reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kasiek Damiś jest po prosu boski, jak on słodko tańczy i tą dupeczką tak fajnie kołysze, za kilka lat to miejsce w You Can Dance trzeba zaklepać

reklama
witam i ja.

Pogoda do bani to i dzień pewnie taki będzie.

Lenka powinna dzisiaj się odezwac, bo wczoraj wieczorkiem monterzy coś tam naprawiali :)
Percia- dobrze ,że wszystko dobrze ;) cieszę się bardzo. Nie masz ochoty poprasować?
Kasiek- nie obwiniaj się, bo wiesz , żę takie rzeczy się zdarzają i będzie tego jeszcze sporo. Mój Jasiek też czasem warge sobie zębami przygryzie, to siniaki i zadrapania na nogach, więc spoko, tym bardziej ,że to chłopaki :)
Eagle- już mocno, mocno trzymam. Będzie dobrze kochana :)

Idę walczyć z potworem co wyszedł z dupki do pieluszki :)

Dziń dybry :)
KasiaJ - świetne wiadomości!!!!!!!!!! Na Twoim miejscu też bym się rozryczała ze szczęścia :D
Eagle - kciuki zaciśnięte z całych sił!!!
Kasiek - dzieci niestety swoją porcję guzów w życiu muszą zaliczyć - widac Damiś należy do odważnych ryzykantów :)
Agi - pisz jak najczęściej
Nadika - ja nie robię lukru
mama Kubulki - u nas czasami też tak jest - czasem trzeba kilku dni dla siebie, żeby potem móc być razem
MagdaM - ja też słyszałam że całkiem boso - tzn nawet bez skarpetek najlepiej
Niestety na spotkanko gdańskie nie dojechałam :( Agatka zaliczyła Dzień Marudy, temperaturę 38 i do tego bunt spaniowy - padła 30 minut przed planowanym wyjściem czyli po 8 godzinach niespania...nie mialam sumienia jej zrywać - wybaczcie dziewczyny... Wszystko przez te zęby - przebija się górna lewa dwójka...

Troszke może popiszę bo śpioch jasiuje:):p
Eagle- Kochana kciuki trzymom jak nie wiem co Z resztą jak zawsze:):):)!!!! I BRAVO BRAVO TOMUŚ BRAVO BRAVO!!!!:)
Klementinko- Kochana ja bym stawiała na skok rozwojowy Jaś od pewnego czasy też takie dni ma na ryczando:) Do tego jeszcze chyba nauczył się "wiedzieć czego chce" I jak np zabieram go od ulubionej zabawki Naszej wielkiej szafy to krzyk i tupanie:)
Lencja- Kochana jak nocka z odcycowaniem? Myslę że super bo Nelcia to Dzielna Dziewczynka:) A co do roczku i raczkowania to ja jestem przekonana że przez roczek przejdzie na kolankach:)!!!!
Milka - Brawo dla małego -sprytnego głodomorka:) Co Ty Mamo bratu dajesz a ja co tylko ciapy i ciapy:) A ketchup taaaki smaczny!:) i mało kaloryczny do tego:p:)
Izaibelko - Jak sie dzisiaj czujecie???
Kasiek - Kochana!!!! Absolutnie się z tobą nie zgadzam!! Jesteś CUDOWNĄ MAMUSIĄ!!!! !!! !!!! !!!!! !!!! !!!! !!!! Dont iwen fink lajk dat:p bo Cię hitnę:p:p Kochana każde dziecko musi sobie nabić myliony guzów! w ten sposób uczy się jak w przyszłości nie zrobić sobie krzywdy!;) hag ju wery strongli maj dir end dont be sed ORAJT????:):) Damis cudowny!!!!!!!!!!!!!1 Pięknie tunia !!! Z moim Jaśkiem by sobie potańczyli!!!! Jasiek jeszcze śpiwo:)
Avenka- Oj Kochana to rzeczywiście pracodawca nie fajnie ma w głowie poukładane!!! Kochana uciekaj stamtąd jak najszybciej!
Emalia- Kochana giw mi te prasowanie AJEM ŁORK!!!!:p:p To takie me powiedzonko od zawsze :) A jak Ci idą przygotowania? Ach i jak "oczko" się sprawuje???
Sealet - Kochana oby Agatce szybciutko się zabek przebił!!!
Ufff troszke nadrobiłam:)
Kochane może pomyslicie że zwariowałam ale... zaczynam spełniać swoje marzenia :) Do wszystkich planów moich zawodowych które powolutku realizować zaczynam dorzuciłam jeszcze w lipcu Kurs fryzjerstwa i stylizacji :) Na poczatku Lipca zaczynam a w połowie sierpnia zdaję egazminy i mam dokumenty :) A póżniej jeszcze doskzalające kursy sobie trzasnę :) :) Ciesze się jak wariatka:)

Ależ brakuje tutaj KOLENDERKI !!!!!!

