reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Czasc mamusie,
Własnie tak czytam i sie zastanawiam nad szczepionką przeciwko odrze, różycce i śwince. Podobno są spore powikłania i ja osobiście w ogole nie widze sensu w tej szczepionce (moim zdaniem im dziecko szybciej przejdzie te choroby, tym lepiej). Macie jakies inne zdania?

reklama
Czasc mamusie,
Własnie tak czytam i sie zastanawiam nad szczepionką przeciwko odrze, różycce i śwince. Podobno są spore powikłania i ja osobiście w ogole nie widze sensu w tej szczepionce (moim zdaniem im dziecko szybciej przejdzie te choroby, tym lepiej). Macie jakies inne zdania?
gorzej jak dziecko nie zlapie w wieku przedszkolnym i jako dorosly przejdzie te choroby zdecydowanie gorzej
dla dziewczynek dodatkowo niebezpieczenstwo w ciazy
ja uwazam ze nie mozna demonizowac szczepien, tylko trzeba uwazac zeby szczepione dziecko bylo zupelnie zdrowe

co do meningokokow to chyba pozniej jest szczepienie, o ile sie nie myle cos kolo 3 rz.

Eagle bardzo wspolczuje i duzo zdrowka dla meza zycze, przesylam duzo wirtualnej pozytywnej energii, zeby wyniki byly dobre
Koriander gdybyscie chciali to zapraszamy na dluzyszy postoj w Berlinie, z kolacja i sniadaniem:-), od nas to juz tylko 6-7 godz do Toronto

gorzej jak dziecko nie zlapie w wieku przedszkolnym i jako dorosly przejdzie te choroby zdecydowanie gorzej
dla dziewczynek dodatkowo niebezpieczenstwo w ciazy
ja uwazam ze nie mozna demonizowac szczepien, tylko trzeba uwazac zeby szczepione dziecko bylo zupelnie zdrowe

no wlasnie podobno takie szczepionki wazne są tylko przez 3 lata, wiec i tak jak dziecko bedzie dorosle, to nie pomorze. Jezeli chodzi o ciaze, to pierwsze badanie ginekologa stwierdza, czy ma sie przeciwciała i jak nie ma, to szczepionke podaje, wiec nie ma sie o co martwić...

Witajcie sloneczka, ja nadar z bolacym gardlem i smarkami, mam nadzieje ze szybko przejdzie bo pogoda prawie jak latem!

Asnecja ja zaszczepie tylko na rozyczke w pozniejszym wieku, my sie kierujemy opinia lekarza a ja swoim instynktem, kazdy ma na ten temat inne zdanie wiec trudno cos doradzac. Ty masz synka wiec nie wiem czy swinka nie bylaby konieczna

Klementinka dziekuje kochana, jesli bedziemy jechac autem to planujemy przez caly weekend powolutku jechac z postojem w DE tylko nie wiem czy do Berlina sie doturlamy za jednym zamachem, ale milo miec taka kuszaca opcje :):tak: A na kiedy wy planujecie pobyt w T??

Kasiek zapowiada sie fajne spotkanie, porob troche fotek!

Olafasola my raczej nie zaszczepimy

nadika no to sobie odpoczniesz :-)

gosiagro widze ze dzis lajcikowy dzien, lezenie na kanapie z zacisnietymi kciukami :-D

Perfecta bedzie dobrze, kciuki trzymamy! Ale swietna pszczolka z Jasienka :-)

Ostatnia edycja:
no wlasnie podobno takie szczepionki wazne są tylko przez 3 lata, wiec i tak jak dziecko bedzie dorosle, to nie pomorze. Jezeli chodzi o ciaze, to pierwsze badanie ginekologa stwierdza, czy ma sie przeciwciała i jak nie ma, to szczepionke podaje, wiec nie ma sie o co martwić...
prawde mowiac nie slyszalam o szczepieniu w ciazy na rozyczke bo wlasciwie najbardziej niebezpieczna jest w pierwszym trymestrze, ale ekspertem nie jestem i moge sie mylic
ja bylam szczepiona w wieku 13 lat i do dzis mam duzo przeciwcial, odry raczej tez nie chcialabym przechodzic jako dziecko, moga byc po niej straszne powiklania dlatego Jasia zaszepie na te choroby

Koriander zalezy jak mi sie tu sprawy uloza ale podejrzewam ze na poczatku lipca lub pod koniec czerwca

Witam!brrr zimno dziś jak niewiemmusze chyba sie wybrac po przedszkolu po chomika bo Marysia mnie cały czas męczy i chyba wkońcu jej kupie tylko dla mnie będzie więcej sprzątania ech
eagle-zdrówka dla męża będzie dobrze:tak:

Pierwsza Dzień dobry
Zobacz załącznik 339101

Jedziemy dzisiaj na szczepienie - PROSZĘ O KCIUKI!

