reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam!Siedze w pracy i nie chce mi sie wziąść za robote tylko pije kawke:eek:
Najlepszego dla Jasia!
KASIEK-moja też ostatnio bardzo mało zjada tylko cyc a prócz niego pół słoiczka owocków pół słoiczka zupki i 70ml góra 100ml kaszki na noc niewiem czym ona sie tak pasie bo wazy sporo

reklama
Kasiek myślę że całkiem sporo je, może nie mleka ale dość dużo kaszki a do tego obiadki i deserki
dziecko samo się nie zagłodzi, a jeśli nie chce więcej to widocznie tyle mu wystarcza

mój zjada kaszki ok 100ml, mleko ok 180-190 ml plus 2 łyżeczki kaszki na kolacje do tego w ciągu dnia ok 2-3 łyzki owoców ( więcej gadzina nie chce) i odrobinę coś w stylu marchew plus ziemniaczki ( bo dopiero wprowadzamy inne rzeczy) a tak to tylko cyc
ewela ja też nie widzę

Kurcze to moja to mały obżartuch:
Rano zjada 150ml kaszki, ok 13 pół słoika obiadku i pół owoców, ok 15 150ml mleka, ok 19 200-230ml kaszki, w nocy 230ml mleka i jeszcze czasem nad ranem 100ml... I powiem wam że w sumie to gruba nie jest... może tylko trochę pyzata:p

kasiek - Myślę,ze nie masz się czym martwić. Mój zjada 3-4 razy mleczko z cyca, słoiczek owoców i pół słoiczka obiadku (czasaminie chce obiadku wtedy cyc) i na kolację kaszkę okoó 60-80 ml i cyc. Pije z 20 - 50 ml soczku, czasem chrupka przekąsi czy biszkopcik, co do wagi to też nie ważył mało. Mój 14 grudnia ważył 7900, skończył wtedy pół roczku

Ostatnia edycja:
kurczę idę się zabrać za jakieś sprzątanie bo mnie ksiądz z odkurzaczem w ręce zastanie :)
ale będę was śledzić żeby nie było :D

cześć!
brak mi czasu bo mamy małe przemeblowanie i kupiliśmy nową szafę którą trzeba złożyć a to takie klocki lego:-D
serdeczne życzenia dla Jaśka perfektowego
che che eagle u nas w zeszłym roku zastał nas w trakcie klejenia kafli na schodach :-Dale oczywiście mój księdza zbył że jeszcze nie mieszkamy ale w tym roku już się nie da sciemnić:-D

witajcie;)
ja juz wrociłam z badań jutro wyniki;)
I kase dostałam za urlop;)mmmm fajnie ale spac mi sie chce masakrycznie!!
u nas nocka super zreszta jak zawsze;)od 17 do 8;)

zyraffka-to widze że moja Zośka zajada mniej więcej tyle samo co Łukaszek:tak:
lena-ja też dziś jakaś śpiąca chodze chyba taka pogoda

Już mi się humor zepsuł czekam już od wczoraj na przesyłke bo zamówiłam sobie bransoletke z tych koralików srebrnych modułowych czy tam pandora czy beads różnie na nie mówią juz tydzień przed świętami a oni przysłali dziś wiadomóść że dziś wysyłają teraz to przyjdzie pewnie koło piątku dopiero:(

Ostatnia edycja:
Hej
u mnie zacmienie tez bylo super widac:-)

No i dziewczyny mamy drugiego ząbka :-D mam nadzieje ze teraz troszke odpoczniemy i maly bedzie grzeczniejszy.... :dry: choc górne dziąsła są mocno napuchniete.... ;]

reklama
Ja to jakaś nienormalna jestem chyba:):p Wstałam rano , nakarmiłam Jasia , usiadłam do bb z kawą , wypiłam kawke iiii położyłam się spac:p:) i spaliśmy do 10

A poza tym napisałam posta i mi komputer się wydupił , zawiesił i musiałam zrestartować:(:(
Kasiek - mój Jaś je bardzo podobnie , mniej prrybiera na wadze bo strasznie ruchliwy się zrobił. Lekarka mówiła że to normalne w tym wieku , dzieci ząbkują więc apatyt jest mniejszy i mniej przybieraja bo zaczynają siadać, rraczkować , obroty na brzuchu itp więc więcej spalają. Zaproponowała bym częściej może karmiła ale mój Jasiek przyzwyczajony do trybu 3 h ani nawet nie myśli o butli i ostro protestuje jak mu podaję. Do póki nie jest dziecko apatyczne, rozwija się w dobrym tempie , nie jest płaczliwe to widocznie "ten typ tak ma" i wydaje mi się że sam sobie reguluje ile ma zjeśc bo przecież jakby był głodny to byś słyszała:):):). Nie przejmuj się tym zbytnio:)
Ewela- (wczoraj wyszło mi z głowy jak pisałam posta ) - WOW jestem pod wielkim wrażeniem jak Tomaszek już samodzielnie stoi:):) super GRATULACJE. Mężowi wczoraj pokazałam zdjęcie bo mi nie wierzył i był w szoku:)
magdziak- powodzenai na szczepieniu!
Magdam - dobrze że już wracacie do zdrowia
eagle - pod dywan pozamiataj:) będzie szybciej i więcej czasu na bb:)
emalia - nie dziwie Ci się strachów po tym filmie.... Ja po wczoraj oglądniętnej "Lawinie" miałam pożarowe sny dzisiaj....

WSZYSTKIM ODCHUDZAJĄCYM POWODZENIA I WYTRWAŁOŚCI ŻYCZĘ
ja się kurcze poddałam z jogą jak zaczynałam kilka miesięcy wstecz. Sił mi brakowało. Ale noworoczne postanowienie jest i tez zaczynam od nowa tylko jeszcze nie wiem kiedy:) Na pewno w tym tygodniu .... albo następnym....
A przez te święta to 2 kg schudłam z nerwów , więc muszę utrzymac tendencję spadkową:)

U nas zaćmienie było widać , aż mi się na wzrok rzuciło od tego patrzenia i miałam przez kilka minut przed oczyma rózowa plamę ....

Ostatnia edycja:
Do góry