reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

na TVN mówią o invitro - któryś z posłów ma pomysł, palant jeden żeby karać więzieniem za invitro

ja bym ich do więzienia wsadziła - za takie pomysły!
jak mozna komuś odbierać jedyną szansę na dziecko????!!!!

athena83 - muszę się wreszcie przekonać do tego tym bardziej, że ostatnio któraś wstawiła link z takim ślicznym żółciutkim sweterkiem.... i po prostu tak mi się spodobał ....

Ostatnia edycja:
reklama
Ciekawe czy faktycznie tak myśli czy chce tylko zrobić szum medialny koło siebie :-D Jednak stawiam na szum medialny :-)

najśmieszniejsze jest to, że to faceci cały czas mówią jak nie o aborcji to o invitro. Szkoda, że nie odczują nigdy fizycznie co to jest niemoc zajścia w ciążę i kłębiące się w głowie myśli, które temu towarzyszą - nieprzespane, przepłakane noce itd. itd. Jołopy, kupe kasy biorą i tylko wciąz pier...olą o niczym. Poprostu o niczym, wszyscy razem wzięci do kupy. Leczymy się w 70% prywatnie bo na fundusze płacimy ale jak co do czego przyjdzie miejsc dla nas nie ma - ja się pytam ich - gdzie moje pieniądze, które mi zabierają i wam i wszystkim co miesiąc. Jak byśmy przestali im płacić podatki, składki sratki to poszli by po 3 miesiącach do św. Alberta na wypomóżki. Moja ciocia poszła w Poznaniu do szpitala na przybyszewskiego o 5 rano :no: żeby zarejestrować się do endokrynologa na 2010 rok, słuchajcie dostała 280 numerek a ludzie stali tam od 1 w nocy. Jak ona wychodziła był już numerek 600 z groszem. ABSURD stać od 1 w nocy, więc ja kicham na NFZ bo ja muszę iść prywatnie za 100 zł co 6 miesięcy z uwagi na to, że jetsem po poważnej operacji- kurka wodna skandal.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A mój przykład jest taki, ze zachorowałam we wrzesniu w 2006 roku i musiałam isć natychmiast na biopsję itd. Powiedziano mi, że najbliższy termin wizyty to maj następnego roku. Więc nogi mi sie ugięły bo każdy dzień się liczył ponieważ byl to guz, więc co - poszłam prywatnie bo kasa chorych na którą płacę nie miała dla mnie czasu, pozostało mi albo iść prywatnie, albo poczekać na łaskę losu który albo by wyczrował cud, albo bym wielkanocy nie dożyła. TAKĄ MAMY SŁUŻBĘ ZDROWIA, SEJM I CAŁY RZĄD

Ostatnia edycja:
Mi zazwyczaj pasuje to co kupie, z reguły jestem zadowolona z zakupów na allegro a jeszcze te niskie ceny...Ostatnio dostałam świetne spodnie i spuódniczkę...te same co Krakowianka i tez leżą bez zarzutu, szczegulnie spodnie bomba bo spódniczka do skrócenia bo wole przed kolano :)

no kochaniutka cieszę się, że i tobie ubrania leżą naprawdę masz racyjke bomba milusie.:happy:

Też zawsze jestem zadowolona z zakupów na alegro jeszcze się niezdażyło żeby coś było za duże za małe czy inne niż na zdjęciu i w opisie więc polecam tą forme zakupów:tak:kiedyś namawiała mnie siostra i długo nie mogłam się przekonać ale jak raz coś kupiłam to już poszło z górki

takich sytuacji można by mnożyć patrząc jedynie na rodzinę i znajomych ... ;( niestety ....
najgorsze jest to, że w żaden sposób ze składek nie mozna zrezygnować ... a i tak drugie tyle wydajemy na leczenie prywatne ... dobrze jeszcze jeśli ktoś może sobie na to pozwolić ... a jak nie to co???
ehhhhh, szkoda nerwów ...

takich sytuacji można by mnożyć patrząc jedynie na rodzinę i znajomych ... ;( niestety ....
najgorsze jest to, że w żaden sposób ze składek nie mozna zrezygnować ... a i tak drugie tyle wydajemy na leczenie prywatne ... dobrze jeszcze jeśli ktoś może sobie na to pozwolić ... a jak nie to co???
ehhhhh, szkoda nerwów ...

To jest przykre- jeżeli kogoś nie stać to co? to nie wiem - pewnie tak jak opisałam swój przykład pod ciotki mojej - musi czekać na łaskę losu, albo najzwyklejszy koniec. Straszne, bo co rusz słychać o jakis limitach - no jak moga byc limity na porody tak jak to miało miejsce jakiś czas temu. Co mamy powiedzieć dzieciom, że mają zaczekac bo minister zdrowia nie ma miejsc czy czegoś tam?

To jest przykre- jeżeli kogoś nie stać to co? to nie wiem - pewnie tak jak opisałam swój przykład pod ciotki mojej - musi czekać na łaskę losu, albo najzwyklejszy koniec. Straszne, bo co rusz słychać o jakis limitach - no jak moga byc limity na porody tak jak to miało miejsce jakiś czas temu. Co mamy powiedzieć dzieciom, że mają zaczekac bo minister zdrowia nie ma miejsc czy czegoś tam?

wydaje mi się, że przykre to jest szczególnie dla starszych osób, które całe życie płaciły składki a teraz słyszą, że na badania nie mogą dostać skierowania bo limit się wyczerpał lub są po prostu za stare ... do czego to doszło ...
co do porodów to wg mnie to, za co trzeba zapłacić ekstra (poród rodzinny, znieczulenie) powinno przysługiwać z tzw. "urzędu" czyli po prostu być dostępne dla wszytskich chętnych bez dopłat ... może kiedyś tak będzie, bądźmy dobrej myśli a i tak sami dbajmy o naszą emeryturę ...

Tam gdzie chce rodzić czyli na Bródnie tak właśnie jest poród rodzinny i znieczulenie jest tam darmowe od niedawna ale jest.Już wystarczająco wydam na lekarza usg i badania w ciąży więc jeszcze za poród rodzinny nie zamierzam płacić chyba że coś jeszcze się zmieni nigdy niewiadomo :no:

reklama
Do góry