reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Tak piszecie o tym karmieniu w nocy tzn oduczaniu moim zdaniem dziecko sie samo oduczy tylko potrzebuje czasu więc ja na waszym miejscu bym dalej podawala tym bardziej, że chyba zadne z Waszych dzieci nie ma nadwagi!!Gaja sama odrzuciła butlę i cyca w nocy!!

reklama
ale ja tez bym chciala na zamknietym wklejac...a to chyba musze miec jakies haslo prawda??

lenka popieram to co mówisz ze dziecko samo musi sie oduczyc...u nas córka po 3 m-cu nie jadła wogole w nocy a karmilam ja piersia do 9 m-ca a juiana karmilam m-c i je nawet do 2 razy w nocy,tez lekarka odradzala karmienie mocne ze wzhledu na jego 10 zebów , a ja mówie ok, tylko niech sobie pani julka weźnie na jedna noc , to sie pani odechce go oszukiwac heheh

Koriander - ja widziałam, jak ciemiączko pulsuje w rytm bicia serduszka. Uważam, że to normalne.
Lena - trzymam kciuki, żeby Gaja w koncu wyzdrowiała. Mam nadzieje, że antybiotyk pomoże.
Zdec - powodzenia na badaniach! Żeby Natalka miała wszystkie wyniki w normie i żeby było po stresie.

Czy macie pomysł jak odzwyczaić od butelkowego nocnego karmienia?
Pani doktor powiedziała, żeby karmić o 19, potem o 23 (nawet na śpiocha) i że do 8 powinien wytrzymać. To teoria. W praktyce jest tak, że je o 19, potem czasami przed 22 jest już głodny, potem może jeszcze chce o 2 i o 5 :/ Czasem się zdaży, że zje o 19, 23 i o 5. Nie da się oszukać ani smoczkiem, ani piciem. Jakieś sposoby macie? Bo jak Krystianek tak dalej bedzie przybierał, to się załamie (w dosłownym znaczeniu) :)

Koriander - ja widziałam, jak ciemiączko pulsuje w rytm bicia serduszka. Uważam, że to normalne.
Lena - trzymam kciuki, żeby Gaja w koncu wyzdrowiała. Mam nadzieje, że antybiotyk pomoże.
Zdec - powodzenia na badaniach! Żeby Natalka miała wszystkie wyniki w normie i żeby było po stresie.

Czy macie pomysł jak odzwyczaić od butelkowego nocnego karmienia?
Pani doktor powiedziała, żeby karmić o 19, potem o 23 (nawet na śpiocha) i że do 8 powinien wytrzymać. To teoria. W praktyce jest tak, że je o 19, potem czasami przed 22 jest już głodny, potem może jeszcze chce o 2 i o 5 :/ Czasem się zdaży, że zje o 19, 23 i o 5. Nie da się oszukać ani smoczkiem, ani piciem. Jakieś sposoby macie? Bo jak Krystianek tak dalej bedzie przybierał, to się załamie (w dosłownym znaczeniu) :)
Kurde nie wiem dlaczego nie chcecie karmić w nocy!!!
Ja karmie Gaję po kąpieli o 19 i śpi do 7.30 anim sie obudzi obejrzy klub myszki miki to jest ok 8-30
Tylko fakt ona w dzień je nadal mleko co 3 godz:)

Kurde nie wiem dlaczego nie chcecie karmić w nocy!!!
Ja karmie Gaję po kąpieli o 19 i śpi do 7.30 anim sie obudzi obejrzy klub myszki miki to jest ok 8-30
Tylko fakt ona w dzień je nadal mleko co 3 godz:)

Mi pediatra powiedziała, że już mojemu szkrabowi starczy, bo waży 9400, a nocne karmienie powoduje, że szybciej szkraby rosną.
Teraz mam jeszcze jeden powód - ostatnio jak wstaje w nocy, to mam najgorsze mdłości :p

ja nie wyobrażam sobie zeby mi juluś popuścil nocne karmienie:p przeciesz on wrzeszcy z głodu:p a w dzien nie je wogole butelki bo nie weźnie do buzi...wiec tylko noc zostaje na karmienie... zazdrosze lena trochu ze nie karmisz w nocy, u mnie to maz robi i karmi ale zawsze sie człwoiek budzi, zeby nosic na rekach zanim maz zrobi zeby neli nie obudzil.

a waży 11 kg...a wszyscy dali by mu moze z 8:p

zdec ty nie czytaj tych ******* z neta ,bo widze,ze juz filmy sobie ukladasz, jakby mala miala wodoglowieto by przy porodzie to wyszlo :no:

lena duzo zdrowka dla corci :-)

Wszystkim mamą i szkrabom chorowitym duzo zdrowka :-)

My z dzinksem juz pomalutku wracamy do zrowia, dzisiaj kupilam mu masc Pulmex baby rozgrzewajaca i krople do nosa euphbrium bardzo dobre . Dzinks spi od 13:30 :szok:,ale ma spust :szok:

kahna chciec ,a moc to dwa rozne slowa :-)

Ostatnia edycja:
Mi pediatra powiedziała, że już mojemu szkrabowi starczy, bo waży 9400, a nocne karmienie powoduje, że szybciej szkraby rosną.
Teraz mam jeszcze jeden powód - ostatnio jak wstaje w nocy, to mam najgorsze mdłości :p
Aha zapomniałąm, że Ty w stanie Błogosławionym:)A jaki ma wzrost bo Gaja wazy juz 9700 a ma 70 cm:)

Oo dziewczyny mozecie podac mi hasło do zamkinietego i stronke bo mialam zapisane ale komp byl formatowany i mi zniknelo i juz nie pamietam....:dry::-)

wszystkiego najlepszego dla olenizantów:-)

zdec i jak tam?

reklama
Do góry