reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kasiajanicka - to super że taki lekarz i fajnie wszystko wytłumaczył a to dużo daje,a ta stulejka może jednak po maści się wyleczy. Będzie dobrze.

Kpi
- z tym urlopem to podobno przysługuje też matce, ja to rozumiem tak że jest to przepis KP i dotyczy każdego pracownika bez względu na płeć

klementinka
- moja mała jak widzi aparat to sztywnieje:)Jakby się go bała:-D

Dobra idę zamawiać zaproszenia i inne pierdołki na chrzest.

reklama
któraś z Was (przepraszam, nie pamietam ;()pisała, że bierze dwa dni urlopu okolicznościowego na urodzenie dziecka ... powiem, że pierwsze słyszę, że przysługuje matce, bo ojcu to tak ...
kto może pomóc? bo jakby mozna było to zawsze dwa dni dłużej w domciu ;)

Ja pisałam :-)

Należą Ci się dwa dni - ja dzisiaj z tego prawa skorzystałam.

Prawo nie definiuje, że może z tego skorzystać tylko jeden rodzić

Tu masz artykuł o tym może Ci pomoże

Urlop okolicznościowy z tytułu urodzenia dziecka - naszemaluchy.pl

laski mam taką książkę w co się bawic z niemowlakiem i tam pisali, że dziecko uwielbia patrzec na banki mydlane, dziś jakfifi w łączył syrene to w końcu zaczęłamu mu te banki puszczać i dopóki bańki latały to nie płakał :)

Ja wpadłam tylko powiedzieć Dobranoc i zmykam....
Niby mała spi juz od godziny ale jakis ten sen taki płytki dziś ma, i jakoś tak się kręci troszkę w łóżeczku wiec chyba położe sie wczesniej ....na wszelki wypadek!!!
Wam życze spokojnej, przespanej nocy Kochane!

kasiajanicka - dobrze będzie, ale pewnie mają rację, ze to mamy cierpią najbardziej ..., mi jest smutno jak szczepię małą przez cały dzień (że bolało, ze płakała), a ona 5 minut po szczepieniu śmieje sie do Pani Doktor :)

Kasiulka_1980 - jutro napiszę do kadr - zobaczę co oni na to ...

Agi78 - spokojnego snu dla Ciebie i Poli

edit: czy ludzie nie mają choć odrobiny pożycia sąsiedzkiego i wiercą o tej godzinie? do 21.20 był spokój i cisza .... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, oby tylko Mała się nie obudziła...

Ostatnia edycja:
Jejku jaka tu dzis produkcja już troche nadrobiłam ale jeszcze pół dnia zostało widze że dzis dyskusja o młodych mamach a ja jestem i młoda i stara bo pierwszą córcie urodziłam jak miałam 22 a teraz 36:szok:i malutka i wcale nie czuje się staro i mam nadzieje nie wyglądam:baffled:
agi-twoja mama naprawde super wyglada moja ma 58 i tez kazdy jej mówi że swietnie się trzyma i powiem ci że ja tak jak ty sobie myśle że odziedziczyłam te geny i tez długo będe dobrze wyglądac:-)
A dzieciaki niedawno usneły mała usypia sama w łóżeczku mój ja nauczył poszłam ostatnio ze trzy razy na godzinne zakupy a on już ją wytrenował a ja tyle czasu niemogłam:baffled:
gosiagro-no ta zyraffka to coś pięknego sama słodycz

ide nadrabiać dalej:nerd:

Paula piekna parka War rosnie

Hefii lecz to zaplaenie grynt ze nie wrzody

MagdaM pieknie wygladacie a mina super:)

Perfekta gratulacje dla Jasia ja tez nie dostaje zadnych probek.... a szkoda zawsze jakies sloiczki sliniaczki itp

Allusia ale masz tesciowa !!! az dziwne mloda a nie chce o siebie zadbac

Agi napewno bym nie dala Twojej mamie 63 lat !!! wyglada na najwyzej 50

Kalwa Majunia sliczna

Kajdusia u nas Eryk krzyczy na widol Olafa a ten laskawia nadstawia lepek do ciagniecia za wlosy to dopiero rajcuje Eryka zafunduje Olafkowi fryzjera to sie dopiero obaj zdziwia :)

kasia veburkol dawalam Olafkowi jak mial pond rok pomagaly . a dzis w realu znalazlam aktywne kolcki 54 zl..... A co dolegliwosci olaf mial robiona stulejke jak mial 2 lata i powiem szczerze tydzien wyciety z zycia a prezez rok jeszcze zasypial trzymajac mnie za reke, i pytal czy go kocham. Strasznie bylo po zabiegu i pielegnacja tego siusiaka zeby spowrotem nie zaroslo trzymalalam go na sile pod prysznicem a on z nami walczyl, masakra mam nadzieje ze Ercia to nie spotka, ale moze im mniejsze dziecko tym lepiej

Avena pieknie wystroilas Ige:))

