reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie Kochane!
Właśnie wróciłam z pracy, nienawidzę poniedziałków i czwartków :wściekła/y:Na szczęście wszyscy są taaacy mili :-D, że jakoś da się przeżyć :-)

koriander- to smutne takie święta w Holandii :-(Dobrze, że będziecie w Polsce!
gosiagro- bardzo mi przykro :-(Mam nadzieje, że ten guzek raz dwa wytniecie i zapomnicie - tego życzę! Bądźcie dobrej myśli!
zdec- fajny numer z tym pytaniem teścia :-)W ogóle czytając Twój post też mi się łezka zakręciła - wzruszyłam się:-D
Gosia***no co za babiszon wstrętny z tej kuzynki :wściekła/y:Nie martw się babciną imprezą, porozmawiacie z babunią, pokażecie fotkę USG i będzie szczęśliwa :-)
athena- to mamy podobne gabaryty- ja też dół 38, góra 40 z powodu cycków :-D
kpi23- super, że z maluchem wszystko ok- gratulacje!!! A Ty w Toruniu byłaś u tego lekarza?? :confused2:
tierney- gratulacje z powodu zaręczyn!!!!

Na razie!

reklama
Matko co tu znó taka cisza:eek:aż dziwne...w zimowy sen pozapadałyście:shocked2::-D:-D:-Dja zaraz idę spać, bo jak zwykle strasznie jestem senna...:sorry:

Gosia*** żaden sen;-) tylko lekkie osłabienie jesienne.
Miałam dziś po południu usg genetyczne. Starsznie się bałam i już wyobrażałam sobie różne rzeczy. Ale wszystko jest w porządku. Rączki, nóżki na miejscu, główka odpowiednich rozmiarów, przepływ żylny ok, przegroda nosowa i przezierność karkowa w normie, kręgosłup też jest. Aaaaa i wzrost odpowiedni bo 57 mm:tak:.
Markerów wad nie stwierdzono. Teraz czekam na wyniki badania krwi. i już umówiłam się na 15.01 na kolejny test.
Zdjęcia dostaliśmy dwa, tylko trochę mi przykro, że tak to wszystko szybko. Pani doktor spóźniła się 20 min. a ja byłam pierwsza w kolejce. Więc goniła.

gosiagro - bardzo ci współczuję ale pamiętaj, że wszystko będzie dobrze. To napewno nic poważnego.

a ja już wróciłam z maratonu telewizyjnego - coś nas dziś naszło ....

dzięki dziewczyny - Wy też niedługo pochwalicie się takimi wiadomościami - że dzidzie zdrowe i fikały na USG :-)

swietne wiesci
oj kpi zebym to samo mogla w srode napisac
a Torun bede juz w sobote podziwiac

będziesz, będziesz ...
pozdrów Toruń ode mnie :-)

kpi23 - gratuluje wspaniałych nowinek

czekam na wizytę 22.12 i juz po mału świruję:-)

ANik79 to czekamy razem ja tez mam wizyte 22.12 :tak::tak: Oj chyba sporo dziwczyn bedzie w ten dzien szlo

kpi swietne wiadomosci! I dzidzius jaki juz duzy, prawie 6 cm :-D Jak one szybko nam rosna..
Az mi sie cieplo zrobilo na serduchu jak piszesz o Toruniu, juz w sobote wieczorem bede jechala przez most na Wisle z najpiekniejszym widokiem na starowke, jeszcze tylko kilka dni och och :-D

Ide zrobic obiadek bo ssie :sorry:

Ja mam wizyte 21.12 :)

tierney-gratulacje!
kpi-super że wszystko w prządku też bym chciała już to mnieć za sobą
Ja też mam22 wizyte i też fiksuje:tak:

dziewczyny będę trzymała za Was wszystkie kciuki ...
ja też mam wizytę, tyle, że 23.12 ... nie wiem tylko czy będzie podglądanko czy to będzie taka zwykła ....

