reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witam

Nie doczytałam..
Hanka ma ospę;/ Ciekawe czy Jagoda od niej załapie...

współczuję ospy, przechodziliśmy to nie dawno z Szymonkiem i potem Kacperkiem, ale powiem ci jak że Kacperek przeszedł ospe bardzo łagodnie i szybko

hej!
a ja nic nie poczytam,nic nie napisze...tylko wpadłam prosic o kciuki,bo jutro zdaje egzamin na prawko.... Nie zdam pewnie,ale kciuki by nie zaszkodziły :)

kciuki zaciśnięte :-)

Witamy sie i my;
Nocka wspaniała....Mała poszła spać o 20.00 i wstała o 7.00 bez jakiegokolwiek nawet kwęknięcia w nocy...Także mamuska wyspana....A wyspana mama to zadowolona mama....
Ja już załatwiłam wczoraj wszystko.....na ślub....Kamerzysta i fotograf....Także najważniejsze juz mam....Ach...!!!!!

ja właśnie kawkę wypiłam, jeszcze inke sobie zrobię i się dalej pakuje... 3 bezsenne noce za mną, przede mną kolejna..... mamy 6. ząbek, ale już się nawet nie cieszę, taka jestem padnięta....... moje dziecko cierpi, ja cierpię, do tego mam taki zapitol z szykowaniem naszych pokoji u rodziców, pakowaniem i resztą cyrku, że mnie nawet myśli dopadły, że źle zrobiłam idąc na wychowawczy, a wiem, że to byłą dobra decyzja...jeszcze z szukaniem pracy lipa jakaś......

mam nadzieję tylko, że mi fifi szybko z przeziębienia wyjdzie...

Kasia zdrówka dla Filipka....Bidulko widzę że przeżywasz teraz cięzkie chwile...Trzymaj sie dzielnie Kochana....Mam nadzieję, ze nocka bedzie spokojna i uda Ci sie troszke odpocząć.....Jesteś cudowna mamusią!!!!napisz nam jak minęła nocka!
Nie doczytałam..
Hanka ma ospę;/ Ciekawe czy Jagoda od niej załapie...
Ojejej.....Pewnie Jagódka dostanie ospę od siostrzyczki w prezencie....Niby podobno jest lepiej jak dziecko wcześnie przechodzi ospę...ale ja nie wiem jak to jest,.....Zdrowka dla dziewczyn!!!!
hej!
a ja nic nie poczytam,nic nie napisze...tylko wpadłam prosic o kciuki,bo jutro zdaje egzamin na prawko.... Nie zdam pewnie,ale kciuki by nie zaszkodziły :)
Aniu - na pewno będzie dobrze!!!! Kciuki mocno ale to mocno zaciśnięte....Będzie dobrze!!!!!

Asnecja - powodzenia dziś na USG....Aż wróciły wspomnienia.....Na pewno to będą chwile pełne wzruszeń...Jeszcze raz gratulacje !!!!
nadika - spróbuj skontaktować się z jakimś dobrym pediatrą może....Polcia tez miała 3 tygodniowy okres buntu na butlę....Ale za to jadło wszystko w ogromnych ilościach co było podawane łyżeczką...więc nie wiem jak pomóc...ale może jak sugeruję zyrraffka może to mieć związek z ząbkami!!!
koriander - jak noc minęła?????

Mąż pomaga jak tylko może. No ale On przeciez tez musi spac bo chodzi do pracy.
Najgorsze jest to ze wczoraj (była kłótnia z Tesciami) ze On jest "po srodku"! Do diabła, przeciez jest moim mężem i zawsze musi byc "ze mną"!!! Musimy sie szybko wyprowadzic bo inaczej porobi sie bałagan.

Tescie uwazają ze Basia jest za mała zeby ją wychowywac! I nie zgadzaja sie z moimi metodami.... brak mi slow.

Dzis byla dobra nocka, wiec pewnie bedzie dobry dzien.

Aha, Tesc wczoraj mi zagrozil: ze mnie do sądu pozwie (bo nie chcialam wziąść na ręce Basi bo płakała) i chcial mnie w ten sposob zmusic zebym ja wziela na rece.
Chyba bede teraz mowic do niego: prosze Pana - skoro gada o jakims sądzie....
Beznadzieja.
Zwinęłam wczoraj manatki i pojechalam do rodzicow. Dzis porobie jedzenie do Basi itp i jutro zmywam sie na kilka dni do rodzicow. Najgorsze ze pewnie moje malzenstwo na tym ucierpi.