U nas Ercio tez dzis odmowil cyca a potem wieczorem okazalo sie ze chce dalej a pusty a sam na te puste pracuje swoim niejedzeniem. Probowalsimy jabluszka ze sloiczka a fujjjjjjjjjjjjj odruch wymiotny trzepalo go wypluwal..... cos mu sie to nie spodobalo. Dal odmiany dzis szczepilam Olafa chlopak przed nim byl trzymany na sile przez 2 osoby i prawie sie kladl na podloge Olaf to widzial.... ja bym na jego miejscu od razu zwiala , przytulilam go na to klucie i nawet nie wiedzialam kiedy bylo po on nawet nie drgnal . Jestem z niego mega dumna taka reklama a on zero stresu. Z przykrych rzeczy wrocil z przedszkola bez bluzy z ravela po synu przyjaciolki, szkoda bo ja te ubrania zawsze jak olaf wyrasta oddaje wlascicielowi a teraz to d........ moze ktos sie pomyli i odda a jak nie to bede patrzyc po szafkach moze sie kiedys ktos zapomni pomaranczowa byla bedzie sie rzucac w oczy

Kolorowych i przespanych....

AAAAAAAA co do naszych mam moja wyglada rewelacyjnie rzeczywiscie lepiej niz w mojej podstawowce farbowala sie wtewdy na czarno a teraz ma blad pasemka duzo schudla na emeryturze lepiej sie ubiera wyglada naprawde dobrze i ma w sobie tyle energii bierze 3 wnukow i nie narzeka a ja teraz jak tylko potrzebuje mam ja dla Ercia, a moj tata to juz wogole dalby sie dla wnukow pokroic jest na kazde nasze zawolanie chocby sie walilo to jest

Ostatnia edycja:
Wszystkiego najlepszego dla Jasia i Patrycji:-)

Agi78 - ale masz młodą mamę!:szok: Co do wieku to powiem wam jak wygląda to z perspektywy dziecka, które mama rodzi późno. Całe dzieciństwo mamie wypominałam że przy rodzicach moich rówieśników ona wygląda na moją babcię. A poza tym zawsze denerwowało mnie to że nie miałam z nią o czym gadać i ona w ogóle mnie nie rozumiała!! Przez co tylko wieczne zakazy... urodziła mnie mając jakieś 45lat:szok: Także może i są właściwe momenty na dziecko, na które warto czekać, ale czasem też jest przesada:-( Na szczęście teraz jakoś się dogadujemy, chociaż jak wiadomo nie zawsze jest łatwo:-D

_avena_ - śliczna bluzeczka i kurtka też jest mega:-) I już doszłam do zdjęć, jak pięknie w niej wygląda;-)

Alusia - super że udało Ci się z butelką!:-)

kajdusia- dzięki za info o pampkach. Niestety tak jak piszesz Huggisy zaczynają się od 7kg, a moja waży jakieś 6kg dopiero:-) Ale znalazłam w rossmanie, jakieś marki Rosmann (jak to zawsze mówię) i są od 4kg:-) Niestety dzisiaj ich nie wypróbowaliśmy, ale mam nadzieję że wypróbujemy w następnym tygodniu:-)

lenaDTR - nic się nie stanie! Ja tak szczepiłam!

zyraffka - szkoda, tylko dwa tygodnie:-:)-( Ale niestety jest karencja na takich ubezpieczeniach, po to żebyś nie wykupywała go w momencie kiedy już jesteś w ciąży;-) W sumie to jest uzasadnione;-)

kalwa - ale duża już twoja Majeczka:-) A jaka śliczna:-)

Drugie becikowe tzn drugie 1000zł, jest zależne od dochodów, a nie od prowadzenia działalności gospodarczej. No chyba że małżonek wykazuje dużą stratę, a drugi małżonek zarabia ok.1,5-2tys. to wtedy można by się załapać.

katarzynajanicki - super że trafiałaś na takiego lekarza:-)

Ale dziś naprodukowałyście:-) Już myślałam że nie nadrobię, my sporo czasu dzisiaj na dworze spędziłyśmy, bo ładna pogoda. Ukróciłam małej spanie w dzień.
Spała rano od pobudki o 4, poszła spać koło 8:30 na 1,5h, potem na spacerze południowym spała może z 0,5h, a potem na popołudniowym 1,5h;) No i bawiłam się z nią twardo do 20, a potem to już padła:-) Jestem ciekawa jaka będzie noc:-)
Zaraz idę też spać, bo masakra, padam......
Życzę wszystkim spokojnej nocki:-)

reklama
Zgłaszam swoja obecnośc. Produkcja dzisiaj ,że szok a ja padam na pysk i nie dam rady odpisac.Zakupy udane, jutro wkleję fotki :) Dzisiaj Jaśkowi dałam pierwszy raz kaszkę z butelki na noc. Wtrąbił 150ml!!!!!! i poprawił cycem!!!!!!Mam nadzieję że pośpi trochę.
Kajdusia- też kupiłam taki gryzak i Mały fajnie go mieli w buzi :)
Hefi- cieszę się bardzo ,że to nie wrzody Ufff...
Kasia- dobrze ,że masz naświetloną sprawe. Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Mam nadzieję ,że nas ta stulejka nie dotknie, bo za szkołą mojej mamy od początku odsuwałam napletek i wycierałam mastkę po kąpieli i teraz już prawie do końca schodzi :) Lece spac, bo dzisiaj od 5 na nogach.

Spokojnej i przespanej nocki laseczki :)

Sto latek dla dzisiejszych jubilatów. Jasieńka i Patrysi :)

Do góry