reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam się porannie!
Okropna wiadomość ! Łzy mi poleciały jak włączyłam tvn24 i zobaczyłąm żółty pasek... To straszne... Styrasznie to niesprawiedliwe:(
[*]
[*]
Zyrafko Kochana jaki jezdzik kupiłaś Łukaszkowi???
Dziewczynki moje Kochane Jakie prezenty kupujecie/kupiłyście na roczek???? Ja mam jakiś mętlik w głowie totalny!!!! Ostatnio jeżeli chodzi o zakupy dla Jasia to dostaję ptasiego rozumu:( POMOCY:) może coś zgapię:) Ja to bym cała wypłatę męża wydała na te prezenty ... bo chciałabym mu wszystko fajne kupić i jeżdzik i domek taki ogrodowy i ślizgawkę i samochód little Tikes (taki jak na zdjęciach KasiJ) :) i wogóle to wszystko bym mu kupiła :p:) Ale moją mądrzejsza połówka mówi STOP:) Jedna rzecz w porywach do dwóch:p:) HELP , HIELFE , ASCUR , POMOŚCI - tłomaczę POMOCY , POMOCY , POMOCY ,POMOCY!:)
Ja juz kupiłam Gai na dzień dziecka lalke smoby, chyba na roczek poczekam i zobacze co dostanie i wtedy podejme decyzje bo tak w ciemno to nie bardzo;(A nie chciałabym aby dostała kilka takich samych rzeczy!!
IMG_4419.jpg

reklama
Dzień Dobry!
Moje Skarby śpią...a ja już nie spie od godziny ale czuję się wyspana więc ok....
Straszne to z M. Dydek....i jeszcze to że była w ciązy....Jakoś tak mi się smutno zroniło dziś z rana...
A co do roczku to my jeszcze nic nie kupiliśmy....Na roczek jedziemy do Polski i chyba zobaczymy co Polcia od rodzinki dostanie i wtedy zdecydujemy co jej kupimy...
Perfecta - ja mam dokładnie tak samo jak Ty....a już na ubranka dla Polci....to małpiego rozumu dostaję....Gdyby nie P....to byłoby ciężko...hihihihihihi....
zyrraffko - a próbowałaś porozmawiać z rodzicami...Może po prostu powiedz im wprost czego oczekujesz....
kajdusia - ja też teraz tylko z doskoku na BB...ze względu na nawał pracy....ale nastęony tydzień zapowiada się cichy więc pewnie będę częściej....Jak tam Małgosia i Piotruś?
koriander - helllllloooooołłłłłłłł where are you?
lena - świetna ta lala....Gdzie można taką kupić????
AniaCh - u nas lekarka nie potrafiła trzydniówki zdiagnozować...W ogóle nie wiedziała że coś takiego jest.....Zawołała inną lekarke tamta też oczy zrobiła i postawiły diagnozę patrząc na wysypkę Polcia : przyjmijmy że to różyczka....Nie wspomnę już o tym że to nie była różyczką bo krostki zeszły następnego dnia...ale wydrukowały mi z netu sposób postępowania z dzieckiem chorym na różyczkę....I od tamtej pory dostaję jakiś list a to z jakiegoś labolatorium a to z jakiejś instytucji zajmującej się rejestracją dzieci chorych na różyczkę....Ostatnio mi przysłali zestaw do pobrania wymazu śliny z podniebienia Polci w celu potwierdzenia różyczki.....Kuźwa mać....Porażka....

Ostatnia edycja:
Cześć... sorki że mało się udzielam ostatnio, w sumie to i tak nikt nie zauważył, ale ciągle brakuje mi czasu... mały jest mega marudny, nie wiem czemu... ciągle chce tylko żeby go nosić na rękach... padam ze zmęczenia... wciąż krzyczy i płacze jak mu na coś nie pozwolę...

Najgorsze jest to że nauczył się wchodzić na kanapę i mam problem, bo nie potrafi zejść... i boję się go zostawić bo jak wejdzie to raczej spadnie... :( masakra

Zazdroszczę Wam że macie kogo zaprosić na urodzinki i możecie liczyć na jakieś prezenty... u nas tylko my, babcia i prababcia... ale jest jak jest... strasznie mi tęskno za rodzinką... :'( trudno... takie jest życie

Sto lat dla solenizantów!!!

