Ech, nie wiem, co się z Emilką dzieje: albo za tatusiem tęskni, albo to przez zęby jest problem z jedzeniem :-( Pociągnie z cyca kilka razy i zaraz wykręca się na wszystkie strony i więcej nie chce
I po krótkim czasie znowu jest głodna :-( W nocy co 2h wstawała, teraz też już 2 pobudki zaliczyła, choć się najadła po kąpieli: raz po podaniu smoczka zasnęła, a za drugim razem po kilku łykach z cyca
W ciągu dnia mało zjadła (ok. 330ml ściągniętego mleka przez 12h), dopiero po kąpieli się porządnie przyssała. Teraz pewnie będzie w nocy nadrabiać
Dzisiaj mam wizytę u gina, wstyd się przyznać, ale to pierwsza po porodzie
, jakos nie mogłam się wcześniej zmobilizować
Ja poszłam po 8tyg. od porodu, ale teraz to chyba nieprędko zawitam. Pewnie przy kolejnej ciąży :-)
Ech, czemu trzeba wybierać: robię to, co lubię, ale za małą kasę, albo robię to, czego nie lubię, ale mam z tego chociaż dobre pieniądze, a najgorzej jeśli wypadnie komuś pracować za marne grosze i jeszcze żadnej satysfakcji z tego nie mieć :-(
Mamy takie realia, ze niestety ciężko o pracę z przyzwoitymi zarobkami i myślę, że w tej sytuacji istotne jest, żebyśmy chociaż swoją pracę lubili. Na pewno jest ci ciężko, ale: "always look on the bright side of life" i głowa do góry
emalia82 Kciuki za Jasia zaciśnięte, aż kostki bieleją
Ach te cholerne płytki....Kiedy przestaną mnie prześladować!
...kto to wie, oby jak najszybciej
A Polci życzę bezbolesnego szczepienia
Wchodze dzis po pracy muzyka w domu gra najstarsza tańczy z mała a Marysia dookoła nich rosołek maż zrobił czyli jeść co było
aż jestem w szoku częściej musi w domu z dziećmi zostawać
szystkim juz chorubsko przechodzi tylko cały czas sie martwie żeby mała nie złapała ale chyba jakaś ochrona z cyca jest
Ładnie sobie mąż poradził, winszuję i zdróweczka życzę
Zdec ale z ciebie chudzinka:-) Też na basen w końcu musimy się wybrać...
Chyba mnie jakaś afera ominęła, ale może to dobrze, bo po co miałabym się denerwować wypowiedziami jakiejś głupiej baby?!
Musze się Wam pochwalić, że moje dziecko zasnęło dziś samo W DZIEŃ W ŁÓŻECZKU BEZ PŁACZU! Jestem po prostu w szoku, tego to jeszcze u nas nie było! Zasnęła prawie 1,5 godziny temu, przebudziła się po ok 40 minutach, ale nie poszłam do niej, pogadała ponarzekała i znowu zasnęła
Ale super, mam nadzieję, że to nie tylko jednorazowy wyczyn, liczę na częściej
Hip hip hurra :-) Super filmik :-)
Lencja tu propaguja bardzo pozne wprowadzanie, mimo ze sloiki po 4 m-cu oferuja duzzzzo
lekarze boja sie alergii i pozwalaja na to co u nas: marchew, jablko, banan itd
generalnie im pozniej tym lepiej, jednak w paktyce duzo mam robi inaczej, bulka w 2 m-cu, zelki w 4, kielbacha w 6
wszystko do pomemlania
Ja dzisiaj z kobietą rozmawiałam, co swoje troje dzieci od 3miesiąca mlekiem krowim karmiła
gosiagro Super, że się rozerwałaś:-) trzeba korzystać z takich okazji, żeby rutyna nas w depresję nie wpędzała
A Majusia przepięknie się uśmiecha
Ktoś tu się chyba mało wypiekami zajmuje ;-)
konniczynka- faktycznie dziwny układ z właścicielką mieszkania pewnie strasznie kłopotliwe takie przenoszenie się.
Oj bardzo, człowiek nie zdaje sobie sprawy, ile rzeczy gromadzi, dopóki nie musi ich pakować
Ale za to finansowo nam się bardziej opłaca wynajem niż własne m na kredyt i można czasem trochę gotówki na jakąś lokatę odłożyć, żeby na wkład własny na mieszkanie zbierać
Łukaszek chyba kucharzem zostanie
jutro szczepienie, znów 3 zastrzyki, pocieszam sie, że to przedostatnie szczepienie
znajomy zapytał, czy zgodziłabym sie aby on w ramach zajęć z psychologii przychodził raz na tydzien do nas poobserwować Filipa, potem, by swoje obserwacje i mi i studentom na zajęciach przedstawił, zgodziłam się a w zamian dostaje sesję fotoraficzną z Fifim, ten kolega super zdjęcia robi
np takie:
Zobacz załącznik 298854
Na szczęście my już mamy na kilka miesięcy spokój ze szczepieniami :-) Trzymam kciuki, żeby Fifi dobrze zniósł ukłucia
śliczne zdjęcie, ciekawe jakie wyniki obserwacji będą
My juz dzisiaj po wizycie w labolatorium. Oddałam mocz Jagody do analizy. Mam nadzieje ze tym razem nie bedzie tych głupich leukocytow!!!
A i dostałam dzisiaj przesyłkę z Pampersa
5 pieluszek Premium Care w rozm.4
Na pewno nie będzie
Ja też dziś dostałam taką przesyłkę:-)
wiem że na noce tylko za zgodą, ja właśnie chcę mieć nocki. Nie będę tutaj pisała czemu.
Ja też chcę mieć więcej nocek
kreatorka gratuluję ząbka :-)
Perfecta Dzięki za pomysł na kurczaka :-)Wczoraj sobie upichciłam i tak wcinałam, że sobie prawie podniebienie oparzyłam;-) Szkoda, że P. pietruszki nie lubi, bo bym mogła częściej robić takie danie: szybkie i smaczne :-)