reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć Dziewczyny!

Piękna pogoda dzisiaj była ale mąż sam spacerował bo rodzice przyjeżdżali i musiałam obiadek przyszykować. Łukas zostatnio ma lęki przed nowymi ludźmi, moich rodziców widzi rzadko więc też jakby byli obcy i straszny płacz był aż mu się broda trzęsła.

Znowu było dzisiaj spięcie z teściem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co za tępy człowiek z niego

Jeśli chodzi o własny kąt, to najpierw muszę wrócić do pracy, potem musimy się dowiedzieć ile wyniesie nas rata kredytu i usimy obliczyć czy z jednej pensji przeżyjemy. Nie zarabiamy wiele więc nie wiem czy cokolwiek uda nam się kupić. Ceny wynajmu są tak wysokie, że lepiej starać się o kredyt, wtedy chociaż za swoje płacę a nie komuś do kieszeni i nigdy nie wiadomo kiedy nam wypowie ktoś umowę.

Łukasz obudził się dzisiaj o 4 rano i tak sobie 1,5 godziny warował:no:
Od dwóch dni strasznie Łukasz marudny, nie jestem pewna czy to ząbki bo po dziąsłach nic nie widzę:-(

eagle- mój Łukasz jak tylko poczuje swobodę, czyli jak mu zdejmę spodenki, odepnę body to się przewraca na brzuszek, jak go prbuję na plecki to on ponownie na brzuszek, wkońcu jak go przytrzymam to stopy do buzi więc przewijanie to naprawdę wyczyn. Z przewijaka już dawno zrezygnowałam, ponieważ miałam go na łóżeczku i Łukasz był za długi i zaczepiałam jego nóżkami o przewijak.

milka- jak wygląda ta wysypka? pewnie przez pistacje, mój Łukaszek ma kilka krosteczek czerwonych troszkę na dekoldzie, kilka na pleckach i na nodze i nie wiem co to może być

karo ja się nie znam, może zapytaj lekarza, mi tylko się wydaje że dziecko jeszcze powinno mleczko pić, moze inny smok potrzebny??

iza_tcz- ta twoja teściowa to jakaś psychiczna jest

konniczynka- faktycznie dziwny układ z właścicielką mieszkania pewnie strasznie kłopotliwe takie przenoszenie się.

kreatorka- gratuluję zębolka. Liczy się gest teściowej, tym bardziej ze nie jest zamożna. Mój nic Łukaszkowi nie daje a pieniądze ma ale nie przejmuję się tym.

emalia- jeszcze nie słyszałam o tak późnej komunii

reklama
zyraffka - pewnie, że doceniam :tak: przynajmniej nie jest ani upierdliwa ani nieprzyjemna, w sumie całkiem miła z niej kobieta :-D co by nie mówili oddała mi jedynego syna, a jest całkiem dla mnie miła i pokusiłabym się o twierdzenie, że mnie nawet lubi :-)

Kurczę, no ja też właśnie mam chwilę, a tu niedzielna cisza na forum :-D echhh no trudno... teraz nie mam co czytać, a w tygodniu nie nadążam :-)

Witam się i dobranoc mówię...
Dzień dzisiaj do d.... Do 17 byłam w "pracy" pokazywałam działki za Piasecznem a potem wróciłam do domu i pokłuciłam się ze swoim mężem , ale w końcu się pogodziliśmy tylko u mnie się skończyło na bólach w okolicy klatki piersiowej:(
Nie mogę zasnąć więc odpaliłam komputer i Was troszke poczytałam , jutro postaram się odpisać. Z tego co pamiętam to:
Zyrafka - polecam smoczek Fisher price mój Jasiek uwielbia , wcześniej miał aventa i nie potrafił go dobrze "utrzymać" Fisher price ma od ponad 2 miesięcy i jest zachwycony, dodatkowo te smoczki mają jeszcze gryzak po dugiej stronie. Spróbuj może pomoże. Współczuję Ci tych przejść z teściem:( Tam u Was drogie mieszkanka do wynajecia , a może znajdzie się coś w Wapnicy? lub w Wicku ?to blisko a może byc taniej albo może pomyslcie o Dziwnowie na osiedlu wojskowym można znaleść mieszkano. Nie wiem jak u Was z pracą ale może ta godzinka dojazdu nie zrobiła by różnicy o a może w Wisełce? Tam są bloki to bliżej. Ale też w sumie zależy czy do pracy przeprawiacie się... Tak czy inaczej życzę Wam wyprowadzki na swoje najlepiej i najszybciej!!!!
Oki jutro popiszę bo muszę chyba się położyć

Zyrafka wysypane plecy brzuch i wszytskie zagiecia typu kolanka paszki lokcie

Anik gratuluje zabka

Krzysiu Kacperku samych pogodnych dni

Kasia u nas noc podobna tzn pobudka o 3 nakarmilam miska i przewijam bo jak tego nie zrobie to rano pampers nie utrzyma kupy. zawsze jak go klade na przewijaku to zanim zapale swiatlo zakrywam mu oczy zeby go nie oslepilo a potem zakrywam oczy pieluszk tetrowa zeby sie nie wybil do konca no i cos dzis dziwnie sie zachowywal nie probowal tej pieluszku zdjac wiec uchylilam a to na mnie patrzy i rogal od uch do ucha zaczal gadac na szcescie zasnal chyba zanim wrocilam z lazienki

Przespanych nocy do jutra mam nadziej :)

Witajcie,

Pierwsza!!?? aaaaaaaaaaaaaaaaaaa............SPAAAAAAAAĆ

To moje dziecko to jakiś ewenement, nie wiem od czego zależy długość jej spania....... napewno nie od spania w dzień, bo wczoraj to prawie w ogóle nie spała.... masakra....

lena - ja Cię nie widziałam, rzeczywiście trzeba było zaczepić:)

zyraffka - ja też Ci życzę jak najszybszego wyprowadzenia się od teściów, bo widzę że strasznie się męczysz:(

Teraz poczekam aż moje dziecko łaskawie znowu się kimnie i ja zrobię to samo:( Mam nadzieję że ten moment nadejdzie zanim się rozbudzę:(

edit) HAHAHAHA jednak nie do końca pierwsza! cześć hefi!:)
lena i emalia zagłosowane!

Wszystkiego najlepszego dla Hanulki, Mikołajka i Lenki:) Rośniejcie duże i zdrowe kochane:)

Ostatnia edycja:
moja wlasnie zasnela :)

zdec to juz drugi raz jak wysylamy posta w tej samej minucie (chyba wczoraj bylo podobnie :))
Ide was poczytac.

reklama
druga albo trzecia :-)
Dziękuje wszystkim za życzenia w imieniu Kacperka :-)
u nas nocka z soboty na niedziele była katastroficzna, czułam się taka bezradna :-( , Kacperka tak dziąsełka męczyły że tak się upłakał:-(
A dzisiaj cała nocka przespana na brzuszku i tylko jedna pobudka :-) oczywiscie na noc dałam mu viburcol

W środe przyjeżdzaja do nas na długi weekend teście, wiec sobie troche odetchne :-)
Ide wyszykować Szymka do przedszkola

Ostatnia edycja:
Do góry