Miłego dnia!!! :)

Dzień Dobry!
Moje Skarby śpią...a ja już nie spie od godziny ale czuję się wyspana więc ok....
Straszne to z M. Dydek....i jeszcze to że była w ciązy....Jakoś tak mi się smutno zroniło dziś z rana...
A co do roczku to my jeszcze nic nie kupiliśmy....Na roczek jedziemy do Polski i chyba zobaczymy co Polcia od rodzinki dostanie i wtedy zdecydujemy co jej kupimy...
Perfecta - ja mam dokładnie tak samo jak Ty....a już na ubranka dla Polci....to małpiego rozumu dostaję....Gdyby nie P....to byłoby ciężko...hihihihihihi....
zyrraffko - a próbowałaś porozmawiać z rodzicami...Może po prostu powiedz im wprost czego oczekujesz....
kajdusia - ja też teraz tylko z doskoku na BB...ze względu na nawał pracy....ale nastęony tydzień zapowiada się cichy więc pewnie będę częściej....Jak tam Małgosia i Piotruś?
koriander - helllllloooooołłłłłłłł where are you?
lena - świetna ta lala....Gdzie można taką kupić????
AniaCh - u nas lekarka nie potrafiła trzydniówki zdiagnozować...W ogóle nie wiedziała że coś takiego jest.....Zawołała inną lekarke tamta też oczy zrobiła i postawiły diagnozę patrząc na wysypkę Polcia : przyjmijmy że to różyczka....Nie wspomnę już o tym że to nie była różyczką bo krostki zeszły następnego dnia...ale wydrukowały mi z netu sposób postępowania z dzieckiem chorym na różyczkę....I od tamtej pory dostaję jakiś list a to z jakiegoś labolatorium a to z jakiejś instytucji zajmującej się rejestracją dzieci chorych na różyczkę....Ostatnio mi przysłali zestaw do pobrania wymazu śliny z podniebienia Polci w celu potwierdzenia różyczki.....Kuźwa mać....Porażka....
Ja kupiłąm na allegro babka sprzedawała bo dostała takie dwie na roczek\:)
Własnie i nie chciałabymtakiej sytuacji u siebie;)
One są po 180 zł
perfecta- na to autko ja też sie napaliła i jeszcze zjeżdżalnię do ogrodu bym chciała, tylko, że my chyba powiemy, żeby ludzie mu pieniążki dali a my uzbieramy i coś kupimy

Kasiu ale extra autko to juz chyba wiem co Gai kupie na roczek a patrzyłyście na takie na akumulator??

kasiaj A ja myślę o jakimiś sklepiku z używaną odzieżą ciążową i dziecięcą :-) Koleżanka chciałaby to jakoś połączyć z kawiarnią. Ale na razie jesteśmy bezpieniężne i tak sobie tylko o tym czasem rozmawiamy, nie wierząc w realizację. Chociaż kto wie, może kiedyś?

Witajcie, dawni się nie odzywałam:) czasu brak,ciągle nie ma nas w domu, a to nad morzem byliśmy teraz kilka dni u rodziców i tak ciągle mam nadzieje że teraz najbliższy nasz wyjazd to będą jakieś egzotyczne wakacje :-):-):-) jeszcze nic nie zaplanowane ale kto wie....:-D U nas teraz dwa miesiące imprez...imieniny i urodziny połowa rodzinki ma w maju:tak: zaraz dzien dziecka, potem 12 chrzciny, potem urodziny Klary i siostrzeńca za chwilę... Jeśli chodzi o prezenty i zabawki to wiem że mała na urodziny dostanie taki wielki samochód na akumulator od dziadków a my sie zastanawiamy co jej kupić może rowerek taki na 3 kołach z daszkiem, nie podoba mi sie za bardzo ale wszystkie dzieci mają...ma już wszystko....ciągle coś dostaje...ostatnio dostała jelonka:-)jeżdzik taki extra drewniany - jes super Jeździk DESIGN - pszczółka myszka biedronka krówka (1614535057) - Aukcje internetowe Allegro,krzesełko na rower itd.Z krzesełka jesteśmy mega zadowoleni,jeżdze teraz wszędzie rowerem:) a mała siedzi dumna ze hohho :) kupiliśmy jej też takie coś PLAYSKOOL KOŁA ZĘBATE - Centrum Zabaw Hasbro (1631634028) - Aukcje internetowe Allegro też bardzo lubi się tym bawić,polecam. Niestety mamy teraz lekkie zapalenie gardła:wściekła/y: i taki zółto zielony katar i mam pytanie do was, miały wasze dzieci taki katar? co podawałyście? długo trwał? No i mamy już 5 ząbków,ostatnia górna dwójka nie wiem nawet kiedy wyszła bo całkiem niespodziewanie ją odkryłam:-D Postaram się częściej do was teraz zaglądać.

