reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny,

fajny wózeczek na allegro widziałam:

Bebe Confort High Trek 3w1+gratisy od G-7. DPD 0! (839398015) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

kurczę, drogi ale taki funkcjonalny.....

karo - wózeczek fajny ale ja również nie jestem przekonana do 3 kółek, tak jakos nie wiem, co do ceny to naprawdę duża. Widzisz z jednej str. jeżeli planujesz jeszcze kolejne dzidzie to może i warto kupić już za pierwszym razem taki komplet bo dość dużo ma ten zestaw. Wtedy jak przyjdzie ten kolejny czas to jak znalaz.;-)

Ja tez z mężem wczoraj oglądałam wózki tak orientacyjnie- jest tego dużo.

reklama
a co do szkoły rodzenia, w pierwszej ciąży nie chodziłam i teraz też nie zamierzam, miałam tak świetną położną, że mi bardzo pomagała przy porodzie i wszystko tłumaczyła co mam robić i jak :-):-)
w szpitalu, którym rodziłam dzieci były cały czas z mamą, chyba,że na życzenie były zabierane na noc( co nie ukrywam po ciężkim porodzie było dobrym rozwiązaniem),
nie zapomnę takiej sytuacji jak pielęgniarka przyszła mi przebrać Patryka na drugi dzień po porodzie rano, a On czyściutki w czystych ciuszkach w czystej pieluszce i pielęgniarka się pyta, kto mi się dzieckiem zajął, a ja do niej,że ja sama to nie mogła uwierzyć:-):-D a ja do niej czy jak mi się tu dzieckiem zajmie to do domu też ze mną pójdzie:-D:-D

Przepraszam ze nie na temat ale tak sie wkur... ze szok. Pisalam Wam ze caly czas czekam az mi laskawie Zus zaplaci za pierwsze zwolnienie, podczas gdy drugie tez juz do nich trafilo. No i dzisiaj postanowilam tam zadzwonic. Po wielu probach i przelaczaniu po raz kolejny udalo sie i co sie okazalo? Ze mają jakąś nieścisłość i muszą to wyjaśnic z moja ksiegowa tylko ze od 6 lisstopada nikt nie raczyl zadzwonic do niej i poinformowac ze cos jest nie tak! No bo nie wierze ze dopiero dzisiaj po moim telefonie sie zorientowali ze cos jest nie tak!!! No cholera jasna, a co by bylo jak bym tak dalej grzecznie czekala? I jeszcze z wielka łachą mowia do mnie w tym Zusie ze jaak sie uda to szybko wyjasnic to MOZE mi przeleja kase przed swietami :szok: A powinnam dostac max do 6 grudnia. Niech ich cholera tam wezmie.

Sory ale musialam sie wyzalic.

Szpital Ginekologiczno-Położniczy im. Świętej Rodziny, Kazimierza Jarochowskiego 18

Chciałam najpierw na Lutyckiej, ale tam nie robią ZZO, na Polnej ponoć często odsyłają z braku miejsc...

Zapisałam się też na Jarachowskiego do Szkoły rodzenia :-)

No ja tez myslę, że Polna odpada tam jest taki przemiał, za duzo rodzących. W 96 rodziałam na Lutyckiej i było super, rodzinna miła atmosfera, nie wiem jak jest teraz, a co to to ZZO? jakaś zacofana jestem o co chodzi?

Przepraszam ze nie na temat ale tak sie wkur... ze szok. Pisalam Wam ze caly czas czekam az mi laskawie Zus zaplaci za pierwsze zwolnienie, podczas gdy drugie tez juz do nich trafilo. No i dzisiaj postanowilam tam zadzwonic. Po wielu probach i przelaczaniu po raz kolejny udalo sie i co sie okazalo? Ze mają jakąś nieścisłość i muszą to wyjaśnic z moja ksiegowa tylko ze od 6 lisstopada nikt nie raczyl zadzwonic do niej i poinformowac ze cos jest nie tak! No bo nie wierze ze dopiero dzisiaj po moim telefonie sie zorientowali ze cos jest nie tak!!! No cholera jasna, a co by bylo jak bym tak dalej grzecznie czekala? I jeszcze z wielka łachą mowia do mnie w tym Zusie ze jaak sie uda to szybko wyjasnic to MOZE mi przeleja kase przed swietami :szok: A powinnam dostac max do 6 grudnia. Niech ich cholera tam wezmie.

