reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny pomocy...Krzysik od soboty miał wysoką gorączkę i w sobotę lekarz stwierdził zapalenie gardła (dał antybiotyk) w poniedziałek znów byłam u lkarza i znów potwierdził gardło ale dodał że to wirusowe i antybiotyk tu nic nie da (to ja sama też słyszałam już nie raz, a poszłam do niego bo goraczka nadal była mimo antybiotyku i przeciwgorączkowych, ale stwierdził że antybiotyk skoro już bierze to dawać dalej) ale Krzysiek zaczął mi wymiotować więc sama odstawiłam antybiotyk...wczoraj po 3 dniach pokazała się wysypka więc oczywiście pomyślałam o trzydniówce...dziś wysypka jest już prawie wszędzie (gorączki od wczoraj brak) za to w buzi są białe krosty do lekarza mogę jechać dopiero koło 16 (i to też nie wiem czy do końca ten lekarz jest OK) już sama nie wiem co robić i co to jest?????

Kochana to pewnie była trzydniówka A te krosty w gardle to pleśniawki które prawdopodobnie pokazały się po antybiotyku. Nestatyna powinna pomóc. Duża buzka i zdróweczka dla Krzysia

Swoja drogą zobaczcie jak lekarze na wszystko antybiotyk przepisują! MASAKRA Ja teraz taka mądra jestem po tej chorobie że hohoho:p:p:p:) Mi doktor powiedział że jak jest gorączka to po pierwszej dobie nie da się stwierdzić czym jest wywołana... Dopiero w drugiej można zdiagnozować...

Ostatnia edycja:
reklama
[.
Trzymam kciuki za zdrówko Krzysia :tak: oby szybko się okazało co to i przestało męczyć malucha.
P.S Czy adorea to nie jest czasem athena? :-) rzadko forum podczytywalam i nie wiem do końca co się dzieje,a myślalam ostatnio, ze postów atheny coś nie widać
Dokładnie to ja ...muszę zmienić nick na swój bo mój szpieg się poddał i już mnie nie śledzi :)

wrrr... coś mi net nawala
od pół godziny próbuje napisac cokolwiek i nim skoczę to mnie rozłącza

my już po obiadku i chyba o jakims spacerze trzeba pomyśleć

Witajcie moje drogie mamuśki!!
Chyba ze sto lat tu nie byłam;-) aż głupio się odzywać no ale skoro już weszłam to się przywitam;-)
Od kiedy wróciłam do pracy (czyli od lutego) mam niewiele czasu na cokolwiek.
Popołudniami spędzam czas z Milenką i jakoś nie ma kiedy poczytać i poodpisywać. To już nie ten czas gdy siedziałam w domu i był na to moment;-))
Ogólnie jestem bardzo zadowolona z pracy i cieszę się, że wróciłam do aktywności zawodowej. Choć oczywiście tęskinię za moją małą. Wiem, że ma dobrze- jest z nią kochana niania i Mila ją uwielbia.
Córa jest zdrowa, uśmiechnięta, bardzo pogodna. Je ładnie- choć mam wrażenie, że powinna już zjadać mniej rozdrobnione rzeczy, a ona uparcie wli papki;-))
Mamy 8 zębów i blond loki kręcone;-)

Także to po krótce tyle. Może uda mi się częściej zaglądać. Fajnie by było bo cgyba skład pozostał podobny na forum.
Spróbuje coś podczytać co u was.

nie wiem czy mi się tym razem ale może dokończe

Emalia ja od dłuższego czasu nie smaruję niczym tylko jak sie coś zaczyna dziać to wtedy
Ewa1981 zaglądaj mimo to, dużo dziewczyn cierpi na brak czasu ale pisz choć od czasu do czasu co u Was
kreatorka a co tam, zawsze to coś zrobione?
koriander a co to za wypadzik na miasto? jakies zakupki? a jak urządzanie nowego gniazdka skończone?
izia_tcz zaczęłam wczoraj czytać tego bloga ale nie dałam rady.... taka beksa się ze mnie zrobiła, dziś dopiero doczytałam i naprawdę dziękuję Bogu że my mamy takie maleńkie problemy z Tomkiem, ech.... i chyba nigdy nie zrozumie dlaczego takie rzeczy spotykają malutkie dzieciaki?
Perfecta mój wciągnął wczoraj 2 dosyć spore talerze zupy kalafiorowej, aż w szok byłam że tyle zjadł
adorea zdrówka dla Krzysia, mam nadzieję że lekarz Wam pomoże
na szczęście nasza pediatra stara sie unikać podawania antybiotyków i przepisuje je w ostateczności ale niestety znam kilku innych którzy do razu zalecają antybiotyk
liliti zazdroszczę tego pobytu woda, słoneczko mmmmm.... może jakieś fotki wrzucicie Wasze