ola A jakie macie krzesełko? Wciąż nie kupiłam, bo są od 9kg, a tyle Emilka będzie miała za jakieś 4miesiące :dry: Postanowiłam jednak już kupić, spróbuję się przejechać z Emilką i zobaczę, czy 8kg dziecko też może w nim jeździć :-p

reklama
chyba zrobimy podobnie, jak bedziemy w PL to zrobimy party na 14 miesiecy dla rodziny bo smutno bez nich
jezeli chodzi o goraczke to nie martw sie, do 39 nie jest tak zle u dzieci, zbic sie nie da wiecej niz o jeden stopien wiec jak schodzi do 38 to jest ok
tylko nie rob zbyt zimnych okladow na czolko bo moze dostac szoku termicznego albo drgawek
moze ma trzydniowke?
Nie myslalam o trzydniowce nawet,przyjelam ze to zabki i raczej mam racje. Slini sie i ma katar, choc dzis jest juz lepiej. Przespal noc. Wieczorem podlalam ibum,bo mial lekka temp i widac,ze go bolalo,ale po godzinie spania zwymiotowal w lozeczku. Nie mam pojecia dlaczego, dobrze,ze zdazyl usiasc.Pozniej spal juz spokojnie. Dzis nie ma temp. i katar mniejszy.Oby tak dalej.
Nie wiedzialam,ze nie mozna przykladac okladow do czola, ja wlasnie tak robilam,ze przykladalam do glowki.
Kochane pytanie mam - Maxi Cosi Tobi czy Priori????? :-( nie umiem się zdecydować:wściekła/y:
my mamy priori
Agi78; - Aga, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! Wczoraj nie napisalam... SPELNIENIA MARZEN!!! Naprawde super mialas urodziny!! Moj A. to nigdy tak sie nie stara, on chcialby wszystko super przygotwac w ostatni dzien...
Co do lekarzy tutaj to naprawde tragedia. Moze spacjalisci sa dobrzy,ale kto tu siedzi w przychodniach to ja nie wiem. Mojej kolezance tez szukali diagnozy w necie. Jej,wtedy malenska, coreczka miala silne AZS, byla cala czerwona,jeden wielki strup niemalze,a oni w necie szukaja co to jest... Masakra!!Filip wczoraj dostal lis,kto jes jego lekarzem... smieszy mnie to normalnie. Ciekawe kiedy oni wysla list do szpitala o jego chorobie i kiedy w koncu bedzie wizyta...

katarzynajanicka - czaderskie zdjecia!! Jaki Filip ucieszony!! nie moge,hehe, super fotka w pilkach

Cześć... sorki że mało się udzielam ostatnio, w sumie to i tak nikt nie zauważył, ale ciągle brakuje mi czasu... mały jest mega marudny, nie wiem czemu... ciągle chce tylko żeby go nosić na rękach... padam ze zmęczenia... wciąż krzyczy i płacze jak mu na coś nie pozwolę...

Najgorsze jest to że nauczył się wchodzić na kanapę i mam problem, bo nie potrafi zejść... i boję się go zostawić bo jak wejdzie to raczej spadnie... :( masakra
No u mnie jest podobnie. Tez jak Filip nie spi,musze sie nim non stop zajmowac,jak nie na rekach to siedziec z nim w zabawkach bo inaczej idzie do mnie i czepia sie nogawek jak maly rzep. Jak zasnie to mam ochote tylkos iedziec,a wtedy musze sprzatac,albo gotowac. Na dodatek moj malzonek ostatnio powiedzial miedzy slowami,ze on pracuje,a nie siedzi i nic nie robi... :angry:
Mi tez strasznie sie one podobaja!! Chcialam kupic,ale sie zastanwiam. Kolezanka,pracujaca tu w zlobku mowialz,e sa one bardzo wypadkowe.

Koniec relaksu,czas do pracy,poki dziecie jeszcze spi.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZISIEJSZYM SOLENIZANTOM!!!!!!!!!!!!!

Do góry