reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Jezuuuu tylko kilka godzin mnie nie było a tu taka produkcja!
Koriander - super gratuluję dorosłej Lilusi tak pysznej pomidorowo szynkowej zupy:) A zmiksowałaś to? Ja się szykuje do gotowania samej dla Jasia i zbieram przepisy:) Może otworzymy wątek nowy hę? Kazda coś wrzuci:) No chyba że już jest a ruda blondi nie zauważyła:p:p
Adorea, Ewelinka - podziwiam:)
hefi - mam nadzieję że to ząbki!!!
Kochane pózniej nadrobię bo Jasia musze uśpić
ODMOWA szczepienia znów:( Jas wygląda na zdrowego i po wynikach krwi zdrowy,. ale lekko powiększone węzły ma na szyjce i zwróciłam jej uwage że rano ma troszke sine pod oczkami więc zleciła badanie moczu i jak bedzie ok to dopiero szczepimy
BARDZO MI SIE TA DOKTOR PODOBA. Nic nie bagatelizuje!!! Świetna:) Jasiek oczywiście OCZAROWAŁ wszystkie pielegniarki bo bylismy sie ważyć i po woreczki na siku:) Dostał 4 nalepki :) Aż wychodziły do niego na korytarz pózniej. Ze takie uśmiechnięte , super dziecko:) Kokietek mały no !:)
Adorea - Engerixu NIE BĘDZIE do końca marca - załamana jestem chyba zaszczepię normalną bo nie będę ryzykować.

reklama
hej!
a ja nic nie poczytam,nic nie napisze...tylko wpadłam prosic o kciuki,bo jutro zdaje egzamin na prawko.... Nie zdam pewnie,ale kciuki by nie zaszkodziły :)

kciuki zaciśnięte!!!

Ja już załatwiłam wczoraj wszystko.....na ślub....Kamerzysta i fotograf....Także najważniejsze juz mam....Ach...!!!!!

fajnie:-) a kiedy ten ślub?/

Kochane proszę trzymać kciuki - jedziemy na kwalifikację do szczepienia...

powodzenia!

Muszę faktycznie go zacząc uczyc ale ten weekend odpada bo to wesele mamy.

miłej zabawy:-)

A narazie schudlam 3kg na mojej diecie a'la dukkan :-)

gratki u mnie już 6,5 kg na minusie:-)

Czy Wy też macie trudności ze zmianą pampersów u Swoich dzieci??? mój mi ucieka i pręży się jak mu chcę założyć świeżego pampersa :( a ja ostatnio jestem taka nerwowa że krzyczę na niego i płaczę razem z nim bo nie mam sił... to chyba nie jest normalne... GDZIE TA WIOSNA?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

tak:tak::tak: coś o tym wiem, zmieniania pampersa to teraz wyższa szkoła jazdy połączona z akrobatyka:szok:

A u nas nocka jak zwykle - mala w koncu wyladowala obok mnie bo ryk nie z tej ziemi. Od marca odstawiam od piersi bo i mnie i Lili to powoli na zdrowie przestaje wychodzic :baffled:

czyli podjęłaś już decyzję, a jak Lila toleruje mm?? pewnie jak odstawisz to problem nocnego wstawania zniknie

no nieźle, ja się modlę, żeby wystopował, bo nie mam siły..niech go inne czerwcowe dzieci dogonią najpierw ;)

Madzi Kacperek to nawet Filipka przegonił;-);-) ma 7 ząbków:-)

A my mieliśmy pojechać z Julką na basen ale d...pa bo mała ma 37,9st :/ i cos pofurkuje.. mam nadzieję że to od zębów a nie od choroby...

buu:-(, dużo zdrówka!!

A u nas dzis jedzeniowy sukces!! Ugotowalam makaron ryzowy (na oko 1,5 garsci), dolozylam do tego 2 lyzeczki koncentratu pomidorowego, 2 miarki NAN, i drobno posiekana szynke domowej roboty, szczypte soli. Lila zjadla wszystko!!!:-):szok: Tak na oko 220g, ale mam radoche :-p

brawo dla Lilci i dla mamusi kuchareczki:-D:-D

Perfecta - watek już jest :) pt Gotujemy naszym maluchom:)

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa:) Hanka dzielna, cala obsypana, nawet w buzi ma krosty i w uszach i we włosach duuzo, a włosy po pas to nie taka prosta sprawa... Najgorsze pewnie przed nami bo najbardziej chyba to swędzi jak juz są strupy i się goi...

Koriander
- gratuluję sukcesu jedzeniowego :)) Brawo dla Lili!!

Aniu- jak egzamin?? Ja zdalam za 4 razem...ale uwazam ze dobrze się stało bo jak bym zdala za pierwszym to z tym co wtedy umiałam juz bym pewnie sie porozbijała nie źle..

Kasiu- ale Filip idzie jak burza z tymi ząbkami!!Jagoda ma 4, a Hanka w tym wieku nie miała jeszcze ani jednego!!! Odpoczniesz chwie jak bedzie miał wszystkie jedynki i dwojki czyli 8sztuk..

Perfecta- jak tam? Po szczepieniu jestescie?? Mieli szczepionke??
edit. doczytalam i juz wszytko wiem..