Trzymam , mocno, mocno :-)

dzieki za kciuki rozmowa przesunieta na jutro rano wiec trzymajcie dalej.

Kajdusia o wypadku slyszlam w radiu strasznie sie pzrestraszylam ze to moglo byc ktores z naszych maluchow

Kasia jak licytacja ? lepiej sie nie baw w lekarza i nie szukaj diagnozy w necie bo zwariujesz ja sie juz tego oduczylam kazdy opis choroby konczy sie tal samo....
Trzymam kciuki za wizyte daj znac co powiedzieli

BButerflaj zdrowka

Perfekta ciesze sie ze wyniki dobre moze to jednak tylko taka uroda

Emalia jak dajesz z nia rade ?

Olavip super fotki a jaki wystawiony jezorek :))

Asencja az milo tak popatrzyc na usg i powspominac :))

Klemetinka slodki robalek po cichutki Wam zazdrosze ale jak rodzilam eryka to powiedzialam ostatni raz :-D

Madziak idzie wiosna bedzie dobrze glowa do gory

Asia kiedy wyprowadzka ??

Eagle zdrowka dla meza chyba sporo jest takich wad z migotaniem przedsionka wypadaniem platka i zycie sie tak bardzo nie zmienia, napewno trzeba sie bardziej oszczedzac ale bedzie dobrze . KOlezanka tez ma taka wade i tylko czasem nie potrafi sama nad tym zapanowac. Trzymam kciuki za dobre wyniki

Lena ciesze sioe ze Gaja ok

Trzymam kciuki!!!:-)

A powiem Ci ,że wytrzymuje. Nie jest źle. Wczoraj cały dzień spędziła w kuchni:-D Mam zupkę i pierogi:-D

Witajcie sloneczka, ja nadar z bolacym gardlem i smarkami, mam nadzieje ze szybko przejdzie bo pogoda prawie jak latem!

Asnecja ja zaszczepie tylko na rozyczke w pozniejszym wieku, my sie kierujemy opinia lekarza a ja swoim instynktem, kazdy ma na ten temat inne zdanie wiec trudno cos doradzac. Ty masz synka wiec nie wiem czy swinka nie bylaby konieczna

Klementinka dziekuje kochana, jesli bedziemy jechac autem to planujemy przez caly weekend powolutku jechac z postojem w DE tylko nie wiem czy do Berlina sie doturlamy za jednym zamachem, ale milo miec taka kuszaca opcje :):tak: A na kiedy wy planujecie pobyt w T??

Kasiek zapowiada sie fajne spotkanie, porob troche fotek!

Olafasola my raczej nie zaszczepimy

nadika no to sobie odpoczniesz :-)

gosiagro widze ze dzis lajcikowy dzien, lezenie na kanapie z zacisnietymi kciukami :-D

Dużo zdróweczka.

KasiaJ- zdrówka dla Fifiego. Oby te choroby w końcu poszły precz.
Gosiagro- na razie nie widzę większej poprawy. Ale może dlatego ,że dopiero dzisiaj 4-ty raz byłam.
Lenka- zdróweczka dla Gajusi i uściski dla A. A z sąsiadem to trzeba zrobic porządek;-)

Eagle- jestem z Wami. Bedzie dobrze kochana.
Ola-Fasola- ja nie szczepie na te rzeczy. Tylko na roczek będę dodatkowo szczepiła za meningokoki w jednej dawce za 140zł. Ole też tak szczepiłam.

Miłego dzionka

reklama
witajcie:)
ja wróciłam z zakupów. Kupiłam nowy fotelik Jagódce (szary, prosty) i jeszcze superaśną pufkę pieska dla Jagódki (w Biedronce za 11zł czy jakoś tak) mają różne wzory fajne są:p

koriander - my na razie jesteśmy zdrowe (odpukać) dzięki za troskę
perfekta - zdjęcie - baja
eagle - zdrówka dla męża!
wszystkim chorym - duuuuużo zdrówka życzę!

Do góry