reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
[/HTML][/HTML]Witam śpiące już zapewne Mamusie:)

Nie udało mi się wszystkiego doczytać z ostatnich dni, nie miałam czasu również pisać. Przede wszystkim chcę złożyć życzenia miesięczniakom z ostatnich dni, pogratulować nowych ząbków i umiejętności oraz życzyc zdrówka wszystkim chorowitkom - ospowym i grypowym, tym z samymi gilami w nosie też;)

Mój Maluszek w końcu zaczyna pełzać!!!! Może raczkowanie mu wyjdzie? Mam nadzieję. Aha, i przypomniał sobie słowo baba!:-) Idą mu chyba ze 4 zęby i tak jak KasiJ, w dzień jest w sumie wesoły, czasem pomarudzi, a płacze tylko w nocy.

Milka26 – śliczny Twój Ercio:) u nas trochę uciekały wcześniej oczka, teraz jest ok

emalia82 – współczuję przeżyć nocnych, ja od kiedy obudziłam się z łokciem na Małym, przestałam zabierać go do łóżka do nas. Udanej zabawy na weselu:)

zdec – tak mi przykro, współczuję serdecznie i trzymam kciuki, rozumiem Cię, bo 2 lata temu spędziłam miesiąc 24 h/dobę w szpitalu patrząc, jak umiera ukochana dla mnie osoba...podobno czas leczy rany, ale ja w to nie wierzę:-(co do bólu fizycznego osoby ciężko chorej, to myślę, że dzisiaj lekarze nie pozwalają już cierpieć... cieszę się, że Malutka jest zdrowa i trzymam kciuki za poukładanie wszystkiego.

kasiaj – i jaki masz kolor włosów? Chyba jestem w podobnej sytuacji do Ciebie, jeśli chodzi o pracę:) przedłużyłam wolne i muszę szukać pracy niestety, choć z mojej byłam zadowolona:-(

Magda M – zdjęcia Kacperka super, spryciarz mały, kiedy mój będzie się tak poruszał?:-)

lenaDTR – 190g to tylko owoce:) mięska nawet pół małego słoiczka nie chce...

Kurcze, zazdroszczę Wam tego, że maluszki jedzą tak sporo zupek i mięska - mój nie chce ani słoiczkowych, ani moich... Macie jakieś sposoby na zachętę? Mięsko dajecie po południu czy rano? U mnie wygląda to tak, że ok. 11 zjada owoce, a ok. 17 daję mięsko, może coś pozmieniać? Nie wiem sama...

liliti – chyba wypróbuję sposób z większą łyżeczką:-)

ewela28, gosiagro, kasiek – gratuluję spadku wagi!!! I zazdroszczę!!! U mnie staneło na 70 kg i nie chce drgnąć nic a nic!!! A ograniczyłam duuużo rzeczy:wściekła/y:

izia_tcz – czy przypadkiem załatwiasz formalności związane z budową? Jeśli oczywiście mogę spytać:-D

eagle, gosiagro – a widziałyście to? : IKEA | Zaplanuj łazienkę
sama nie korzystałam (na razie), ale podobno fajne te planery pomieszczeń ze strony ikei

aisa80 – miałam coś napisać, ale chyba dziewczyny wszystko napisały:-)trzymaj się!

liliti – nawet jeśli Pulsatille to placebo, to wypróbuję!

Wspominając prezenty komunijne,wszyscy koledzy dostali rowery (Wigry 3 lub Jubilaty), a ja Pana Tadeusza w skóropodobnej oprawie...:-D

Miłych snów!!!

Ostatnia edycja:
ppierwsza? niemożliwe:-)
miałam dzisiaj pospać o godz dłużej bo poźniej troche do pracy ale jak zwykle pozostało to w swerze marzeń.O 5 rano jakieś nieziemskie krzyki mnie obudziły, cos się działo u sasiadów za ścianą z ich najmłodszą 9 letnią córką - przyjechało pogotowie i ją zabrało, a ja nie zmrurzyłam już oka. Słyszałm jak sąsiad darł się na dyspozytorkę że nie chce wysłać karetki - wkońcu powiedział że dziecko mu umiera i ze ona za to odpowie.
U nas noc też nie najlepsza, Oskar budził sie co chwile,a skubany jak się obudzi to nie poleży tylko na śpiocha siada i chuśta sie jak wańka-wstańka i uderza o szczebelki - i wtedy ryk niemilosierny.
No dobra teraz musze przyszykować obiad i nastroić się na pracę do 18, nie wiem jak ja tam wysidze.
u nas znowu wieje i pada - ja chce juz wiosne!
miłego dnia!

Wszystkiego najlepszego dla wczorajszych solenizantów Mikołaja, Lenki i Hani
oraz dzisiejszych Jagody, Szymona i Kubusia

Ostatnia edycja:
Witam :-)

pisałyscie o homeopatii ,mi kumpela poleciła PULSATILLE dla zestresowanych mam;-) i od paru dni jestem inną kobietą.pełen luz,zero nerwów i radosna jestem - SZOK ;-)))) jedną granulke pod język dziennie, w opakowaniu jest 80 tabletek za 17 zł;-)))) polecam, spróbujcie i ciekawa jestem czy na Was też tak podziała???? ;-)

liliti - a gdzie kupiłaś?
gosiu - zazdroszcze spakdu wagi :-) ja pomyśle o diecie jak skoncze z karmieniem
anik 79 - widze ze nasze chłopaki mają ta samą ilość ząbków :-) i to jeszcze te same :-D

Witam :-)

liliti - a gdzie kupiłaś?
gosiu - zazdroszcze spakdu wagi :-) ja pomyśle o diecie jak skoncze z karmieniem
anik 79 - widze ze nasze chłopaki mają ta samą ilość ząbków :-) i to jeszcze te same :-D

:-D:-D faktycznie
ciekawe czy robi z nich taki sam użytek jak Oskar tzn - gryzie mame? - mnie wczoraj tak ugryzł w ramie że do dzisiaj mam ślad

reklama
Do góry