reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Zazdroszcze możliwości na taki kojec :) U nas miejsca malutko i trzeba się organizować :)
adorea - u nas w domku staram sie ograniczyc do minimum zabawki na podlodze ze wzgledu na psiaka :) niby nie kradnie julce zabawek ale najczystszych łap to on nie ma ;) i tak zdarza sie ze julka na spółę z psiakiem bawi się jedna zabawką czyt. jedno gryzie z jednej drugie z drugiej strony :p ale to tez staramy sie ograniczac :p jak uda nam sie tylko wychwycic moment zeby nie dochodzilo do takich sytuacji bo mimo ze to domowy pies to wiadomomo.... ;)

reklama
Lena nasze zieci juz są wieksze, wiec nie powinno byc problemow brzuszkowych, ale ja jednak bym mieszała na początku przez kilka dni..

kurde bo ja chciałam przejsc i nie wiem jak to zrobic czy mieszac czy od razu??
ja przeszłam odrazu. możesz zrobic tak że podajesz ostatnią porcje starego mleka potem np.kaszke,obiadek lub deserek a potem nowe mleko. u nas było ok. więc musisz spróbować. ja bym nie mieszała bo to są różne firmy

Witam południowo:)

Mam pytanie czy któraś z Was przechodziła np z Bebilonu na bebiko???

Lena, ja przechodziłam z Nan 1 na Bebiko, potem z Bebiko na Nan 2 bez problemów. Ja nie mieszałam, ale u nas nigdy nie było żadnych problemów z brzuszkiem, nawet karmiąc piersią jadłam wszystko. Ale zastanawiałam się, czy nie mieszać, chociaż kaszki mleczne je na zmianę nestle i bobovita, więc doszliśmy do wniosku, że przyzwyczajony do mm obu firm.

Dziewczyny ja tylko na chwile. Moja przyjaciółka Styczniówka 2011 urodziła syna 5400 i 65cm!!!!!!!

Ja powiem tylko: szacun!;-)

Perfecta - zazdroszczę kojca, jest super, my na razie jeszcze nie mamy miejsca :( Gratuluję zębolka, ostre są faktycznie, Mały gryzie mnie w palce i już dwa razy rozciął mi skórę:)

hefi, agusia44, nadika - współczuję marudnych nocek:)

sealet - cieszę się, że jest poprawa

koriander - jak Lila?

My dzisiaj byliśmy na szczepieniu i ważeniu - Miłosz waży 8,5 kg, ma 75 cm i wszystko jest ok, także jestem szczęśliwa:-) Nie wiem, czy to standard, ale podoba mi się w naszej przychodni to, że dzieci na szczepienie i zdrowe do kontroli wchodzą oddzielnym wejściem, są badane w oddzielnych pomieszczeniach i nie mają w ogóle styczności z tłumem chorych pacjentów. U Was też tak to wygląda?

Wszystkiego naj...naj...naj...dla dzisiejszych miesieczniaków!!!

P.S. Czy posiada któraś z Wastrochę energii na zbyciu?:-) Bo mam mega lenia...

Ostatnia edycja:
Lena, ja przechodziłam z Bebilonu na Nan jak mały miał niecałe 2 miesiące i przeszłam od razu bez mieszania...potem z Nan sensitive na nan pro też od razu bez mieszania i wszystko zawsze było OK

Lena - Ja gdzieś czytałam że nie powinno się mieszać mleka innych firm. Zgadzam się z Agast. Myslę że nie powinno być juz w tym wieku problemów brzuszkowych
Casia - My mamy poradnie dzieci zdrowych i dzieci chorych. W każdym Luxmedzie tak jest. W Józefowie w przychodni jest też dzieci zdrowe i dzieci chore ale... dzieci chore muszą przejść korytarzem dzieci zdrowych by się dostać... śmiech na sali. Z resztą cała ta przychodnia do wielkiej d... jest!!! Tówj Miłosz podobne parametry do Jasia ma:) Waga indentyczna a mój mierzy 73:)

Emalia - o matko! jaki pokaźny chłopiec!!! waga niezła no i wzrost... troszkę mniejszy od mojego 8 miesięcznego ;)

Lena
- ja przeszłam z bebilon na bebiko, i zrobiłam to od razu... gdzie tam, mały nawet nie wiedział że coś innego dostaje, w sumie to bardzo podobne w smaku są, nie powinnaś mieć problemu ;)

Perfecta
- super kojec! ja mojemu rozłożyłam w dużym pokoju łóżeczko turystyczne i tak ma swoje graty, ale i tak bawi się po całym domu i zabawki są wszędzie ;)

ok to musze kupić bebiko i przejsc od razu bo przy takich dozach mleka dla Gai nie wyrabiamy finansowo!!Niby się nie powinno żałować jedzenia dla dziecka ale jej puszka nie wystarcza nawet na tydzień:(

reklama
Do góry