kurczę dziewczyny nie mam pomysłu na obiady, tzn niby mam ale mój mąż musi dość mocno ograniczać warzywa (wszelakie kalafiorki, pomidorki, buraczki i inne obniżaja mu dość dużo działanie jednych tabletek ) i najlepiej gdyby ich wcale nie jadł
do tego wszelakie smażone mięsiwa tez odpadają bo powinien jeszcze nieco schudnąć
i co ja mam gotować? przyznam że nie chce mi się robić 2 obiadów dla nas i dla niego osobno..... doradźcie coś

ufff chyba się udało:-)

adorea - kochana nie mam pojęcia co to jest :szok: jak o 16 ma to zobaczyć lekarz to moze coś Ci pomoże, a skoro nie jesteś go pewna to może spróbuj jeśli nic przez następną dobe nie pomoze iść do innego prywatnie, może będzie bardziej ogarniety.
Trzymam kciuki za zdrówko Krzysia :tak: oby szybko się okazało co to i przestało męczyć malucha.
P.S Czy adorea to nie jest czasem athena? :-) rzadko forum podczytywalam i nie wiem do końca co się dzieje,a myślalam ostatnio, ze postów atheny coś nie widać

Adorea, złożyłam w końcu ten wniosek w centrum świadczeń bo od maja jestem na wychowawczym i mi wszystko przyznali. Teraz tylko czekam na pieniadze ;-)

A Ty zmienilaś numer GG? Bo pisze do Ciebie i pisze a tam cisza ;-)

Dokładnie to ja ...muszę zmienić nick na swój bo mój szpieg się poddał i już mnie nie śledzi :)

No w końcu, hahaha. Napisz do admina forum - to Ci zmieni

Eagle - Kochana Możesz zrobić pieczeń w sosiku koperkowym np , kurczaczka z rękawa , risotto grzybowe , koperkowe. Bardzo dobry jest kurczak pieczony na butelce:) Pyszny! Możesz podać swojemu męzusiowi bez skórki i będzie dietetycznie. A zioła może? W sensie koperek pietruszka , szczypiorek, tymianek, rozmaryn , czosnek itp? bo możesz mu zrobić mięsko z rekawa i podać np z dipami codziennie innymi. do tego pieczone ziemniaczki z rękawa lub gotowane lub ryz i już pikny obiad i inny troszeczkę codziennie:)

A ja ide pomyslec nad ciastami dla Emali:)
napewno jakies pyszności wymyślisz, pochwal się później, no chyba że to ma być niespodzianka to poczekamy do imprezki

Eagle - Kochana Możesz zrobić pieczeń w sosiku koperkowym np , kurczaczka z rękawa , risotto grzybowe , koperkowe. Bardzo dobry jest kurczak pieczony na butelce:) Pyszny! Możesz podać swojemu męzusiowi bez skórki i będzie dietetycznie. A zioła może? W sensie koperek pietruszka , szczypiorek, tymianek, rozmaryn , czosnek itp? bo możesz mu zrobić mięsko z rekawa i podać np z dipami codziennie innymi. do tego pieczone ziemniaczki z rękawa lub gotowane lub ryz i już pikny obiad i inny troszeczkę codziennie:)
właśnie staram się mu urozmaicać kasza, ryż, ziemniaczki skoro zup nie może tylko z tym mięskiem problem bo juz mi się pomysły kończą
a ten kurczak na butelce to co? jeśli to nie problem to poprosze o przepis

a mój smerf mały kombinuje właśnie z wchodzeniem na łóżko, tylko chyba mu nieco za wysoko, pomaga sobie podciagając się rękami i jedna noga do góry - ech nie podoba mi się to bo jak już wykombinuje jak to zrobić to będę mieć wielki problem :-)

i zaczęło padać....:(

Ostatnia edycja:
reklama
napewno jakies pyszności wymyślisz, pochwal się później, no chyba że to ma być niespodzianka to poczekamy do imprezki

właśnie staram się mu urozmaicać kasza, ryż, ziemniaczki skoro zup nie może tylko z tym mięskiem problem bo juz mi się pomysły kończą
a ten kurczak na butelce to co? jeśli to nie problem to poprosze o przepis

a mój smerf mały kombinuje właśnie z wchodzeniem na łóżko, tylko chyba mu nieco za wysoko, pomaga sobie podciagając się rękami i jedna noga do góry - ech nie podoba mi się to bo jak już wykombinuje jak to zrobić to będę mieć wielki problem :-)

i zaczęło padać....:(

Chyba o to perfecie chodziło ale nie wydaje mi się dietetyczne tylko smaczne jak u mamy:)
Kurczak na butelce piwa

Do góry