Witajcie;)
U nas gile pojawiają się tylko nad ranem:)
Nie idę do lekarza bo i tak mi nic nie da!!Muszę sama ją wyleczyć i tyle!!
Już doszłam dlaczego nie chce jezdzic w zadnym wózku:)
Teraz po chorobie znów nie chce spać w dzień masakra jak nie urok to sraczka!!
Aisa współczuję całej tej sytuacji!!!Ale może popatrz tez w ta strone, że Ty nie masz zawsze racji???To nie jest rozwiazanie problemu spakowanie sie i ucieknięcie!!Musisz siąść i porozmawiać!!Jak moja mama bierze Gaje na rece bo płacze to jej mówię, że jak ja wezmie bedzie z nia siedziec 2 godz wiec szybko jej ochota brania na rece mija;)

Dzień dobry
tak w skrócie nocka ok cyc o 3 i przed 6, później pobudka, młody po kaszce dosypia jeszcze, Asia oglada bajkę a ja ze śniadaniem na BB:-)
tak narzekałam wczoraj na pogodę ale mimo tego wiatru w południe się rozpogodziło i nawet słoneczko zaglądnęło, tak więc wybyliśmy na długaśny spacerek, a i tak pod koniec najlepszy był teks mojej córci " Nie mam siły, mamusiu na jąćki" jak ją juz wzięłam to stwierdziła " teraz idziemy" cwaniara mała:-D dobrze że mój był z nami bo nie wiem jak bym do domu dotarła
dziś może jeszcze przed południem też się uda coś zorganizować, jak się uporam ze wszystkim bo tata w pracy

MagdaM super fotki a Kacperek jaki już mobilny, ja to się w sumie cieszę że mój jeszcze się samodzielnie nie przemieszcza bo aż tak nie musze go pilnować na podłodze, i gratulujemy ząbka
emalia oj to będzie dużo zajęć przed komunią ale córa pewnie bardzo się cieszy, przygotowań nie zazdroszczę bo wiem że niektóre mamy mają dziwne pomysły, koleżanki syn szedł do komunii w ubiegłym roku i jak mi nieraz opowiadała jakie pomysły mają matki to :szok:, ok jestem w stanie zrozumieć fryzjera, sesję zdjęciową ale solarium, makijaż i paznokcie to juz lekka przesada
ewelinka o ja też miałam wszystkie odcienie blondu od ciemnego, popielatego, piaskowego po platynę a nawet gołębi:-D teraz też by pasowało się do fryzjera wybrać bo odrosty już straszą
adorea gratulujemy pierwszego "stania", a łóżeczko juz obniżone?
co do zabawek może jakiś rowerek 3 kołowy, basen na lato, albo tablicę do rysowania
coś w tym stylu SMOBY Duza Dwustronna TABLICA Activity + Akcesoria (1438849977) - Aukcje internetowe Allegro
albo jakaś kolejkę, autko sterowane
nadika kochana nie wiem co doradzić, a po posiłku typu kaszka, obiadek, owoce podajesz mu cyca żeby dojadł? jak tak na początku robiłam, później przestałam i automatycznie zaczął jeść więcej tych posiłków, chociaż do tej pory z obiadkami jest różnie czasem zje cały słoiczek ok 130g a raz tylko pół
lenka a jak u Was zdrówko? mój jak zje 130 g na raz to jest dobrze
a dlaczego Gaja obraziła się na wózki?
koriander to my przerzucamy się na czekoladę :-D
Asencja powodzenia na wizycie
Klemantinka i jak Jasiu dziś się czuje? nie doczytałam wczoraj, ale mam nadzieję że już dużo lepiej, zdrówka dla WAS
ewela a jak u Was, zdrowi już wszyscy? powodzenia na sesji
Kasiek1983 mój jak jest marudny lub śpiący to ma ciągoty żeby sobie pociągnąć za uszka ale pomaga wtedy zajęcie łapek lub odwracanie uwagi bo inaczej zaraz aparaty byłyby zdjęte i zjedzone
liliti oj ta bezinteresowność jest boska, i gratulujemy nowych umiejętności Soni, to pierwszy ale nie ostatni guz w jej życiu, by szybko znikł
my też jemy większą łyżeczką bo tą malutką to mama nie nadążała machać od miseczki do buzi
kasiaj. dasz rade, bo kto jak nie ty, a swoją drogą jeszcze chwilke i będziecie po przeprowadzce i wtedy się uspokoi i nieco odpoczniesz, zdrówka dla Fifiego i gratulujemy kolejnego ząbka
jak nocka?
agast zdrówka dla Hani, może to lepiej żeby i Jagodzia przeszła ją teraz
AniaCh83 powodzenia trzymamy kciuki
Perfecta Wam także trzymamy kciuki

sto lat dla dzisiejszych miesięczniaków
Hani, Mikołaja, Lenki

reklama
Eagle tak obraziła się na wszystkie trzy;)
Ale już doszłam co jest nie tak o ile to nie jednorazowy wybryk!!!
Jak jedzie tyłem do mnie to moze jechac do Warszawy a jak mnie widzi od razu płacze;)

Do góry