reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
eagle- zamawialam tu w irlandii, jakas godz temu mi odpisali ze przepraszaja za pomylke i ze zwroca mi cala kase:szok: tak wiec kartki mam za darmo :) juz wypisane i wyslane. Kartki ogolnie spoko tylko ze mialy byc normalne a nie pocztowki dlatego sie wkurzylam.
na-tuska -zrazy mmmmmmmmm....daj znac jak po kontroli jutro
anik -gratuluje zabkow :tak:

ja mialam dzis na obiad piers z piekarnika do tego ziemniaczkitez z piekarnika i zielona fasolke, a na deser mam muffinke :-)

iiwka-co do choinki to ja powidzialabym zielona

Ostatnia edycja:
czekam na wyniki, mąż już odebrał i wiem że czegoś ma za dużo, a czegoś za mało - tylko tak przez telefon nie wiem czego.

koriander - tak, ze względu na słabe przybieranie na wadze

czy jest tu ktoś kto się zna na storczykach, bo mam problema :)

może spróbuje pomóc, mam od kilku lat storczyki więc coś tam o nich wiem

a z karmieniem lepiej, mleka mi więcej napływa bo częściej odciągam, i to co uda mi się odciągnąc mieszam z nuitramigenem i mały wypija, robi postępy bo mojego mleka daje już niewielką ilość, a reszta to nutramigen

te moje to zawsze po krzekwitnięciu obcinam łodygę, tak ja w sklepie kazali i jeszcze ani jeden mi nie zakwitł od nowa... jeden puścił nową łodygę, ma pączki bardzo duże, ale nie kwitnie, czy trzeba mu jakoś pomóc?

storczyki lepeij kwitną jak mają w nocy chłodniej niż w dzień, nawet w nocy mogą mieć ok 17 stopni a w dzień 20-22.
moje kwitna nawet3 razy w roku
a w którym miejscu obcinasz łodygę??
najlepiej obciąć tuż nad uśpionym oczkiem,ok 3-4 od góry

te moje to zawsze po krzekwitnięciu obcinam łodygę, tak ja w sklepie kazali i jeszcze ani jeden mi nie zakwitł od nowa... jeden puścił nową łodygę, ma pączki bardzo duże, ale nie kwitnie, czy trzeba mu jakoś pomóc?
ja nie odcinam lodyg i kwitna mi 3 razy w roku
no chyba ze uschnie ale jak zielona to zostawiam cala
a jak ma paki to niedlugo zakwitnie
podlewasz z odzywka? storczyki to jedyne kwiaty, ktore u mnie rosna

To mi też poradźcie co zrobić...
Mój storczyk okwitł kilka miesięcy temu ale nie ucięłam mu łodygi bo tuż obok tej, na której był kwiat była jeszcze jedna, a na niej pączki, więc pomyślałam, że mi jej szkoda ucinać.. Zrobiłam mu przerwę w podlewaniu, bo wiem, że one tak czasem lubia, a potem zaczęły mi się te pączki rozwijać a nich wyrosły nie kwiaty ale liście, spośród liści wyrosła łodyga a na jej końcu mam kwiaty, które już kwitną,ogóle całość wygląda kosmicznie bo ten nowy kwiat wraz z łodygą i liśćmi trzyma się starej łodygi tylko jednym malutkim pędem i nie wiem czy mogę to oderwać i wsadzić do ziemi? Nie straci wtedy kwiatów??
Zaraz zrobię zdjęcie to zobaczycie jak to wygląda:)

reklama
To mi też poradźcie co zrobić...
Mój storczyk okwitł kilka miesięcy temu ale nie ucięłam mu łodygi bo tuż obok tej, na której był kwiat była jeszcze jedna, a na niej pączki, więc pomyślałam, że mi jej szkoda ucinać.. Zrobiłam mu przerwę w podlewaniu, bo wiem, że one tak czasem lubia, a potem zaczęły mi się te pączki rozwijać a nich wyrosły nie kwiaty ale liście, spośród liści wyrosła łodyga a na jej końcu mam kwiaty, które już kwitną,ogóle całość wygląda kosmicznie bo ten nowy kwiat wraz z łodygą i liśćmi trzyma się starej łodygi tylko jednym malutkim pędem i nie wiem czy mogę to oderwać i wsadzić do ziemi? Nie straci wtedy kwiatów??
Zaraz zrobię zdjęcie to zobaczycie jak to wygląda:)

te liście na łodydze nazywają się keiki, gdy korzenie uzyskają ok 5 cm należy to odciąć i wsadzić do nowego podłoża, w sumie nie wiem teraz jak zakwitł czy się wstrzymać i poczekać aż przekwitnie. I nie wsadzaj tego do ziemi tylko do specjalmego podłoża do storczyków

Do góry