reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Klementinka - ogromne gratulacje :-D oj ciężko będzie ukryć taka informację przed mężem :tak: ciekawe czy napewno będzie chłopczyk :-)
bedzie na pewno, tak pokazal swoje klejnoty ze nie ma mowy o pomylce:-)
maz wyczytal z moich oczu, juz wie, no nie dalo sie inaczej, musialabym o tym wcale nie myslec a sie nie da
Cześć.

Zaraz sobie poczytam dokładnie bo tylko z ciekawości przejrzałam kilka postów.

Nie wiem czy pamiętacie, Łukaszek miał bardzo wysoką gorączkę- najpierw myślałam, ze to zęby potem ze trzydniówka. Zadzwoniliśmy po lekarza, który stwierdził obustronne zapalenie ucha i przepisał kropelki oraz antybiotyk. Poantybiotyku gorączka ustąpiła za to zaczeła się wysypka, najpierw stwierdziłam, że to była trzydniówka, bo akurat jakieś 3 dni po gorączce zaczęło wysypywać. Ale zaczęło się pogarszać i zrobiła się jedna wielka czerwona plama na brzuchu i plecach a reszta ciała jak muchomor,wkońcu trafiliśmy w niedzielę do szpitala. Dzisiaj wyszliśmy.
3 dni a ciągnęły sie jakby 3 miesiące. Łukaszek fizycznie czuł się nieźle, poza tym, że był strasznie ospały po lekach. Jeszcze nigdy go nie widziałam takiego smutnego:(((( Nie dał się dotknąć nikomu, strasznie krzyczał na sam widok pielęgniarek. Ciężko było wysiedziec w sali, czasem wychodziliśmy ale bałam się bo jeden chłopiec z zapaleniem płuc, potem przyszedł kolejny z biegunką, bałam się że załapie coś gorszego.
Ja też jakaś nienormalna. Mieliśmy salę zaraz obok pokoju pielęgniarek, za szybą więc wszystko widziałam i co gorsza słyszałam. W nocy przyjmowai chłopca 18m, strasznie płakał a ja oczywiście razem z nim, na drugi dzień nie mogli się wkłóć 2 tygodniowemu chłopcykowi i znowu ryczałam razem z nim, nie mogę być w takim miejscu, o nie.

Dzisiaj wyszliśmy. huuurraaaaa!!!!
Łukaszek w domku szczęsliwy, cały czas się śmiał, jeszcze go nie widziałam takiego radosnego:))))

sie rozpisałam sorki:/
zyraffko, matko co za historia
i w koncu co to bylo? dobrze ze juz jestescie w domku, ucaluj Lukaszka
nie dziwie ci sie ze tak to przezywalas, okropne

Anik ja juz o nastepnej ciazy nie mysle, dwojka to jest moja liczba
tzn rodzic moge ale niech maz nosi 9 miesiecy;-)

reklama
zyraffko straszne to co piszesz, strasznie szkoda ze nie dalas zadnej z nas znac smskiem ze jestes w szpitalu, na pewno byloby ci razniej, ja caly czas myslalam ze jestes u mamy i nie masz neta :-( Dobrze ze Lukasz wyzdrowial, jaka w koncu diagnoze postawili lekarze, na co go leczyli??

Klementinka a moze ci sie jeszcze kiedys zachce coreczki?:-) Moi znajomi tak sie zabierali za kazdym razem do probowania i skonczylo sie na 4 chlopakach ;-) Mialam sie ciebie pytac, jak u was jest z podejsciem do tej histerii na temat e.coli, cos wam lekarze zalecaja, zabraniaja?

kasiaj kciuki beda zacisniete :tak:

gosigagro a co u ciebie dzis ak cichutenko cos/?:-)

wkleje jeszcze raz tutaj moze sobie ktos humor poprawi ;-)

Dziewczyny cos na poprawe humoru : pozytywy i negatywy wstawiane na allegro :) Niektorzy maja wyobraznie hehe

Komentarze z Allegro - Autentyki.pl

:-)

NIE POLECAM! Tydzień temu zakupiłem bluzę puma rozmiar S,a otrzymałem worek do ziemniaków!W sumie to się przydał,bo teraz wykopki,ale nie polecam!