Ewela- 3,5 kg, gratuluje!! Tyle to i ja bym chciala schudnąć..

Gosia- 6,5 to super efekt!!! Brawo!! Jak długo chcez jeszcze byc na tej diecie?Czy to juz koniec a ja nie doczytalam??

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!
My już dzisiaj po rehabilitacji i obiadku :) Mała od tygodnia zjada po dużym słoiczku - ale to chyba dlatego, że je dopiero po 4 godzinach od porannej kaszki, a nie próbuje jej wcisnąć obiadku już po 3 godzinach :)
U nas dzisiaj ze spaceru nici, wiatr jest tak silny, że boję się, ze mi wózek przewróci. Mało mi dzisiaj nie wyrwało drzwi w samochodzie - miałam problem z ich zamknięciem. W Gdańsku często mocno wieje, ale to już przegięcie....
Perfecta - faktycznie bardzo skrupulatna ta lekarka...U mnie tylko patrzy czy nie churchla, czy gardło ok i szczepienie.
Kasiu - 6 ząbków?!??!??! WOW...nic dziwnego, że taki marudny....Komunie to faktycznie zonk - ja mam 3 chrześnice - pierwsza komunia za 2 lata i już się boję co trzeba będzie kupić...zwłaszcza, że komputer, aparat i rower już ma!
Koriander - taka zupka niezle brzmi :)
Agi - gratulujemy przespanej nocki i udanego załatwienia przygotowań
Agast - na krosty ospowe najlepiej działa gencjana NA WODZIE (niekiedy jest na spirytusie - trzeba patrzeć). Hania będzie wprawdzie cała fioletowa, ale po posmarowaniu gencjaną wszystko ładnie przysycha i nie swędzi tak mocno.
Kasiek - a jak nie płacze i nie jest śpący to nie łapie za to ucho? jak wtedy naciśniesz za uszkiem to nie boli? Co do przewijania to u nas też są cyrki - póki jest na przewijaku to pół biedy, ale kiedy przewijam ją u kogos na łóżku lub na podłodze....czysta akrobatyka i 8 rąk niewystarcza...

Ostatnia edycja:
Agast - na pewno masz w domu dzielna dziewczynkę....Powodzenia w walce z krostkami...Ja miałam ospe dopiero w wieku 22 lat....Pamietam jak dzis 22 grudnia to było...Całe świeta przeleżałam w domu, Sylwester....ponad 3 tygodnie z tym badziewiem walczyłam....i miałam zakaz wychodzenia z domu bo były wtedy mrozy a nie mogłam tego przeziebic...Koszmar!!!!!
Gosiu - ślub mamy 9 czerwca 2012....ale z racji tego że rzadko bywamy w PL trzeba za każdym razem jak jesteśmy coś załatwić....W lipcu przylatujemy razem....więc szukam sukni, zaproszeń i innych pierdoł....Obrączki kupujemy w UK.....
koriander - zuch z Lilci....220 gram tyo niezły wynik...Moja narazie zjada cały słoiczek 130 gram obiadku ale są dni tak 2 dni w tygodniu że zjada 1,5 słoiczka albo nawet i 2.....ale z reguły to tylko 1 słoiczek!!! :-(

a my już po spacerku, dzieciaki pojedzone juz śpią, mama czeka na tatę, bo ma wrócic wcześniej i jak wstaną te małe robaczki to jeszcze wyjdziemy bo mężuś chciał gdzieś podejść coś zobaczyć w jakimś sklepie
a tak swoją drogą przymierzamy się do remontu łazienki, tak rozmyślamy co? gdzie? i jak? a przede wszystkim za ile?
macie jakieś pomysły na urządzenie małej łazieneczki a najlepiej jakieś stronki....ja nieco poszukałam na necie ale niektóre to kosmos....albo są 3 razy większe od naszej albo za takie ceny że szok....jakby któraś miała to dajcie znać:tak::-)

emalia domyślam się że Tobie to szaleństwo nie w głowie;-), a pomysł z namiotem rewelacyjny, pogoda napewno będzie świetna to po co się kisić w domku, a na ile osób się przymierzacie?
ja mam dwójkę chrześniaków i to z tego samego roku, komunia już za rok i sie śmieję do mojego że chyba juz czas najwyższy odkładać na nie, mam nadzieję że będzie duża rozbieżność w czasie między nimi bo jak wypadną w jedną niedzielę to będzie problem do kogo jechać
adorea a co to za kaszka disneya? nie spotkałam się z taką jeszcze?
ewela nono piekny spadek wagi, ale chcesz jeszcze zrzucić?
Kasiek oj taaaaaak u nas już od dawna zmiana pampka to mega wyczyn, konkurencja na czas, bo jak tylko poczuje że ma gołą dupkę to szaleje na całego:-)
koriander powodzenia w odstawianiu, u nas już się kończy karmienie bo już teraz jest raz-dwa na dobę a mi troche tego szkoda, ten błogostan jak się maluch wtula i sobie ciumka....ech ale facet coraz większy i ma inne potrzeby;-)
Perfecta szkoda że nie udało się zaszczepić ale może lepiej wszystko sprawdzić przed, fajna ta lekarka
gosiagro a Ty to idziesz jak burza w pozbywaniu sie kg

reklama
Do góry