reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Gosiagro mozesz przypomniec co robilas gosciom do jedzenia na domowki? jutro przychodza znajomi a ja nie mam pomyslu
cos do jedzenia podac trzeba a ja na razie wiem ze zrobie zupe krem z brokulow
pomozcie co im dac do jedzenia bo zielona jestem

Ostatnia edycja:
Gosiagro mozesz przypomniec co robilas gosciom do jedzenia na domowki? jutro przychodza znajomi a ja nie mam pomyslu
cos do jedzenia podac trzeba a ja na razie wiem ze zrobie zupe krem z brokulow
pomozcie co im dac do jedzenia bo zielona jestem

ja robiłam wtedy sałatkę z gyrosa, pomidory posypane serem i polane sosem czosnkowym, muffinki czekoladowo- orzechowe, galaretkowe łódeczki, jak coś cie interesuje to daj znać podam szczegółowy przepis, a na szybko dzisiaj zrobiłam inna wersję pomidorów z mozzarella
DSC_0554.jpg

a salatke gyros jak sie robi?
i te pomidorki tez brzmia interesujaco
a moze cos na cieplo?

za pomidory z mozarella to ja zawsze dam sie pokroic, a ze swierza bazylia to juz marzenie

Kasia dzieki, ale to cos raczej na ostro ma byc, Ty tez ostatnio szalalas kulinarnie na impreze zabkowa, chwal sie przepisami

reklama
a salatke gyros jak sie robi?
i te pomidorki tez brzmia interesujaco
a moze cos na cieplo?

za pomidory z mozarella to ja zawsze dam sie pokroic, a ze swierza bazylia to juz marzenie

sałatka gyros:
- 2 piersi z kurczaka
- kukurydza konserwowa
- ogórek konserwowy
- kapusta pekińska
- majonez
- ketchup
- przyprawa do gyrosa Kotanyi

na patelni przysmażasz pierś wsypujesz polowe przyprawy. Majonez mieszasz z ketchupem i dajesz resztę przyprawy w ten sposób powstaje sos. Mięso studzisz. Układasz warstwami ogórek, mięso, kukurydza, kapusta, sos i od nowa układasz. Kolejność oczywiście dowolna;-)

Na ciepło możesz zrobić skrzydełka ala' KFC

- 1 kg skrzydełek
- 1/2 szklanki Maggi płynnej
- mąka
- olej
- przyprawy np trochę chili

Skrzydełka dzielisz na trzy części. Wkładasz do miski i zalewasz maga, trzymasz w lodowce najlepiej przez noc. Potem obtaczasz w mące i smażysz na oleju.
Do tego możesz podać bagietką czosnkową taka mrożona upieczoną potem w piekarniku. Mniam:-D

Do góry