reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
u nas zaczęło sie marudzenie, posmarowałam wcześniej dentinoxem i była chwila ciszy a teraz znów łapki w buzi i maruda włączona, ech... mam nadzieję że za godzinę będzie juz spał :)

Hmm, fajnie. Tez wybralabym te grupe niz same małe dzieci. Tyle opiekunek... super.

A ja pisze szybko zeby sie pochwalic. Przebierams obie filipka dzis, na kolanku mi siedzi i zaczal gryzc moja reka, ja do niego,ze to tylko raczka mamusi,zeby tego nie robił,a tu...cos mnie zakuło..patrze,a to ząbek. Na dole!! Normalnie jestem w szoku.az łazka mi poleciala! Troche czasem marudzi,ale wzoraj i przedwczoraj to byl jak aniolek,tylko,ze spi gorzej... a nieclae 2tyg temu lekarka powiedziala,ze dzisaleka nie sa jeszcze rozpulchnione nawet... hehe,jakis expres!!

Wszystkiego najlepszego dzisiejszym solenizantom. Duzo ich dzisiaj!
gratulujemy pięknego dorobku ząbka
kasiajanicka- gratuluję udanej rozmowy w pracy
kalwa- ja mam za sąsiadów arabów;-) i to takiego co ma wiecej niż jedną żonę;-) są jacyś dzicy, nie mówią dzień dobry i wogóle cały czas mają pozaciągane zasłony i ciemno u nich jak w krypcie.

dla dzisiejszych pięciomiesięczniaków dużo zdrówka i radości;-)

AniaCh- gratuluję ząbeczka!!! ;-)

u nas noc taka sobie. Milenka budziła się ze 2 razy z płaczem. Trzeba było ją ponosić chwilę i dać soczku, bo mleka wogóle w nocy nie chciała. Zjadła o 19.00 190 ml kaszki i potem dopiero o 8.30. Teraz znów śpi.
Mnie dziś głowa napiernicza okropnie także idę zrobić sobie kawkę i zjeść muffinkę, bo wczoraj wieczorem napiekłam z konfiturami;-)

acha, zapomniałam napisać, że zakupiłam wczoraj parasolkę dla Małej. Oczywiście tak jak wcześniej pisałam Maclarena. Ale znalazłam na allegro używaną w końcu. Kolor czarny z kremowym. za 720 zł kupiłam także jestem jakieś 500 do przodu;-)
oooo to dopiero udane zakupy:tak:
Biorę się w końcu za pieczenie bo mnie święta zastaną:)
a co dobrego pieczesz?

Super gratulacje zmień suwaczek:)
Nie umiem!! no i nie mam czasu,zeby sie nad zastanawiac teraz, na inne suwaczki mozna klikna i juz a na ten zabkowy nie...??!!

Dzieki dziewczyny!!Ja nie moge ochlonac jeszcze,a Fifi sobie śpi....ale juz mam duzego synka :)Nie spodziewałam sie,ze takie to na mnie wywrze emocje!w sumie to w ogole sie nie spodziewalam teraz zadnych zębów! :)
Zmykam,bo mam 'jazde' tzn lekcje jazdy. Zeby tylko nikogo z wrażenia nie potracila,ani auta nie rozbila.
buzka

u nas zaczęło sie marudzenie, posmarowałam wcześniej dentinoxem i była chwila ciszy a teraz znów łapki w buzi i maruda włączona, ech... mam nadzieję że za godzinę będzie juz spał :)

gratulujemy pięknego dorobku ząbka

oooo to dopiero udane zakupy:tak:

a co dobrego pieczesz?

Dzisiaj piękę ciapkowca biszkoptowego:)

mój marudek juz pojedzony i na szczęście poszedł grzecznie spać
mam nadzieję że pośpi jak zawsze :)
jeszcze tylko drugie dziecię niedługo trzeba położyć i chwila ciszy i spokoju;-)

a tu cos dzisiaj pustawo, widać od razu że weekend:-)

więc i ja zmykam
miłego dnia wszystkim

ja pracowalam w takiej grupie i wolalabym Jasia wlasnie do takiej dac bo starsze dzieci swietnie opiekuja sie maluchami a maluszki duzo ucza sie od starszych, jak w domu miedzy rodzenstwem
opiekunki tez bardziej zwracaja uwage na maluszki, bo starszaki duzo sami robia wokol siebie
poza tym na 2 opiekunki przypada 3 maluchow natomiast w grupie gdzie sa same male dzieci jest ich okolo 13 a opiekunki tylko 2
Szkoda, że tak szybko do przedszkola Jasiu musi iść, ale widzę, że opiekę będzie miał dobrą.
Ja się cieszę, że mam rodziców, którzy będą się małą zajmować, bo się trochę boję żłobkowych infekcji.
zapominiałam napisac, że batrdzo się wczoraj fajnie bawiłam na imprezeie w pracy,super było, i szef sie ucieszył, że przyjechałam, i podszedł do mnie i pyta "dlaczego mnie pani pyta, czy praca na panią czeka, pani kasiu? przecież oani wie, że u mnie ma pani prace i czekamy na panią. nie wiedziała pani o tym?" i koledzy z pracy się ucieszyli :) pograliśmy w piłkarzyki, pogadaliśmy o dupie marynie.. stęskniłam się za moją pracą, za chłopakami ( u mnie w pracy na 12 osób, 2 dziewczyny :D)
z przyjemnością wrócę do pracy w styczniu :) w sumie to ja sobie nie wyobrażam, że gdzie indziej bym pracowała, tak się zżyłąm z tamtym zespołem :) a to chyba ważne :) zmykam pakować się i jedziemy z Filipem do rodziców, męża nie ma więc mam czas ochłonąć :)
Impreza w pracy zdecydowanie udana:-), szkoda, że mąż zepsuł ci nastrój:wściekła/y: Wydaje mi się, że faceci wprowadzają jakąś lepszą atmosferę, zawsze mi się lepiej przebywało tam, gdzie więcej panów niż pań było. Gdzie same kobiety, to prawie zawsze jakieś kłótnie są, choć u mnie w pracy, mimo znacznej feminizacji, jest świetny klimat:tak:
dostałam dziś w pracy Tokaj i normalnie wypiłabym cała butle od razu,takiego mam doła, ale mój Filuś mnie potrzebuje, znaczy mojego cycusia :) idę spać
spokojnej nocy