Ostatnia edycja:
miał podany kortyzon i leki przeciwalergiczne. Lekarze nie wiedza co jest przyczyną pokrzywki, pani ordynator powiedziała że nie jest pewne czy to reakcja na antybiotyk czy wirusowa.

Ostatnia edycja:
kurcze zyraffko to nieciekawie jak okaze sie to uczuleniem na antybiotyk, zapamietaj jaki to byl zeby juz wiecej go Luaszkowi nie przepisywali
ja tez myslalam ze jestes ciagle u rodzicow

Koriander juz wszyscy maja po malu dosc tej paniki i tego nieudolstwa wladz
lekarze nic nie mowia, w TV tylko trabia zeby nie jesc surowizny
ja sie ciesze ze jutro w koncu w PL bedziemy i pojem wreszcie tego co do tej pory roku nalezy
za truskawkami tesknie

Żyrraffko - Bidulek z Łukasza i z Ciebie też, dobrze, że wyszliście... Przecież w sobotę nasze szkraby świętują a Wy tu zamiast tort szykować to się po szpitalach włóczycie (żartuje sobie rzecz jasna..). Cieszę się, ze już jesteście w domku i trzymam kciuki aby wszystko już było ok!.
Klementinka - gratuluję drugiego chłopca ;) Liczę na wtorkowe spotkanie!!!!!
Koriander - (ad FB) na początek sierpnia planujemy urlop W. i wyjazd, na długo zawitacie do T.? Ode mnie też pozdrów Ewuś! Super, że maturka już za nią:)
Perfecta - fajnie brzmi ten kurczak, a czy po nim trzeba myć cały piekarnik, czy aż tak nie brudzi? JAK ZDRÓWKO U WAS????
Kasiaj - buziaki dla małego szoguna Fifiego, trzymamy kciuki i pamiętamy o Was!
Karo - witaj po przerwie i zaglądaj częściej do nas:) pokaż nam kręcone blond loczki Milenki :)
Liliti - cześć:) wieki Cię tu nie było! powodzenia na egzaminie!
Eagle - powodzenia w wynajdowaniu dań, ja teraz za bardzo nie pomogę... bo większość tego co jem to warzywa plus trochę mięsa... Możesz zawsze eksperymentować z różnego rodzaju mięsem.. Ja dzięki mojej diecie zafundowanej mi przez Nelę odkryłam jaki fajny może być indyk: udziec, golonka indycze smakują bardzo fajnie tylko delikatnie obsmażone i dalej upieczone w piekarniku.
Lena - jakie ciacho wybrałaś?

Zmykam pomyśleć nad sobotnim menu i zrobić konkretną listę zakupów na jutro!

lencja- przełożyliśmy roczek na 24, bo za tydzień mąż musi w sobotę wracać do Poznania.

nie wiem co kupić Łukaszkowi na prezent urodzinowy :/

spróbuję zrobić tort w kształcie samochodu, oby wyszedł.

Jutro poczytam, jakoś nie mam weny.

dobranoc

zyrafko- tak jak mówiłam wczoraj mój fifi miał coś podobnego w szpitalu i wtedy też nie wiedzieli, czy to po antybiotyku czy jakiś wirus był.... a zinnat to bardzo mocny antybiotyk- fifi miał po nim ostrą biegunkę w grudniu i też musieliśmy odstawić

Łukasz też miał biegunkę

miałam iść spać ale jeszcze przeglądam allegro
gdybym tylko miała więcej miejsca : http://allegro.pl/domek-namiot-edukacyjny-tomy-discovery-deluxe-i1644369809.html

Ostatnia edycja:
reklama
lencja- przełożyliśmy roczek na 24, bo za tydzień mąż musi w sobotę wracać do Poznania.

nie wiem co kupić Łukaszkowi na prezent urodzinowy :/

spróbuję zrobić tort w kształcie samochodu, oby wyszedł.

Jutro poczytam, jakoś nie mam weny.

dobranoc

Pochwal się potem tortem :)) Ja poszłam na łatwizne, tort zamówiłam.
Od nas Nela dostanie m.in rewelacyjne bajki, ja je kojarzę z mojego dzieciństwa :) A teraz jeszcze jest do nich wydany audiobook z wykonaniem Stuhra :)
empik.com - salon internetowy

Do góry