reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Cześć Dziewczyny.
Teraz chwila dla siebie, bo Baśka śpi na dole a nie przy komputerze.

Zastanawia mnie jedno.... czy po roku (bo zaraz maluszki kończą roczek) czasu uważacie że spełniacie sie w macierzyństwie? Czy wam to wystarcza? Czy raczej byście wolały żeby Wasze życie wglądało inaczej? Ciagle pieluszki, jedzienie, opieka nad dzieckiem.... czy to jest wszystko ?

Czy gdybyscie wiedziały ze to wszystko bedzie własnie tak wyglądac (bo kazda miała inne wyobrażenia) czy zdecydowałybyscie sie na dziecko?

Pozdrawiam

Hej!

Jestem jestem i nie zapomniałam o was :) ale czasu brak na pisanie, podczytuje conieco ale i z tym czasami bywa ciężko :/
Teraz przez kilka dni była u nas moja mama wiec czas spędzaliśmy na spacerkach. Ja codziennie w pracy do 14-15 czasami krócej ale wtedy to wykorzystujemy z Julką każdą możliwość i wychodzimy na dwór.
Mała coraz częściej nie pozwala mi wyjść z domu i za każdym razem jest ryk i "mamaaaaaa" słodkie to ale jak widze jak ona się smuta to mnie ściska w serduszku i tak smutno iść do pracy... Ale nie ma innego wyjścia.
Dzisiaj o 19 idziemy do lekarza bo mała ma powiększonego 1 cycuszka i wokół niego plamę prawie bordową :( nie wiem co to mam nadzieję że to uczulenie na truskawki które jadła 3 dni temu (całe 2 szt zjadła) oczywiście matka chciała dobrze a wyszło jak zwykle... poza tym albo jej się jęczmień w oczku robi albo sobie zatarła i też przy okazji wizyty zapytam się co z tym zrobić.
To tyle chyba u nas.

Dziewczyny mam do was pytanko, zamierzamy kupić zmywarke : którą polecacie a którą odradzacie ?

My mamy INDESIT (chciałam wstawić link ale mi skasowało i nie da rady tak zeby pokazać :()

eagle super fotki spacerkowe
kasia - myślami jestem z wami cały czas i trzymam kciuki za dobre wyniki!!

aisa - ja się spełniam w macierzyństwie i nie zamieniłabym się z nikim innym na życie bez dziecka :)

Ok zmykam bo mąż zaraz z pracy wraca, jemy obiad i przed lekarzem jeszcze na zakupy chce jechać bo lodówka świeci pustkami :/

ps. napisałam posta i mi go wcięło - odpisałam tylko to co pamiętałam bo już nie mam czasu na wertowanie tych kilku stron wcześnie, przepraszam! :(

Ostatnia edycja:
Gosiu- Kochana jak humorek dzisiaj??? Może pisałaś a ja nie doczytałam bo dzisiaj niewaszkość... Przytulam Kochana !!!! Jutro ma być lepsza pogoda to mam nadzieję że humorek Ci się poprawi!!!!:*:*:*
Koriander- PIĘKNIE LILUNIA chodzi!!!!!!!!! Śliczna z niej chodziaczka:):) albo może Panna Chodzikowa O!:)
Eagle - Kochana zdjęcia CUDOWNE!!!! Rodzinka CUDOWNA!!!!! Podziwiam Twe bieganie!!!! :* Dziękuję za powera!
KasiaJ- Kochana to dobre wieści!!! Nie martw się Kochana na zapas i postarajcie się weekend spędzić rodzinnie:) tak byś się nie musiała martwić. Ja tam wiem że będzie dobrze ZOBACZYSZ!!!! :* buziaki dla WAS
Hefi - Kochana trzymam kciukasy za wizytę!!!!!
MadziuM - My mamy Bosha - zresztą rodzina moja cała ma zmywarki bosha i nik sie na nie nie skarży. Tylko Ciocia bo kupiła najmniejszą:) i jest ciut za mała , więc radzę kupić tę średniej wielkości jak na 3 osobową rodzinkę:) Co do kawki to z checia bym wpadła ale..... AKURAT DZISIAJ SAMOLOT MI SIĘ ZEPSUŁ :p:p:) i nie wiadomo kiedy naprawią:p:)
Cobra - Kochana cały dzień o Tobie myślę Daj znać jakoś , komus może smskiem jak Ci poszło!!!!! Przytulam!!!! I gratulacje dla śledzącego mamę synusia!!!!!:)
Kasiek , Izia - zdrówka dla Chłopaków!!!!!
Kreatorka - Powodzenia!!!
Ewelinka - Kochana przytulam!!!!!
Olavip- gratulacje wielkie dla Jagódki!!!! A jak Twoja Teściowa?? Kiedy ma badania ?
Emalia- Kochana widze że przygotowania wrą Na pewno dasz radę!!!!!!!!!! :*:*:*
Aisa- Co do Twego pytania to Ja zdecydowanie UWIELBIAM BYĆ MAMĄ!!!! KOCHAM MOJEGO SYNA PONAD ŻYCIE!!! Nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło przez ten rok że mam dosyć itp Owszem jest monotonia jak u każdego , ale to głównie z przyczyny np. mojego męża który zapomina czasem że poza dzieckiem , komputerem , tv i pracą jestem jeszcze ja , która od czasu do czasu potrzebuje pomocy...I Wystarczy by mój synek mnie przytulił , usmiechnął się do mnie , czy zrobił nową rzecz a wszystki inne sprawy, kłopoty , zmeczenie idą w kąt bo wiem że jest ktoś dla kogo warto żyć , starać się ,kto kocha mnie bezgranicznie! Dlatego macierzyństwo to taka cudowna rzecz!