ZUS i US

Luzik, spoko tak czasami jest, no cóż musi rząd ukrócić ta biurokrację, widocznie maja za dużo spraw poza praca do załatwienia. Jeżeli któras pracuje w ZUSIE to przepraszam bo oczywiscie nie wszyscy sa tacy, ale wiekszosć sie zgodzi, że tam w du..ie mają, że my na kasę czekamy. Słuchaj ja pare lat temu poszłam do Urzędu Skarbowego bo zaczął się październik a ja za pit niet kasy. Ja tam idę a one mi mówią, że mnie nie maja w ewidencji ludności, tak się wpieniłam i mówię babie jednej, że kurna od 100 lat tu mieszkam i zawsze tu pity oddaję, ona na to, e ona nie wie a ja jej na to, że musi się douczyc jak nie wie. Ty odsyłali mnbie do 7 pokoi w ósmym powiedziałam, że do dziewiatego nie pójdę i niech sama idzie albo to w telewizji opowiem, że burdel majĄ. cAŁE szczęście, że miałam ksero pitu którego oddałam z ich data przyjęcia. Więc babsztyl niemiły wział odemnie ksero, rozumiesz mojego pitu bo zgubiły. Zapytałam czy gdybym ja zapomniała o rozliczeniu tez by były takie wrozumiałe. Gdyby ona była miła to tez bym inaczej rozmawiała bo każdemu może się w pracy przytrafic, ale skoro ona z morda to ja jej tez, skończyło się, że ZUS i US to świete krowy o i tyle ale napisłam :sorry:

znieczulenie zewnątrzoponowe ;-)

:sorry: FAKTYKO :sorry: Ale dziwne dlacego tzn. CC pod narkozą, no ja w 96 roku miałam pod narkozą bo miałam zagrożenie życia płodu- nikomu nie zyczę ale teraz wiem jakie sa objawy tego. Decyzje podjeli lekarze w 3 minuty i biegli z moim łuzkiem na salę chyba 100 na godzinę.:eek: matrix , na całe szczęście dałam z mała radę bo było ryzyko, że żadna z nas nie wróci.

Szpital Ginekologiczno-Położniczy im. Świętej Rodziny, Kazimierza Jarochowskiego 18

Chciałam najpierw na Lutyckiej, ale tam nie robią ZZO, na Polnej ponoć często odsyłają z braku miejsc...

Zapisałam się też na Jarachowskiego do Szkoły rodzenia :-)

O Polnej słyszałam nie najlepsze opinie:no::eek:nie wiem ale miałabym wątpilwości co do tego szpitala...

Oj tak...kochana biurokracja:wściekła/y: Współczuję...mnie pewnie to samo czeka jak na chorobowe pójdę bo ZUS mi bedzie płacil:eek:

My za poród rodzinny przy córce płaciliśmy coś ok 100zł a przy synusiu mąż nie był, bo zamknęli oddział ze względu na to że ktoś wniósł jakąś bakterię czy coś...:eek:bardzo żałowaliśmy, ale praktycznie jak zajechałam na porodówkę to najgorsze miałam juz za sobą bo zostało tylko parcie hihi Jak do niego dzwoniłam że mały jest na świecie to jeszcze do domu nie zdążył zajechać :-D

reklama
O Polnej słyszałam nie najlepsze opinie:no::eek:nie wiem ale miałabym wątpilwości co do tego szpitala...

Oj tak...kochana biurokracja:wściekła/y: Współczuję...mnie pewnie to samo czeka jak na chorobowe pójdę bo ZUS mi bedzie płacil:eek:

My za poród rodzinny przy córce płaciliśmy coś ok 100zł a przy synusiu mąż nie był, bo zamknęli oddział ze względu na to że ktoś wniósł jakąś bakterię czy coś...:eek:bardzo żałowaliśmy, ale praktycznie jak zajechałam na porodówkę to najgorsze miałam juz za sobą bo zostało tylko parcie hihi Jak do niego dzwoniłam że mały jest na świecie to jeszcze do domu nie zdążył zajechać :-D

Gosiu ty również jesteś z Poznania ?

Do góry