtuje mnie pytanie: czy matjasy to surowa ryba? Bo wiem ze nie powinno sie jesc surowej, ale z drugiej strony sledzie to najpopularniejsza ciazowa zachcianka. Jak myslicie?? Bo ja juz mam ochote na te w smietanie i chyba i tak je zjem na swieta :sorry:

Co do ryby to w niedzielę zjadłam w sumie prawie całego karpia smażonego:-) Zostawiłam sobie tylko dwa kawałki na poniedziałek:-):-)

Dzieki, raz kozie smierc :-D Ja az slinotoku dostaje na mysl o bozonarodzeniowym jedzonku :tak:

anecznik olej lniany zawsze kupowalam w sklepie ze zdrowa zywnoscia (bardzo dobra jakosc) a potem pojawil sie w supermarketach Piotr i Pawel
Jesli ci chodzi o spozywczy oczywiscie, bo kosmetyczny tez istnieje :-)

anecznik olej lniany zawsze kupowalam w sklepie ze zdrowa zywnoscia (bardzo dobra jakosc) a potem pojawil sie w supermarketach Piotr i Pawel
Jesli ci chodzi o spozywczy oczywiscie, bo kosmetyczny tez istnieje :-)

Mi chodzi o ten spożywczy ze względu na omega 3 itp. Muszę zacząć go spożywać bo w tej ciąży to od ryb mnie trochę odrzuca, może nie tyle ich smak co zapach smażenia, duszenia itp. w związku z czym jem ich zdecydowanie za mało.

Ja uciekam do domowych obowiązków i przy okazji zająć czymś myśli, żeby nie krążyły jedynie wokół dzisiejszej wizyty :-)

reklama
kpi23 - nie wiem czy to polówkowe badanie, ale jest to kolejne badanie prenatalne, które wykonuje się ok. 18 tyg. - usg +krew na hormony.
Jak poczytałam to PAPP-A i test potrójny to razem jest test zintegrowany.

Mamy tutajw Łodzi świetnego genetyka, eksperta jeśli chodzi o badania prenatalne i usg genetyczne ale ceny w jego gabinecie za komplet to prawie 600 zł. Tak więc ładnie korzystam z mozlwiości NFZ - w końcu płacę niemałe składki. A leczę się tak jak i wy prywatnie:wściekła/y:.

Do góry