reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ale tu dzisiaj spokojnie było;-) Pewnie przez to wrocławskie spotkanie - nagadałyście się na żywo ;)
liliti - mój Gagatek połowy z tych rzeczy nie potrafi:szok: nawet nie zawsze chce jej się reagowac na imię, a o rozumieniu i wykonywaniu poleceń zapomnij...mam nadzieję, że wszystko nadgoni w swoim czasie :tak:

reklama
Witam nocną porą:)

Agi78 - dużo zdrówka życzę, mam nadzieję, że się już poprawia:)

Milka26, Lencja, BButerFly - przekazałam komplementy Miłoszowi, uśmiechnął się jak stary podrywacz;)

Mam pytanie co do tego fotelika smoby do dziewczyn, które używają - sprawdza się w kąpieli? Dzieciaczki lubią w tym siedzieć? Zastanawiam się, czy kupować, bo Mały już nie nadaje się do kąpieli w wanieence postawionej na łóżku...Strasznie chlapać zaczął i brykać:)

Co do wagi - ja przed ciążą ważyłam 45 kg, utyłam 34 kg - przed samym porodem ważyłam 79 kg. Po ciąży schudłam do 64, jak przestałam karmić piersią skoczyło do 70 kg i tak się utrzymuje. W sumie wyglądam chyba ładniej niż przed ciążą, ale mam problem ze wszystkimi ubraniami, szczególnie garniturami do pracy - kilka rozmiarów mi przybyło... Chciałabym chudnąć tak do 60 kg. I tu mam pytanie do liliti :-) - ze względów zdrowotnych mam dietę wysokobiałkową, muszę się dobrze odżywiać - stąd przyrost wagi - ale może powinnam unikać jakichś produktów, żeby nie tyć już więcej lub nie łączyć jakichś produktów?​

Jeszcze moje pytanie do tych z Was, które stosowały A6W - przepraszam, jeśli już był temat wyczerpany kiedyś - czy to są ćwiczenia mocno wyczerpujące fizycznie czy takie bardziej light w praktyce? Chodzi mi o to, że forsować się też nie mogę:)

Aha, liliti - jestem pod wrażeniem! aż zajrzałam, czy nie masz w suwaczku jakiegoś drugiego, starszego dziecka! mój prawie nic z takich rzeczy nie potrafi:)

Dzięki i pozdrawiam!​

Najlepsze życzenia piątkowo -sobotnie dla wszystkich miesięczniaków!

Ostatnia edycja:
Pierwsza - całą noc nie spałam bo Jaś mi w dzień zrobił 2x rzadką kupkę i sobie ubzdurałam że się żle czuje i ze w razie w gdyby wymiotował to co ja zrobię jak będę spała... Tym samym własnie się kładę spać! Ma sa kra
Oczywiście Jasiu przespał cudownie całą nockę i dopiero teraz wstał na chwilke by sie najeść i pójść dalej spać.
Tata wstał więc mamusia idzie lulu na 2 -3h a potem na zakupy...
Miłej soboty

edit. U Was tez tak leje jak u nas?

Witajcie porannie,

Oczywiście mój łobuz pobudka rano jak zawsze:-(
Odpuściłam sobie dwa wykłady, moja mama przyjedzie pójdzie z małą na spacer a ja będę się uczyć na ten egz dzisiaj o 14.

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów:)
Miłego dnia wszystkim (szczególnie tym co wybierają się na zakupy);-)​

Ja również się witam :)
Wszystkim przedwczorajszym, wczorajszym i dzisiejszym solenizantom wszystkiego naj :) !!
Perfecta - udanych zakupów.
Zdec - powodzenia na egzaminie/kolokwium dzisiaj i jutro. Chociaż pewnie i tak będzie na 5 :p

A ja dzisiaj już zrobiłam śniadanko (czeka na wrzucenie do piekarnika :-D) i obiadek (też czeka na wrzucenie do piekarnika ale to później :p). Zaraz sobie kawkę zrobie bo tak średnio się wyspałam jako że mój mąż dopiero po 3 wrócił z pracy a ja bez niego tak średnio sypiam. Mam nadzieje na relaksik dzisiaj :D Bo popołudniu mykamy do Gosi po zgubę i na kawkę :p a później zostawiamy malucha u babci a sami na saunę!! :-D Jutro przed południem wybieramy się na basen z Julką :-D próba oswajania z wodą numer 2 :-) Tym razem pójdziemy po drzemce i mam nadzieje że Julka będzie miała większą frajdę niż ostatnio :-)