dobrze, że ten mój mąż wyjeżdża
Impreza w pracy zdecydowanie udana:-), szkoda, że mąż zepsuł ci nastrój:wściekła/y:
Ostatnio krążyłam wokół barku, bo mnie gin z tonikiem przyzywał, ale Emilka woła głośniej o cyca;-)
AniaCh83 Gratuluję ząbka, ale musiałaś się zdziwić :tak:Uważaj na drodze :-)
6 czerwca był bogaty w nowe dzieciaczki, buziole dla wszystkich dzisiejszych solenizantów:-):-):-):-)
ja mam za sąsiadów arabów;-) i to takiego co ma wiecej niż jedną żonę;-) są jacyś dzicy, nie mówią dzień dobry i wogóle cały czas mają pozaciągane zasłony i ciemno u nich jak w krypcie.
:szok::-D:szok::-D

Niewyspana jestem, a jeszcze pogoda deszczowa pogłębia moje zmęczenie :-(Idę sobie kawusię zaparzyć, może się trochę ożywię :tak: Chciałam dziś na rowerze podjechać do biblioteki, ale przez deszcz chyba z tego zrezygnuję i we wtorek pójdę i po prostu zapłacę karę za kilka dni przetrzymania.

mój marudek juz pojedzony i na szczęście poszedł grzecznie spać
mam nadzieję że pośpi jak zawsze :)
jeszcze tylko drugie dziecię niedługo trzeba położyć i chwila ciszy i spokoju;-)

a tu cos dzisiaj pustawo, widać od razu że weekend:-)

więc i ja zmykam
miłego dnia wszystkim

Kochana a jak usypiasz swojego marudka w dzień??

reklama
hej,

U nas nocka spokojna choć krótka - 6,5h...
Teraz cyc więc mam chwilkę na bb:)

A dziś pierwszy raz wychodzimy wieczorem na rozrywkę:), idziemy pograć w kręgle ze znajomymi, a z Natalcią zostanie mama.

Buziaki dla 5-cio miesięczniaków!

TRZECIA!!!!
Moje dziecię nie śpi od 5.00...wrrrrrrrrrrrr...Poszła spać po 19.00 i pobudka o 5.00...Pierwszy raz nie zjadła w nocy na śpiocha jak to było do tej pory od jakiegoś czasu wiec to był juz zły znak...A jak zjadła zaczęła gaworzyć....śmiać się, potem marudzić, stekac, potem znów gaworzyć...itd...Także dyndamy się z P. z nia od 5.00...Teraz siedzimy i oglądamy siatkę....Zaraz Was podczytam bo wczoraj miałam kłopty z netem i nie mogłam!
Kpi - czy ty pracujesz w ubezpieczeniach??? Jeśli tak to jesteśmy z tej samej branży!!!

tak, w towarzystwie ubezpieczeniowym, zajmuję się między innymi likwidacją szkód ...
a Ty co robisz?

Dzień dobry!
My dziś uciekamy na urodziny siostry, jutro do teściów na obiad i wracamy jutro bo wieczorem koncercik mnie czeka:-D:-D już się nie mogę doczekać:cool2::cool2:

kpi - ciekawa jestem co ci kadry odpowiedzą

miłego obiadku
a co do kadr, jak powiedzą, że nie to zapytam na jakiej podstawie? niech podaczą jakiś przepis/ paragraf ...

Hmm, fajnie. Tez wybralabym te grupe niz same małe dzieci. Tyle opiekunek... super.

A ja pisze szybko zeby sie pochwalic. Przebierams obie filipka dzis, na kolanku mi siedzi i zaczal gryzc moja reka, ja do niego,ze to tylko raczka mamusi,zeby tego nie robił,a tu...cos mnie zakuło..patrze,a to ząbek. Na dole!! Normalnie jestem w szoku.az łazka mi poleciala! Troche czasem marudzi,ale wzoraj i przedwczoraj to byl jak aniolek,tylko,ze spi gorzej... a nieclae 2tyg temu lekarka powiedziala,ze dzisaleka nie sa jeszcze rozpulchnione nawet... hehe,jakis expres!!

Wszystkiego najlepszego dzisiejszym solenizantom. Duzo ich dzisiaj!

gratuluję ząbka!

]

Do góry