reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Matko skąd wiecie że to twardy?? "Detektywki":p

Niby według książeczki w 6 m-cu główka 44,5cm i klatka piersiowa też 44,5... czyli jest coś nie tak, bo powinien być mniejszy obwód głowy niż klatki... a co do porównywania to muszę ją porównywać z dziewczynkami, bo chłopcy mają inne siatki centylowe, ale już staram się jakoś na ten temat nie myśleć.... i tak będzie co ma być...

Niby według książeczki w 6 m-cu główka 44,5cm i klatka piersiowa też 44,5... czyli jest coś nie tak, bo powinien być mniejszy obwód głowy niż klatki... a co do porównywania to muszę ją porównywać z dziewczynkami, bo chłopcy mają inne siatki centylowe, ale już staram się jakoś na ten temat nie myśleć.... i tak będzie co ma być...

sprawdziłam w książeczce, u mnie 2 m-ce temu klatka i główka taka sama 42 cm

Cześć dziewczynki:)

Nie zaglądałam kilka dni, a tutaj tyle się działo z dzieciaczkami...

Przede wszystkim chciałam napisać, że trzymałam kciuki za Wiktorię Leny, cieszę się, że operacja się udała, mam też nadzieję, że Gaja już dużo lepiej się czuje?
zdec - nie martw się, trzymam kciuki, mój Mały ma obwód 45 cm i wg lekarki wszystko w normie:) tata też ma dużą głowę!
aisa - dzięki za przepis na herbatkę, nie wiem tylko, gdzie dostać świeży imbir jak dla mnie Natalia na zdjęciu wygląda normalnie, niektóre znajome dzieci mają większe główki i jest ok
Lencja - królika rozbroiłam, jestem takim Hannibalem Lecterem w świecie królików;) wyszło mi jakieś 20 obiadków, zamroziłam surowe porcje
kasiek1983 - mój Mały też maruda okropna ostatnio, cały czas chce być na rękach, ewentualnie non stop trzeba się z nim bawić i zajmować, sam nie chce nawet trzy sekundy, w łóżeczku ryk nawet, jak sie obudzi i od razu nie trafi na ręce...na nic nie mam czasu i siły... mam nadzieję, że jak się zrobi bardziej samodzielny, to nie będzie tak absorbujący:)) tym bardziej, że nie chce spać ostatnio wcale w dzień
ewelinka307 - czy przy 3 dzieci można w ogóle się lenić???:szok:
Nie pamiętam, co jeszcze miałam odpisać, aha, zdjęcia dzieciaczków prześliczne wszystkie-najbardziej śmiałam się z garnka:)
Chorowitkom wszystkim zdrowia dużo, pamiętam, że jeszcze ewela z dzieciaczkiem chora, miesięczniakom z ostatnich dni samych uśmiechów:-)
Z nowości u mojego Synia - od trzech dni zjada samodzielnie całe biszkopty:)

pozdrawiam, lecę kąpać

edit: zdec, u mnie główka i klatka od urodzenia zawsze tyle samo

Ostatnia edycja:
Zdec- nie ma by mniejsza. Chodzi o to żeby nie było dużej różnicy np; 4-5 cm i żeby proporcjonalnie rosły. U nas na początku było identycznie, póżniej 1cm różnicy ,potem znowu tak samo ( zależy która mierzy). U Natalki jest ok!!! Ci lekarze niech się leczą. Malutka, jest śliczną ,zdrową , pogodną dziewczynką, nie masz co się zamartwiac :)

Jasiek mnie zaraził katarem.

Twardy- a ty co tak nicki zmieniasz? Wrogów masz czy co? :)

po pierwsze witam:)

ostatnio czasu starcza tylko na pobieżne podczytywanie:no::no: a brakuje mi Was:-)

wczoraj już "wytropiłam" że twardy zmienił/a nicki małam pisać ale jakoś nie udało mi się ale widzę że dziś już wszystko jasne:-p

bardzo gratuluje mi_mi, asencji i agusi rośnijcie zdrowo dziewczyny:-D

kasiu ja piorę jeszcze w LOVELI bo dwa razy w nowosicach wygralismy wiec mam zapasy, ale jak sie skonczy to bede prala w persilu sensitive, płynu od niedawna używam już "dorosłego" silan sensitive. ale jak bylismy w szkocji to proszku nie brałam, tam typowo dziecieych nie ma(chyba) i pralismy w dorosłym lagodnym proszku i alergii nie bylo wiec mysle ze spokojnie mozesz probowac.

Agi78 super że niespodzianka się udała, miłego pobytu w ojczyznie:tak:

Lena dobrze że diagnoza postawiona, teraz tylko duuuużo zdrówka dla Gajuni:-) a jak Wiktoria po operacji?

Zdec Tymek miał mierzoną głowkę 7stycznia i miał wtedy 45cm a klatke 1cm albo poł cm mniejszą i nikt nic nie mówi że to źle, myśle że nic a nic nie jest Natalce, jak widzisz wszystkie nasze dzieciaki mają podobne rozmiary, a więc duzo spokoju na następny tydzień i powodzenia na tomografii, ale te 6 godzin przerażające, ale masz rację napewno chodzi o narkoze:-(

koriander ale miałaś pecha z tym złodziejem:wściekła/y: co za bezczelny typ!!!choć z dwojga złęgo lepiej w ten sposób zostać okradzinym niż napadniętym... brrr mnie też kiedyś "bezboleśnie" okradli i to przed świetami ale się naryczałam:wściekła/y: a jak kolega???bo nie wiem może pisałaś a ja coś przegapiłam:zawstydzona/y:

przepraszam że prawie nikomu nie odpisuje ale po takim czasie to ciężko:(

edit: aaaaa bardzo, ale to bardzo dziękuję dziewczynom które pamiętały o Tymcia miesiecznicy:-)

a my chcemy z Tymkiem złożyć życzonka dzisiejszym, wczorajszym (w tym dla kolegi - Filipka:-D) przedwczorajszym solenizantom. Kochane robaczki najlepszego!!!

Ostatnia edycja:
a czemu? atmosfera zła czy co??
Gosiu, trojka naprawde uposledzonych dzieci, moim zdaniem nie powinny chodzic do "normalnego" przedszkola bo naprawde bardzo duzo wymagaja, ale za takie dzieci dostaje sie extra kase i nie wiem czy to nie o to tu chodzi
do tego jedna mloda siksa, ktora wyzej....
no tak mnie wkurzyla
i szefowa zapatrzona w siebie, ona robi cala pedagogiczna prace z dzieciakami a ty jestes od podaj, wynies...

reklama
Witam wpadlam na sekunde zeby dowiedziec sie co u Zdec widze ze nie mamy zadnych nowych i nformacji poza stresem. Zdec Ercio ma szwsze rowne obowy

Do góry