Witajcie-Gajka dopiero wstała;)hehe musi częściej na spotkaia jeździć i już śpiewa ledwo oczy otworzyłą;)
Ja mam kuchnię wysprzątaną więc tylko sypialnia i łazienka;)

Witam się i tu:-D

kasiajanicka - też czytam Majusi bajki najbardziej podobają jej się rymowanki z wyrazami dźwiękonaśladowczymi:-)

Casia - dla mnie A6W były forsowne, szczególnie kiedy liczna powtórzeń była już wysoka

Perfecta - to miałaś nieciekawą noc:-( mam nadzieje, że z Jasiem już lepiej:tak:, udanych zakupów!

zdec - powodzenia na egzaminie!

hefi - super dzień się wam zapowiada:-D

agast - dzień dobry:-D

Lena - już po remoncie, ze sprzątasz?

Ostatnia edycja:
Witam się i tu:-D

kasiajanicka - też czytam Majusi bajki najbardziej podobają jej się rymowanki z wyrazami dźwiękonaśladowczymi:-)

Casia - dla mnie A6W były forsowne, szczególnie kiedy liczna powtórzeń była już wysoka

Perfecta - to miałaś nieciekawą noc:-( mam nadzieje, że z Jasiem już lepiej:tak:, udanych zakupów!

zdec - powodzenia na egzaminie!

hefi - super dzień się wam zapowiada:-D

agast - dzień dobry:-D

Lena - już poi remoncie, ze sprzątasz?
Mój mąż pracuje teraz nad ścianami;)Jeszcze w lesie jest;)

reklama
Witam nocną porą:)

Agi78 - dużo zdrówka życzę, mam nadzieję, że się już poprawia:)

Milka26, Lencja, BButerFly - przekazałam komplementy Miłoszowi, uśmiechnął się jak stary podrywacz;)

Mam pytanie co do tego fotelika smoby do dziewczyn, które używają - sprawdza się w kąpieli? Dzieciaczki lubią w tym siedzieć? Zastanawiam się, czy kupować, bo Mały już nie nadaje się do kąpieli w wanieence postawionej na łóżku...Strasznie chlapać zaczął i brykać:)

Co do wagi - ja przed ciążą ważyłam 45 kg, utyłam 34 kg - przed samym porodem ważyłam 79 kg. Po ciąży schudłam do 64, jak przestałam karmić piersią skoczyło do 70 kg i tak się utrzymuje. W sumie wyglądam chyba ładniej niż przed ciążą, ale mam problem ze wszystkimi ubraniami, szczególnie garniturami do pracy - kilka rozmiarów mi przybyło... Chciałabym chudnąć tak do 60 kg. I tu mam pytanie do liliti :-) - ze względów zdrowotnych mam dietę wysokobiałkową, muszę się dobrze odżywiać - stąd przyrost wagi - ale może powinnam unikać jakichś produktów, żeby nie tyć już więcej lub nie łączyć jakichś produktów?

Jeszcze moje pytanie do tych z Was, które stosowały A6W - przepraszam, jeśli już był temat wyczerpany kiedyś - czy to są ćwiczenia mocno wyczerpujące fizycznie czy takie bardziej light w praktyce? Chodzi mi o to, że forsować się też nie mogę:)

Aha, liliti - jestem pod wrażeniem! aż zajrzałam, czy nie masz w suwaczku jakiegoś drugiego, starszego dziecka! mój prawie nic z takich rzeczy nie potrafi:)

Dzięki i pozdrawiam!

Najlepsze życzenia piątkowo -sobotnie dla wszystkich miesięczniaków!

Ja kupiłam krzesełko do wanny dla mojej Basi i widać ze baśka ma naprawde radoche.
Kupiłam tego typu: KRZESEŁKO DO KĄPIELI DLA DZIECI --LODZ E.LECLERC (1408290668) - Aukcje internetowe Allegro
oczywiscie rózowy :)

Do góry