Ostatnia edycja:
Emalia, koriander, cobra Do niedawna jakoś nie spieszyło mi się do zobaczenia pierwszych kroczków Emilki, ale ostatnio wam trochę zazdroszczę:-p Nie wszędzie mogę puścić Emilkę, żeby sobie poraczkowała, a na nóżkach mogłaby sobie pochodzić:tak:
Koriander Powodzenia w przeprowadzce:tak:
Agi Widzę, że ty taka zagoniona bywasz jak i ja:-(
kreatorko - Powodzenia na egzaminie i życzę dalszych sukcesów w odnowie wyglądu
biggrin.gif

Kasiek, izia Dużo zdrówka dla smarkatków:tak:
Ja ostatnio na ważeniu byłam ponad 4miesiące temu. Pediatra mówiła, że mam co 2miesiące przychodzić, ale po powrocie do pracy jakoś się nie mogłam wybrać. A dziś chciałam iść, to się okazało, że nasza pediatra ma jakieś szkolenie i tylko 3 wolne miejsca. Zostawiłam je dla kogoś w większej potrzebie
wink2.gif
My pójdziemy w przyszłym tygodniu
biggrin.gif
Tymczasem zważyłam Emilkę w domu i wyszło mi 8400, także dalej jest ok.10centyla
biggrin.gif

ewelinka Praca nad powrotem do formy nie jest łatwa, ale grunt to nie przejmować się zakwasami i ćwiczyć dalej, a mięśnie dobrze rozciągać:tak:
kalwa Udanej imprezki, torcik na pewno będzie pyszny. Majunia będzie wybierać przedmioty wróżące przyszłość?
p.gif

gosiagro Jeszcze spadnie waga:tak: Od czasu do czasu trzeba sobie coś słodkiego przekąsić bez wyrzutów sumienia, żeby sobie dodać energii. Przy ruchliwych dzieciaczkach czerwcowych energii nigdy nie jest za dużo:-D
cobra Nie jestem w temacie, ale mam nadzieję, że ci się wszystko poukłada:tak:
Asnecja, Milka Już się umówiłyście na greckie spotkanie?:-D
kasiaj Najważniejsza profilaktyka, a gadaniem się nie przejmuj, Filipek jest najważniejszy i znajomi to na pewno zrozumieją:tak: A wyniki mam nadzieję, że okażą się zadowalające:tak:
eagle Śliczna i szczuplutka jesteś, a teraz jeszcze pracujesz nad kondycją, to niedługo będziesz mogła w wyborach miss wystartować:-)
hefi Dziwna ta zmiana, ale myślę, ze pediatra będzie wiedział od czego to:tak:
aisa Ja ostatnio coraz częściej myślę o drugim dziecku, ale to musi jeszcze poczekać...

Emilka przed chwilą robiła "porządek" w jednej z szafek i dotarła do kartek otrzymanych na chrzest. Rozdarła jedną z kopert i w samą porę się obejrzałam, bo wypadło z niej zapomniane 100zł, które na szczęście uniknęło spotkania ze szczękami Emilki:-D
Rośnie mi kaskaderka. Dziś się sturlała z kanapy, a później zrobiła fikołka na główce. Mi serce prawie zamierało, a ona z minutę zapłakała dla zasady, że po upadku powinien być płacz i dalej broiła:-D

Jak Wasze bączki miały katar to też były takie marudne??? oloboga... zaraz się wykończę.... buhuhuhu!!! I tak kocham tego gada!!! ;) a więc, Aisa - często mam różne myśli co do swojego życia... uważam że mogło by być lepiej, inaczej i w ogóle, ale nie wyobrażam sobie życia bez Damisia!!! Mimo wielu problemów, to dziecko nas dopełniło!!! tego właśnie nam w życiu brakowało... i chociaż często mnie denerwuje i utrudnia wiele spraw, to i tak jestem najszczęśliwszą mamusią na świecie!!! często bywa tak że mam ochotę gdzieś wyjść, chociażby tylko na kawkę czy na piwko, ale nie mam nigdy co z dzieckiem zrobić i smutno mi z tego powodu, ale jak te śliczne oczka na mnie popatrzą i uśmiechnie się ta mordka moja to już o tym zapominam!!! :) Pomyśl sobie że jest wiele dziewczyn, które mają dużo dużo gorzej od Ciebie i jakoś dają radę... brzydkie myśli na bok!!! Jesteś mamusią prześlicznej kruszynki!!! Basia Cię potrzebuje, a Ty potrzebujesz jej, nawet może tego nie wiesz, ale to prawda...

wyniku jeszcze nie ma :(ale dr powiedziała, że to dobrze, bo gdyby była białaczka to by dawno miała wynik u siebie, po pobraniu oglądają wstępnie i białaczki i inne groźne od razu do analizy a jak na pierwszy rzut oka jest ok to ptróbka czeka na swoją kolej i mam być spokojna i dzwonić po niedzieli, niby się uspokoiłam ale chciałabym znać już te wyniki

Kasiu jeśli to Cie pocieszy to u mnie było to samo....Ja czekałam na swoje pierwsze wyniki po pobraniu prawie 3 tygodnie....i też codziennie pytałam o ten wynik lekarza....a ona mnie uspakajała że,wynik napewno ok skoro jeszcze nie ma wyników i że na pierwszy rzut oka ten szpik wyglądał bardzo ładnie i że mam być spokojna....I wynik był ok.....Także dzielnie czekaj choć wiem że nie jest to łatwe.....Całuski dla Was!

No teraz idę Was podczytać....Chociaż padam na maxa...Ale co tam Poluśka śpi więc muszę to wykorzystać i troche być bardzien na bieżąćo z Wami.....Bo jutro znowu do pracy.....buuuuuuuuu

reklama
Do góry