a moja wizyta juz w czwartek:-D Pierwsze USG mialam, jak dzidzia miala 5mm, wiec malo co widac na zdjeciu:-p Mam nadzieje, ze wszystko jest ok i ,ze teraz to juz z gorki...
No, ale ale... Musze sie czyms pochwalic:cool2: Otoz wczoraj, na mojej urodzinowej kolacji, moje kochanie dawaj na kolana i wyciaga pierscionek:szok: :-D :tak::-D
7-me niebo:tak: W zyciu sie nie spodziewalam:-p A jeszcze 2 dni temu taka afere mu zrobilam, ze mamy oszczedzac, a nie na *******y kase wydawac:eek::sorry:

dobrze będzie, daj znać jak było ;)

i oczywiście gratulacje!

kpi23- super, że z maluchem wszystko ok- gratulacje!!! A Ty w Toruniu byłaś u tego lekarza?? :confused2:
Na razie!

:no: nieeee,
u znajomych z okolic, tak rekreacyjnie ...
a u lekarza dziś rano :-)

Miałam dziś po południu usg genetyczne. Starsznie się bałam i już wyobrażałam sobie różne rzeczy. Ale wszystko jest w porządku. Rączki, nóżki na miejscu, główka odpowiednich rozmiarów, przepływ żylny ok, przegroda nosowa i przezierność karkowa w normie, kręgosłup też jest. Aaaaa i wzrost odpowiedni bo 57 mm:tak:.
Markerów wad nie stwierdzono. Teraz czekam na wyniki badania krwi. i już umówiłam się na 15.01 na kolejny test.
Zdjęcia dostaliśmy dwa, tylko trochę mi przykro, że tak to wszystko szybko. Pani doktor spóźniła się 20 min. a ja byłam pierwsza w kolejce. Więc goniła.
.

Czyli nasze dzidzie podobne ;) Moja dziś miała 59 mm....
Super, że u Twojego maluszka wszystko ok!

a jaki kolejny test robisz 15.01 ??? bo dziś robiłaś PAPP-A???

A zapomniałam się Wam wyżalić .... Pielęgniarka nie mogła znaleźć mi dziś żyły do pobrania, a jak już niby znalazła to krew nie leciała, więc w ostatnim akcie desperacji pobrała mi z nagdarstka ... Ręka boli mnie od palców do łokcia ... i to prawa!

Chyba pójdę spać - może do jutra przestanie boleć ....

Dzien dobry:-)ja jak zwykle nie wyspana, ale to już norma hihi

gosiagro - bardzo ci współczuję ale pamiętaj, że wszystko będzie dobrze. To napewno nic poważnego.

Gratuluję dobrych wiadomości:tak:bardzo się cieszę że wszystko ok;-)

Czesc dziewczyny
ja wczoraj padłam i nawet na wieczor juz nie zajrzałam
Dziewczyny które miały wizyte super wiesci

ja wpadłam tylko na chwilke bo zaraz lece do pracy ale slizgu u nas sniegu napadało:szok::szok::szok:

miłego dnia

Cześć z rana...Ja już zdążyłam zrobić morfologie krwi, badanie ogolne moczu i przeciwciała z rana, żeby mieć wyniki na wizytę w poniedziałek (z harmonogramu ktory mam od lekarza wynika że to wizyta bez USG) a od 7.30 już pracuje.....tzn udaje że pracuje :)

Ja właśnie się zwlekłam z wyrka i doprowadzam się do porządku i też muszę iść na badania krwi i moczu - mam nadzieję że dużej kolejki nie będzie i że do pracy dotre o jakiejś sensownej godzinie.
Miłego dnia dziewczynki.

Poza tym chciałam się pochwalić, że wczoraj mój mąż pierwszy raz tak dość wyraźnie poczuł jak nasza pchełka się wierciła.

reklama
Hej dziewczyny, ale mi się oczy kleją. W dodatku zbyt dużo zjadłam na śniadanie i mdli mnie z przejedzenia ach :-)

Dzisiaj o 16 mam wizytę u lekarza, która jeszcze?? Z tego co pamiętam nie byłam sama :-)

W zasadzie mniej się denerwuję niż przed poprzednią wizyta w końcu tyle pozytywnych wiadomości ostatnio :-) Jednak lekkie obawy są, ale tak już pewnie będzie do końca ciąży a później tym bardziej tylko obawy innego rodzaju :-D

Do góry