Ostatnia edycja:
kurcze, szukam w necie informacji, jak to zrobić, żeby fiilip dostał szczepienie p. pneumo i skojarzone bezpłatnie, dzieci z chorobami hematologicznymi i i immunologicznymi mogą je mieć do 5 roku życia za darmo, ale nie wiem jak to załatwić:( orientuje się może któraś z was? eagle może ty coś wiesz? dzieci z wadami słuchu też podobno mogą mieć coś takiego....
zapytam za tydzień w szpitalu, pewnie trzeba coś do nfz napisać albo najpierw wybulić a potem walczyć o zwrot kasy......w czerwcu/ lipcu czeka mnie niezły wydatek daletgo będe kombinowała z tą refundacją...

Kasiu- będziesz szczepiła na pneumo?

Witajcie,
pewnie niewiele Was mnie tu nie pamięta, ale chciałam Waszym pociechom począwszy od pierwszej solenizantki MAJECZKI i wszystkim majowo-czerwcowym maluchom złożyć najserdeczniejsze życzenia!!!!!ZDROWIA ZDROWIA ZDROWIA bo to chyba najważniejsze....ŻEBY Z UROCZYCH BUZIACZKÓW UŚMIECH NIGDY NIE ZNIKAŁ I JAK NAJMNIEJ GUZÓW PODCZAS NAUKI CHODZENIA:-)
[[[[...Aniołkom w niebie matczynego ciepła...]]]]
No i oczywiście pozdrawiam Was mamusie bardzo serdecznie:-)
Ja dalej na obczyźnie, ale dajemy radę, Alanek robi karierę w przedszkolu, a Amelka, ma 4 ząbki i stawia od paru dni pierwsze kroki:-)Ale ten czas leci... nie tak dawno pisałam Wam że jestem w drodze na porodówkę.....

Witam!
kasiaj-o jakie superowe wiadomości :-)
eagle-kciuki zaciśnięte:tak:

A ja jak zwykle siedze w pracy najjem sie słodkości i spac mi się chce a niby od dzis miałam troszke przystopowac z jedzeniem ale niemoge sie powstrzymać jakoś po ćwiczeniach waga nie spada to trzeba troche mniej jeść ale ciężko się zmobilizować

kurcze, szukam w necie informacji, jak to zrobić, żeby fiilip dostał szczepienie p. pneumo i skojarzone bezpłatnie, dzieci z chorobami hematologicznymi i i immunologicznymi mogą je mieć do 5 roku życia za darmo, ale nie wiem jak to załatwić:( orientuje się może któraś z was? eagle może ty coś wiesz? dzieci z wadami słuchu też podobno mogą mieć coś takiego....
zapytam za tydzień w szpitalu, pewnie trzeba coś do nfz napisać albo najpierw wybulić a potem walczyć o zwrot kasy......w czerwcu/ lipcu czeka mnie niezły wydatek daletgo będe kombinowała z tą refundacją...
kasiu ja nawet nie wiedziałam że coś takiego dla nas też jest:zawstydzona/y:
ale my i tak od poczatku szczepiliśmy Tomka skojarzonymi
poszperałam nieco i z tego co się dowiedziałam to popytaj w przychodni u pediatry lub właśnie w szpitalu gdzie Fifi jest leczony, oni sprowadzają bezpośrednio szczepionki na miejsce dla konkretnego dziecka, ale nie każda przychodnia jest doinformowana że takie coś się należy i wiele może zdziałać lekarz
jeśli to nic nie da to proponuję odwiedzić punkt ewidencyjny oddziału nfz w Toruniu gdzie się składa wnioski o refundację i tam popytać lub w Sanepidzie

ja także postaram się czegoś dowiedzieć u nas i dam Ci znać, a jak nie to w piątek mamy logopedę to zapytam w naszej poradni

Percia- pranie poszło kurierem :) A co do oczka to oki. Rybki pływają, woda szumi, tylko trza filt wyczyścić. Jak będzzie okazja to pstrykne focie :)
Sealet- spokojnego zabkowania. Bidula się umęczy:(
Kasia- ja na pnemo szczepiłam już razem ze skojarzoną a teraz na roczek szczepimy na meningokoki za 140zł w jednej dawce
Karis- pamiętamy Cię kochana. Troszku cię nie było. Leci ten czas, to prawda. Twoja Amelcia za 2 tyg już roczek kończy. Szok normalnie :)
Ewelinka- uspokój się z tymi słodkościami, bo ja też się staram ograniczac i aż mnie trafia ,że ty sobie wpracy podjadasz :)
Eagle- i co?

reklama
pogoda nie nastraja pozytywnie ale cóż
Michał w końcu zasnął ciekawe na jak długo bo za oknem zaczęli kosić trawę i pewnie go obudzą marudę jednego przez tą chorobę strasznie marudny sie zrobił i przylepa nie mogę nawet do wc pójść bo zaraz ryczy
egle trzymam kciuki!
dziękujem za zyczonka zdrówka jest troch lepiej ale jeszcze gile wiszą chyba przez nie mały spać spokojnie nie może bo wierci się w łóżeczku w nocy muszę co jakiś czas wstawać i sprawdzać czy jest przykryty bo wstaje i kładzie się w drugą stronę
kasiek spoko jeszcze nie jeden guz na głowie będzie i nic na to nie poradzisz

Do góry