reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja w okolicach Poznania mieszkam. A rodzić będe w Czarnkowie...może Poznanianki słyszały o tym szpitalu bo tez bywało o nim głośno:szok::eek: Ale ja sobie chwalę:tak:może dlatego że trafialam na fajne położne. Ale swego czasu, jak rodziłam Wiki to dużo pań z Poznania przyjeżdżało tu rodzić:shocked2::-)

Wiem gdzie Czarnów A DOKŁADNIE GDZIE JAKA MIEJSCOWOŚĆ

reklama
Widzę że wciąż panuje temat miejsca porodu :-D Na szczęście w Legnicy jest jeden szpital więc nie mam innego wyboru może to i dobrze bo pewnie bym się do końca zastanawiała czy dobrze wybrałam :-) Niektóre dziewczyny jeżdżą do kliniki w Lubinie ok 20 km ale ja bym się chyba bała ryzykować. Jeśli maluch wdał się w tatę to z pewnością się spóźni i nie urodzi się w terminie więc jak się zacznie to i tak wszystko będzie na wariackich papierach, tym bardziej że to mój pierwszy raz :-D a jeszcze jechać tyle km masakra. Co innego jeśli ktoś musi. Dalej jestem zdania że jakość porodu zależy bardziej od podejścia personelu niż szpitala. Mam nadzieje że w czerwcu wszystkie położne dostaną premię i będą w bardzo dobrym nastawieniu :-)

Ja dziś na obiad zestaw z mc'donalda, nie wiem jak Wy ale ja sobie trochę odpuściłam rygorystyczną dietę samych zdrowych rzeczy. Przez zeszły tydzień zjadłam 5kg parówek, wiem że nie zdrowe ale co jak mnie ochota naszła :-D :-D

Fajnie że już rozmawiamy o porodach, wszystkie już myślą optymistycznie i nie czuć strachu na forum :-D :-D

Ostatnia edycja:
hefi, jak tam dywan? Czy mi sie snilo czy on w kolorze pomidorowki mial byc?

Na pomidorówkę to miałam ochotę wielką ale jej w końcu nie zjadłam bo mnie odrzuciło jak tylko wzięłam 1 łyżkę do buzi... Mój mąż za to pałaszował ze smakiem :-)

A dywan jest hmmm brązowy w różnych odcieniach.

Odnośnie porodów to ja chciałabym w Trzebnicy bo stamtąd jest mój ginekolog.
Ale jak będzie zobaczymy.

Mam pytanko ile chcecie pieniążków przeznaczyć na wyposażenie dziecka - od wózków, łóżeczek po pierwszą wyprawkę?

Poprzednio miałam trzykołowy quinny i byłam z niego zadowolona też był drogi ale wart swojej ceny miałwszystko co potszeba.Uważam że jednak tanie wózki do niczego się nie nadają i po koleżankach widze że często się psują.za jakość niestety trzeba zapłacić ale warto.

niestety nie podzielam Twojego zdania,ja tez mialam 2 razy quinny buzz i bylam bardzo,bardzo niezadowolona,wozki te trzeszcza,sa ciezkie i "sztywne".Tym razem kupie tanszy i to z Polski,ma go moja przyjaciolka i jest bardzo zadowolona.Jak kupie tanszy to po roczku bede mogla kupic nowy;-):-):-)

hej,

ponownie ja, już po zabiegach kosmetycznych - zadowolona ;)

koriander - jechałam samochodem więc nie zbyt dużo... ;( ale co najmniej dwóch się gapiło ... jeden a Audi, drugi z BMW ... same młode ciacha ... ;)
czyli warto było ...

super, ze masz energię do ćwiczeń ... ja mam lenia na coś takiego ... dawno temu 2x w tygodniu na aerobic śmigałam i jeszcze basen ... a teraz ... ;(

anecznik - każdy sposób dobry - jeśli tylko dasz radę sama się mobilizować!

zdec - porody rodzinne sporo kosztują ale ja i tak uważam, że warto zapłacić ... nawet jeśli to tylko za to, że mąż jest przy mnie ... dla mnie to będzie bardzo, bardzo dużo bo ja ogólnie cykor jestem i NIGDY nie byłam w szpitalu (nie licząc narodzin i odwiedzin)... moze to wyda Wam sie śmieszne ale nie wyobrażam sobie zostać TAM na noc ... a tak może Misio ze mną zostanie ...

agast22 - ZUS i US ... ciocia tam pracowała ale to nie zmienia faktu co o nich myśle... banda złodziei to po pierwsze no a po drugie to chyba nigdzie nie jest tak niemiło jak tam ... ;( masakra ... trzymam kciuki, żeby szybko wszystko wyjaśnili i żebyś dostała swoją kasę!

hefi - mi jest ciężko odpowiedzieć na pytanie bo ja nawet nie wiem, ile co kosztuje ... , u nas pewnie obie babcie i dziadkowie dużo nakupią a nam niewiele pozostanie, na szczęście my też nie musimy wszystkiego wyliczać - mamy trochę oszczędności ...

lecę na obiad bo mi brzuch do pleców przyrośnie ;)

Ja pierwszy poród miałam w Trzebnicy ( mieszkam nieopodal ) i nie wyobrażam sobie innego miejsca. Czysto, nowocześnie i miło. A jaki lekarz Cię prowadzi?;-)

Wasyl Paslavsky, przyjmuje w Mediconcepcie we Wrocławiu (mam do Medi doslownie 5 min drogi piechotką ;-)). Słyszałam o Trzebnicy dużo dobrego, jedyne czego nie mają to inkubatorów dla noworodków, ale zakładam że wszystko będzie oki :-) i takowy potrzebny nie będzie.

Wasyl Paslavsky, przyjmuje w Mediconcepcie we Wrocławiu (mam do Medi doslownie 5 min drogi piechotką ;-)). Słyszałam o Trzebnicy dużo dobrego, jedyne czego nie mają to inkubatorów dla noworodków, ale zakładam że wszystko będzie oki :-) i takowy potrzebny nie będzie.

No coś ty???!!!:-):-):-):-):-)
Wasyl to naprawdę świetny lekarz i bardzo fajny człowiek. Robił mi pierwsze USG ( ja robie w szpitalu bo tak mi lekarz polecił ). Zresztą koleżanki które prowadził i którym odbierał poród wypowiadają sie o nim samych superlatywach.
A może dane nam będzie rodzi w tym samym czasie - i miejscu;-)

reklama
Biorąc pod uwagę nasze suwaczki całkiem prawdopodobne :-D:-p

Odnośnie Paslavskiego to podobno prawdziwy lekarz z powołania, potrafi przyjechać do swojej pacjentki o każdej porze dnia i nocy jak tylko się coś dzieje. Aha i podobno jest mistrzem cesarskiego cięcia :-D:-D

Do góry